VIOLETTI KEITTO

Kampin K-kaupan vihannesosastolle oli ilmestynyt kasa violetteja kukkakaaleja. Eipä tarvinnut miettiä mitä syödään jos violetteja kukkakaaleja on tarjolla. Jos olisin löytänyt samaan soppaan vielä sinisiä perunoita niin tämän violetin keiton väri olisi ollut vielä syvempi. Heti tuoreeltaan keitto oli kauniin lilahtava mutta seuraavana päiväänä näytti harmaalta kuralta. Valmistusaika 30 min ja annos on 3-4 hengelle.

2 perunaa
1 violetti kukkakaali
1 iso keltasipuli
kasvisliemikuutio
vettä
suolaa

Noh, maistui kukkakaalille. Ei tajunnanräjäyttävää mutta ihan semi-alright arkinen kasvissosekeitto. Hauskinta oli eriskummallinen väri. Tuota violettia kukkakaalia voisi varmasti käyttää hyödyksi luovemminkin.

4 kommenttia

 1. Jenni 17.08.2007

  Söin muuten lounaaksi tuota “harmaata kuraa” joka lämmittäessä palautti violetin sävynsä.– Jenni liemessä

  Vastaa
 2. Tusla 19.08.2007

  Meillä kasvaa kasvimaalla tumman violetteja papuja. Todella dramaattisen näyttäviä. Ylläri vaan, että kun pavut keittää, väri muuttuukin yhtäkkiä tumman vihreäksi. Ja mitään värin palautumista ei näille tapahtunut. 🙁 Mutta hienon näköisiä raakoina.

  Vastaa
 3. Jenni 20.08.2007

  Heipä hei Soppakellariin! Voi ihanuus kun olisi oma pieni kasvimaa. Kerrostaloasumisen huonoja puolia: luonnonantimet jäävät aika heikoksi, mitä nyt ruukkubasilika rehottaa ikkunalaudalla. Voisiko niitä papuja syödä keittämättä..?– Jenni liemessä

  Vastaa
 4. Tusla 20.08.2007

  Ruukkupuutarhat on kyllä kivoja! Pavut pitää vissiin aina keittää ennen syömistä, jotain haitallista ainetta niissä oli raakana, en nyt vaan muista mitä… Että vihreinä menevät violetitkin sitten.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *