Skip to main content

Viikko on kipuraja. Sen jälkeen tulee huono omatunto jos ei ole ehtinyt, voinut tai viitsinyt kirjoittaa blogiin. Nyt tuli viikko täyteen ja niin tuli se huono omatuntokin. Ollut vaan niin kiire ja flunssan poikanen on vienyt iltaisin mehut. Viikon ajalta on postaamatta mm. herkullinen Mud-cake, kasviskeitto, erilaisia salaatteja ja ekskursio lihatukun tehtaanmyymälään. Tänään illalla on myös tiedossa kolmen ruokalajin illallinen. Huuh! Aloitetaan nyt edes siitä keitosta ja huomenna lisää.

Jossain lehdessä tuli hiljattain vastaan ”Vuoden keitto”-titteliä kantava kasvissosekeitto. En muista lehteä, reseptin kehittäjää enkä täysin ohjettakaan mutta jos jollain on käsitys niin annetaan kunnia sille kenelle se kuuluu! Vaikkakin muuten aika perussettiähän tuo on, chiliä ja inkivääriä lukuunottamatta.
Valmistusaika 45 min.

Shilinen kasvissosekeitto 2007

1 bataatti
2 isoa porkkanaa
1 keltasipuli
2 dl ruokakermaa (15 %) (alkuperäisessä ohjeessa kuohukermaa)
2 valkosipulinkynttä
pala inkivääriä
1 tuore chili
kasvisliemikuutio

Pinnalle pinjaminsiemeniä

Keitä kasvikset kasvisliemessä ja soseuta sauvasekoittimella. Soseuta chili tässä vaiheessa keittoon. Lisää ruokakerma ja muut mausteet. Hauduttele vielä liedellä miedolla lämmöllä. Pinnalle laitoin pinjaminsiemeniä lähinnä koristeeksi mutta lopulta ne toivatkin kivan lisän keittoon. Chilin kanssa kannattaa olla hieman varovainen ja poistaa tulisin osa; siemenet. Ilmankin niitä keitosta tuli aika tujua. Maku tasoittui hieman seuraavaksi päiväksi.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti