Skip to main content

Niin paljon on tullut syötyä yksipuolisesti lohta että monet muut kalat ovat aika tuntemattomia. Ainoa tapa muistaa mitä ihmeen kalaa ostimme kalatiskiskiltä oli jankuttaa kotimatka hauki on kala, hauki on kala…Sitruunainen haukifile ja yrttiperunamuusi ovat Puolikiloa voita-blogista bongattu, alunperin Jamie Oliverin tekosia. Ateria oli yhtä helppo valmistaa kuin basic uunilohi perunamuusilla mutta mielenkiintoisempi, uusi ja raikas. Valmistusaika 30 min. Tästä reseptistä riitti viimeistä murua myöten kahdelle: Joni nuoli perunamuusikattilan reunatkin 😉

1 haukifile (300 g)
1 rkl öljyä
1 rkl sitruunaa
0,5 tl suolaa
2 rkl oreganoa (tuoretta tai kuivattua)
1 puristettu valkosipulinkynsi

5 pientä rosamunda perunaa
1 kasvisliemikuutio
perunoiden keitinlientä
kourallinen tuoretta persiljasilppua
kourallinen tuoretta basilikasilppua
1 rkl öljyä
suolaa
parmesaaniraastetta pöydässä lisättäväksi (tai sekaan)

Lämmitä uuni 275 asteeseen ja laita perunoiden keitinvesi porisemaan kasvisliemikuution kera. Valmista mausteseos kalaa varten sekoittamalla mausteet, öljyn ja sitruunamehun keskenään. Sivele seos kalafileen molemminpuolin ja asettele file uunivuokaan.

Kuori perunat ja pilko pieneksi jolloin keittoaika on vaivaisen vartin verran. Perunoiden pehmittyä valmista muusi ja sekoita joukkoon yrttisilppu ja öljy. Mausta suolalla oman maun mukaan. Emme laittaneet muusin sekaan raastettua parmesania vaan raastoimme suoraan annoksen päälle. Jotenkin tuntuu että juustot kuin myös voi ”häviävät” jonnekin kun ne sekoittaa muusin joukkoon. Ehkä näin tulee laitettua juustoa hieman vähemmän…? Freesi, kevyt ja maistuva ruoka!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

7 Kommenttia

 • oliivia sanoo:

  Heips, kiitos hienosta ideasta laittaa liemikuutio perunoiden keitinveteen! Tulee varmasti maukkaampaa muusia. Itselle ei ole tullut mieleen ollenkaan… Usein muusi tulee kuitenkin tehtyä maitoon, mutta tuo on mukavaa vaihtelua! Samoin tuo juuston lisääminen vasta lautasella on varmasti parempi idea, meillä juusto tosiaan tuntui ”katoavan” muusin sekaan 🙂

 • Joni ja Jenni sanoo:

  Hyllyssämme kököttää Jamie Oliverin Alaston Kokki, mutta tätäkään ohjetta ei ollut tullut kokeiltua. Se on jännä kuinka reseptit heräävät eloon ja muuttuvat kiinnostaviksi vasta jonkun kokeiltua niitä ja kertomalla kokemuksistaan. Ajattelin plärätä kirjaa josko sieltä löytyisi joku sopiva sunnuntai ruoka…

 • oliivia sanoo:

  Joo, meillä on tuo sama kirja ja sieltä löytyy joka kerran jotain ”uutta” kiinnostavaa mitä ei aiemmin ollut huomannutkaan!Ja tämänkin kalareseptin ”löysimmme” sieltä vasta äskettäin!Ainakin ne lihapullat tomaattikastikkeessa samaisesta kirjasta olivat hyviä (joskin hiukan työläämpiä)

 • Anonyymi sanoo:

  Moi,

  Osuin tekemään tämän reseptin kun kaupasta tarttui mukaan haukifile.

  Hauki onnistui todella hienosti kun pidin sitä uunissa n. 10 minuuttia. Mikähän mahtaa olla virallinen paistoaika reseptissä?

  275 asteinen uuni ja öljyinen hauki aiheuttivat melkoisen savun keittiössä. En olisi uskaltanut pitää haukea uunissa enempää kuin 10 minsaa.

  Ihanan helppo resepti tosiaan!

  t. anna

 • Jenni sanoo:

  Virallinen paistoaika riippuu hieman fileen koosta mutta itsekin paistan kalafileitä noin 10 minuuttia. Paljon yli niin ne kuivuvat ikävästi.

  Reseptissä mainittu 275 kuulostaa hirveän kuumalta! 😀 Joni on kai vienyt alkuperäisen reseptin mennessään joten en pääse tarkastamaan tai olisiko tuo kirjoitusvirhe. Nykyään kypsennän kalan 175-225 asteessa. Hyvä ettei koko kala kärähtänyt!

 • Markus sanoo:

  Alkuperäisessä ohjeessa ei puhuta lämpötilasta mitään, MUTTA fileet pitää paistaa kuumassa lämmössä yläosaan NAHKAPUOLI YLÖSPÄIN, jolloin siitä tulee ihanan rapea.

 • Jenni sanoo:

  No hei sehän estää sen kärähtämisen. Kiitos Markus tästä selvennyksestä 🙂

  Jenni

Jätä kommentti