Skip to main content

Vietimme yhdistettyä myöhästynyttä ystävänpäivää ja Jonin kultajuhlia yhdessä Helsingin vakiintuneimmissa ja vanhimmissa perheravintoloissa, Mamma Rosassa. Tutuistuimme ainoastaan perinteiseen ravintolapuoleen, mutta nykyseltään Mamma Rosa käsittää myös Mama’s sports bar ja Papa’s Public House kapakat saman kadun varrella.

MAMMA ROSA
Mikä?Vanha italialainen ravintola Töölön torin laidalla
Missä? Runeberginkatu 55, 00260 Helsinki
Koska? ma 11-23.30, ti-pe 11-01, la 13-01, su 13-19.00
Pääseekö? (09) 4342 760
Kuka? Työporukoita, rehellisen (tuhdin) ruuan ystäviä, keski-ikä 35
Apua! Mitä päälle? Tylsähkö bleiseri-farkku yhdistelmä hallitseva, pieni shokeeraaminen toivottavaa

Saimme tunnelmallisen pöydän ravintolan yläkerrasta, joskin viereisellä työporukalla alkoi homma lähteä lapasesta jo 7 aikaan. Plussat savuttomuudesta. Alkupalaksi kiikutettiin automaattisesti muutama leipäpala jotta päästään rauhassa käymään ruokalistaa läpi. Alkupalaksi tilasimme mätivalikoiman (15 €) puoliksi. Erilaisten mätien lisäksi annokseen kuuluu yksi iso blini, mutta huokeaan 2,5 € lisähintaan irtosi extrablini. Söimme blinejä ensimmäistä kertaa eikä meillä ollut siten vertailupohjaa. Meidän makuun blinit olivat aivan liian rasvaisia ja myöhemmin selvisi että sellaisia niiden kuuluisikin olla, ainakin Venäjällä. Mäti jees, blini buu.

Vatsa täyttyi blineistä jo huolestuttavasti vaikkakin olimme syöneet vasta alkuruoan puoliksi. Pääruokaakaan emme olleet valinneet kevyimmästä päästä: Chilihärkää (19,50 €). Lihan paljous ihmetytti, mutta pistelimme lihasiivuja poskeen mukisematta. Huuhtelimme härän alas pullollisella punaviiniä. Jälkiruoaksi otimme Suklaaunelman (7 €) puoliksi ja kofeiinittomat Cafe lattet (3,5 €). Suklaaunelmalle kiitosta sisältä valuvasta mehevästä suklaamömmöstä. Alkupalat, pääruoat, jälkkäri, kahvit, punkkupullo ja olut yhteensä 100 €. Vähemmälläkin pääsee helposti. Pizzojen hinnat kieppuivat 10 €:n tuntumassa ja muutenkin hintataso oli kohtuullinen. Syödessä pitkän kaavan mukaan 100 € on kuitenkin realistinen.

– tarjoilija ei tuntenut uutta ruokalistaa
– blinit rasvaisia
– 12 hengen öykkäröivä työporukka viereisessä pöydässä saattaa latistaa romanttista tunnelmaa

+ alkupalaleipä
+ tunnelmallinen pöytä ikkunapaikalla
+ pastat ja pizzat huokeita
+ täyttävät annokset
+ kofeiiniton latte

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

3 Kommenttia

  • Anonyymi sanoo:

    Mamma Rosassa italialaisinta taitaa olla nimi…?

  • oliivia sanoo:

    Kiitos hyvästä arvostelusta. Näitä on kyllä kiva lukea, on sitten jotain hajua missä kannattaisi käydä syömässä kun tulee seuraavan kerran sinnepäin.

  • Joni ja Jenni sanoo:

    No joo, aika paljon listalta löytyy hyvin epätyypillisiä italialaisia ruokia. Tosin suuren osan listaa lohkaisee pastat ja pizzat joita emme testanneet. Sopivampi määritelmä olisi varmaan suomalaiseen muottiin survastu italialainen? Eilen puhuttiin juuri siitä kuinka pitäisi päästä Italiaan syömään…Nyt näyttäisi kuitenkin siltä että kesälomalla on ”tyytyminen” espanjan tapaksiin ja viño tintoon 😉Olivia, jos tulette viikonloppuisin niin suosittelen että varaatte aina pöydän etukäteen. Ja saa kysyä vinkkejä jos on jotain erityistä mielessä!

Jätä kommentti