Skip to main content

Juhlistimme perjantaina Blogin 50 000 kävijän rajapyykin ohittamista. Alunperin Liemessä perustettiin lähinnä omaan käyttöön reseptiarkistoksi mutta mukavaksi yllätykseksi meillä on käynyt vieraitakin 🙂 Pastanjauhajien inspiroitumana testasimme alunperin Köyhistä Ritareista tutun lammas-ricotta pastan ohjeen ja jälkkäriksi kokeiluluontoinen Sinkkuihmisen mustikkapiirakka. Espanjalainen luomu Cava maistui vain lasillisen verran. Oliko vika sitten työviikon jälkeisestä väsymyksessä vai Cavassa..?


Alkuperäisessä ohjeessa conchiglioni-pastaa eli isoja simpukan mallisia kuivapastoja täytetään lammas-juusto täytteellä. Conchiglionit taitavat olla Stocka osastoa, K-supermarketista niitä ei ainakaan löytynyt. Noudatimme ohjetta lähes orjallisesti lukuunottamatta pastalajiketta ja rucolan vaihtumista basilikaan. Ensi kerralla vähentäisin suolaa ja käyttäisin runsaammin yrttejä.

Conchiglioni alle lammas & ricotta

500 g
5 l vettä
runsaasti suolaa (n. ruokalusikallinen)
Täyte:
400 g lampaan jauhelihaa
250 g ricotta juustoa
½ rasiaa rucolaa
½ rasiaa kirsikkatomaatteja lohkottuina neljään
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Tomaattikastike:
1 prk tomaattimurskaa
2 dl tomaatti passattaa
1 sipuli pieneksi kuutioituna
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 kuivattua punaista chiliä / 2 tl chilirouhetta
1 laakerin lehti
1 rkl oliiviöljyä
1 dl valkoviiniä
suolaa
pippuria
Pinnalle:
1 pss mozzarella-raastetta

Tee ensin tomaattikastike. Kuumenna kasarissa oliiviöljy ja heitä sipuli ja valkosipulit öljyyn kuullottumaan. Pidä lämpö mietona, ettei valkosipuli pala kitkeräksi. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää kasariin chili ja laakerinlehti. Paistele hetken ja lisää loput ainekset sekä mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta tomaattikastike, laske lämpöä ja anna porista rauhassa vartin verran. Kiehauta tomaattikastikkeen valmistuessa iso kattilallinen vettä ja mausta suolalla. Keitä vedessä simpukkapastoja viitisen minuuttia tai juuri sen verran, että pastat pehmenevät, mutta ovat vielä raakoja sisältä eli pari minuuttia vaille al denten. Siivilöi pastat ja huuhtele runsaalla kylmällä vedellä, jotteivat pastat tartu toisiinsa kiinni. Jätä hetkeksi sivuun odottamaan ja valmista täyte.

Murenna jauheliha kulhoon pieniksi teelusikan kokoisiksi kökkäreiksi. Murenna myös ricotta samaan tapaan. Silppua rucola pieneksi ja heitä kulhoon, samaan syssyyn menevät kirsikkatomaatitkin. Rouhi päälle runsaasti pippuria ja n. 2 tl suolaa sekä lorauta sekaan oliiviöljyä. Sekoita varovasti isolla lusikalla nostellen, jottei täytteestä tule muussia.
Voitele keskikokoinen uuninkestävä vuoka oliiviöljyllä. Kaada pohjalle valmistamasi tomaattikastike. Täytä simpukat yksi kerrallaan massalla; yritä varmistaa, että jokaiseen simpukkaan tulee lihaa, juustoa ja kirsikkatomaattia. Asettele simpukat tomaattikastikkeen päälle. Kun olet täyttänyt kaikki simpukat, kruunaa koko ruoka vielä mozzarellajuustolla ja laita uuniin 180°c:een noin puoleksi tunniksi tai kunnes juusto on sulanut ja ruskistunut kauniisti.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Anonyymi sanoo:

    Conchiglioni pastaa ei saa edes stockmannilta. Sitä myydään Helsingin Kluuvi-kauppakeskuksessa Il Siciliano ravintolan omassa myymälässä. maksaa muistaakseni 7euroa 0.5kg pussi.

  • Jenni sanoo:

    Jooh, järkevän hintaista!? Mutta kiitos vinkistä jos joskus tulee pakkotilanne 😉– Jenni liemessä

Jätä kommentti