Skip to main content

Lauantai-ilta tarjosi oman haasteensa kun kutsuin vanhan ystäväni illalliselle. Halusin valmistaa vähähiilarisen aterian kuitenkaan vaikuttamatta siltä että tuputan ”rehuja” miehelle. Valmistin ruokaisan salaatin ja varasin tarpeeksi lihaa joka kuorrutettiin kermaisella homejuustokastikkeella. Jälkiruoaksi leipäjuustoa ja vadelmia.

Salaatti kahdelle:

1 avokado
puolikas guadalupe-meloni
2 tomaattia
basilikanlehtiä
rucola-kastiketta
tilkka öljyä

Aikaisemmin olen käyttänyt tähän salaattiin pestokastiketta. Ennen kuin tartuin tuttuun purkkiin selailin purkkirivejä. Silmiin osui aivan peston näköinen kastike joka oli kuitenkin valmistettu rucolasta. Tuoteselosteesta selviää että kastikkeeseen on käytetty mm. rucolaa, cashewpähkinöitä, mantelia, juustoa (?), valkosipulia, persiljaa ja pinjansiemeniä. Tuote löytyi Käpylän K-supermarketista ja pulitus oli muistaakseni 2,20 €.

Naudan sisäpaisti oli tarjouksessa 9,90 € / kg joten päätin kokeilla miten 600 g jötikästä vääntyisi pihvit. Medium kypsyysaste oli tavoitteena. Pihvit paistoin ensin nopeasti pannulla kummaltakin puolelta n. 1 min jonka jälkeen kypsennys jatkui uunissa 200 asteessa vielä 9 minuuttia. Lopputulos oli aika hyvä. Eihän se nyt sisäfilettä ollut eikä veitsi uponnut kuin voihin mutta hinta-laatu suhde kohtasi. Kastike tehtiin kevyt ruokakermasta (5 %) ja vahvasta Bergablun homejuustosta. Toisella pihvinpaistokierroksella kastike oli ehtinyt hautua pidempään ja oli kermaisempaa. Tämä kuva on otettu ensimmäiseltä kierrokselta ja kastike oli vielä vetelää.

Jälkiruoaksi tarjoiltiin leipäjuustoa ja vadelmia. Otan mielelläni vastaan ideoita vähähiilarisista jälkkäreistä! Ne tuntuvat olevan kiven alla. ”Ruokajuomana” oli 2 litran tönkkä Espanjalaista Palacio del Conde punaviiniä. Muuten ihan hyvä viini mutta älkää juoko, siitä tulee seuraavana päivänä huono olo 😉

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

5 Kommenttia

 • Sohvi sanoo:

  Oi miten mehukkaan näköinen salaatti! Olisipa mukava vaihteeksi viettää kynttiläillallista eikä vain hummata pää kolmantena jalkana 🙂

 • Jenni sanoo:

  Kynttiläillalliset ovat arjen pelastus. Olen kylläkin niin kynttilähullu että välillä tuntuu että joka toinen arkiateriakin on ”kynttiläillalinen”. Romantiikasta en sitten tiedä 😉– Jenni liemessä

 • Anonyymi sanoo:

  Olit laittanut kysymysmerkin tuonne rucola-pestoon juuston kohdalle…. mutta sehan on ihan perusainesosa tavallisessa (basilika) pestossakin. Mitahan juustoa olivat tahan kayttaneet…?

 • Jenni sanoo:

  No sitä justiinsa ihmettelinkin kun purkissa luki aika ylimalkaisesti juusto eikä mitään sen tarkemmin. Olisikohan myös parmesaani?– Jenni liemessä

 • Siilimys sanoo:

  Pecorinoa tapaavat kai pestossa käyttää, monesti?Ai että karppijälkkäreitä? Sellaiselle joka suostuu käyttämään keinomakeutusta, se ei ole pahempi haaste. Itse väännän eniten erilaisia mousseja, joihin sitten makua antamaan esansseja, marjoja, pähkinöitä… Moussepohjaan voi tulla vaikka kermavaahtoa, vatkattua kananmunanvalkuaista, ja mascarponea, jossain tapauksessa tummaa suklaata (yli 75%).Vaniljaesanssilla ja makeutusaineella maustettu mascarpone-kermavaahtosekoitus muutaman marjan kera on hyvää. Valkohomejuuston voi paneroida mantelijauhossa, paistaa pannulla ja tarjota marjakastikkeen kera. Mansikat voi marinoida, ja tehdä vaniljakastiketta kermasta ja keltuaisista ja vaniljaesanssista ja ripauksesta makeutusta… Vaihtoehtoja on käsittämättömästi, monet omittu karppausfoorumilta. 🙂

Jätä kommentti