Skip to main content

Itse tehty lounas saattaa olla jopa nopeampi kuin ruuhkainen kuppila pahimpaan lounasaikaan. Poikittainen räntäsade suorastaan houkutteli toimiston parvekkeeelle grillaamaan. Grillikausihan on vasta puolivälissä! Grillasin viikolla pariinkin otteeseen lihaa ja kokosin salaattia kylkeen. Valmistusaika 20 min. Lounaaseen varattava n. 45 min.
Nishapäärynä, tuttavallisemmin päärynä-omena, toi uusia makuja tuttuun salaattiin. Vaikea sanoa kumpi maistui enemmän, omena vai päärynä. Maku oli melko mieto ja makeahko. Yhdistelmä suolainen homejuusto / Nishapäärynä toimivat hyvin yhteen.

Nishan salaatti

Tammenlehväsalaattia
Saint Agur homejuustoa
Nishapäärynää
öljyä
balsamicoa
hunajaa
pippuria

Lounari ei _aivan_ riittänyt kattamaan 200 grammaa sisäfilettä. Mutta ei sitä siinä vaiheessa enää harmitellut kun veitsi upposi lihaan kuin voihin!

Viikon toinen salaatti sai inspiraation lampaasta. Ostimme loppuviikosta lähemmäs 3 kiloa lampaanlihaa ja perehdyin erilaisiin lammasresepteihin. Monessa reseptissä vilahti tuoreminttu tai minttuhyytelö. Näillä avuilla syntyi minttu-jugurttikastike.

Minttuinen jugurttikastike oli koostumukseltaan täysin erilainen kuin perinteiset öljypohjaiset kastikkeet. Lampaallekaan ei enää tarvinnut erillistä kastiketta.

Minttu-jugurttikastike

2 dl bulgarian jugurttia
Tuoretta minttua
(muita tuoreita yrttejä)
1 rkl punaviinietikkaa
1 rkl hunajaa
suolaa
pippuria

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti