Skip to main content

Tieto takaraivossa siitä että pian kesäkuun ruokahaaste oli umpeutumassa ja jollain grilliruoalla pitäisi sitä ennen säväyttää. Lisäpaineita toi juhannuksen vietto Miehen vanhempien luona landella. Pitäähän sitä uudelle anopille näyttää että ruokaa osataan laittaa.

Alusta asti haaveilin jälkiruoan tekemisestä. Polkkapossu oli juuri voittanut toukokuun haasteen omenajälkkärillä joten päädyin banaaniin. Grillattuja banaaneja, pallodonitsi ja vaniljajäätelöä eli Banana Split grillissä.

Söpö minipallogrilli (15 €) oli Anttilasta varta vasten hankittu. Grillin sytyttäminen ei ollutkaan yhtään niin helppoa kun olisi luullut varsinkin kun seurueen jokaisella jäsenellä oli oma mielipiteensä. Tässä suuren grillauskokeilun tuloksena syntynyt ohjeistus pallogrilliin:

1. Venttiilit auki
2. Tarpeeksi hiiliä
3. Paljon sytytysnestettä. Anna imeytyä ainakin 10 min.
4. Tuikkaa pallo palamaan.
5. Kun liekit alkavat sammua puhalla grilliä jatkuvalla syötöllä.
6. Odota tarpeeksi kauan että hiillos on syntynyt.
7. Älä sulje kantta jos ei ole pakko. Näin sytytysneste ei varmasti mausta ruokia.

Kokeilujen suurin uhri oli Banana Split. Kantaessa tiriseviä banaaneja pöytään, muutaman ehdin jo lautasellekin asetella, lemahti kitkerä sytytysnesteen haju pöytään. Nopeasti oli kaikille selvää että haju lähti banaaneista. Ei sit menny ihan putkeen.

Ja onhan ne aika hurjan näkösiäkin!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Aisha sanoo:

    Voisin kyllä väittää, että tuo pallogrillaus on yksi maailman vaikeimmista asioista… se ei vaan ikinä onnistu..tuskailujen jälkeen olen muutaman kerran heittänyt hiilet mäkeen ja laittanut tilalle puita 😀 ja grillivanhus on kyllä sitten sen näköinenkin…

  • Jenni sanoo:

    He-hei! Sun blogi olikin ihan uusi tuttavuus johon täytynee tutustua.Onhan noita pallogrillejä sytytelty vuosittain mökkibileissä mutta ehkä se sitten kuitenkin on aina jäänyt miesten tehtäväksi eikä ole huomannut antaa tarpeeksi arvostusta pallogrillissä hehkuvasta täydellisestä hiilloksesta. Onneksi Polkkapossu antoi armonaikaa Heinäkuulle jos sitä onnistuisi Epsanjan matkan jälkeen. Ja vielä parempi jos saisi hyviä ideoita etelänmaalta 🙂– Jenni liemessä

Jätä kommentti