Skip to main content

Noin 30-40% ihmisen saamasta energiasta tulisi saada rasvoista. Rasvat voidaan jakaa kolmeen ryhmään: tyydyttyneisiin, kertatyydyttymättömiin ja monityydyttymättömiin. Tyydyttyneiden rasvojen on perinteiseti sanottu olevan epäterveellistä, mutta niiden haitoista on nykyään eriäviä näkemyksiä. Rasva kuin rasva tuo makua ruokaan ja tyydyttyneistä rasvoista erityisesti kerma ja juusto ovat rikkaita makuja arvostavan kokin ystäviä. Sydän ja verisuonisto voivat olla eri mieltä, mutta välillä täytyy kovan treenin lomassa voida nauttia satunnaisia rasvapommeja. Yhdistetään siis pastan runsaat hiilarit, sekä kerman, juuston, ja pekonin tyydyttyneet rasvat, lopputuloksena on jokaisen laihduttajan ja diettaajan kauhu:
Saint Agurin sienipekonipasta!

250 g Gnocchi -simpukkapastaa
kourallinen herkkusieniä (kanttarellit ja siitakesienet käyvät myös hyvin)
70g Saint Agur tai Bergablu sinihomejuustoa
1dl kermaa (nirso suosii Valion aitoa kuohukermaa)
paketti amerikanpekonia
oliiviöljyä
parmesaania
basilikan lehtiä

Keitä pasta ja lisää sen jälkeen pastan sekaan hieman oliiviöljyä. Leikkaa herkkusienet paloiksi ja ruskista ne kevyesti pannulla. Leikkaa pekonit sentin levyisiksi siivuiksi ja paista. Kun pekoni on kivasti kärtsääntynyt, kaada rasva pois. Laita liesi pienelle lämmölle ja sekoita herkkusienet, kerma sekä sinihome murusina pekonin joukkoon pannulle. Hämmennä niin kauan, kunnes sinihome on sulanut ja kaada sekoitus pannulta kattilaan pastan sekaan. Sekoita pastaa lusikalla ja tarjoile parmesaanin ja basilikan lehtien kera.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti