Skip to main content

Luulin että lähisiwamme on ehkä suur-Helsingin ankein ruokakauppa. En olisi voinut olla enempää väärässä. Jos joskus poikkeat viehättävään Sörnäisten kaupunginosaan ja siellä kurvin K-lähikauppaan tiedät mistä puhun. Bussin lähtöön oli 6 minuuttia aikaa. Saman verran aikaa oli kehittää illallinen ja vielä löytää ruoka-aineet tästä murjusta. Mielikuvituksen puutteessa ja siinä kiireessä ajattelin pyöräyttää kanacouscousin nuudeliwokin tapaisesti. Kana ja vihannessekoitus löytyivät, kunnes muistin Jonin toivoneen keittoa. Eipä hätää, pyysin Jonia tuomaan keskustasta kookosmaitoa ja resepti muuntautui keitoksi!

500 g kanasuikaleita
100 g kevyt nuudeleit
200 g Thai vihannessekoitusta (pakaste)
1 pieni tlk kookosmaitoa
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
1 rkl kalakastiketta
2 rkl currytahnaa
Muita mausteita: juustokumina, suola, garam masala

Paista kanat pannulla ja lisää joukkoon kalakastike, currytahna ja muut mausteet. Keitä nuudeleita 2 minuuttia kasvisliemikuutiolla maustettussa vedessä ja heitä joukkoon kasvikset. Lopuksi kanat mukaan liemeen kuin myös kookosmaito. Tarjoillaan välittömästi jotta nuudelit eivät pehmene liiaksi.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

6 Kommenttia

 • oliivia sanoo:

  Nam! Kiitos hyvästä reseptistä, meillä olikin ajatuksissa tehdä kananuudelikeittoa lähipäivinä! Itsellä ei ole vielä tullut kokeiltua tuota kookosmaitoa keittoon, nyt pitää laittaa.

 • Anonyymi sanoo:

  kevyt nuudeleita? hämhäm!

 • Bilju sanoo:

  Kannattaa myös kokeilla fariinisokerin lisäämistä thaihenkisiin kookoscurry-ruokiin, esim tuohon soppaan laittaisin 2-3 tl. Täydentää ja pyöristää makua aivan loistavasti!!!

 • oliivia sanoo:

  vinkkinä vielä teillekin, että blogijulkisuutenne ei kuin lisääntyy. Tänään oli Taloussanomien sivuilla uutinen ruokablogeista, me mukana!

 • Joni ja Jenni sanoo:

  Woot?! Taloussanomien? Any publicity is good publicity 😉 Yllättävä vinkki tuo fariinisokeri! Kun sitä miettii niin miksei se sopisi. Tarkotuksena olisi panostaa aasialaiseen keittiöön hieman enemmän. Me ollaan vaan niin laiskoja käyttämään keittokirjoja, ja aasialaisia ruokia on hieman vaikea keksiä päästäkään. Kirjastosta voisi lainata muutaman kirjan, ja käydä tutustumassa Helsingin moniin etnokauppoihin. Ainakin Hakaniemessä niitä on vieri vieressä.– Jenni liemessä

 • oliivia sanoo:

  Tähän aasialaisteemaan liittyen voisinkin tehdä viikonloppuna thaimaalaista kanapataa, se on vähän niin kuin tuon wokin ja keiton väliltä!Kateellisena täältä kuuntelemme etnokauppojen paljoudesta tarinaa… meillä saa tyytyä ihan perusmarkettien valikoimiin. 🙁Pitänee tehdä ruokashoppailumatka Helsinkiin!

Jätä kommentti