Skip to main content
Talvinen perunasalaatti

The salad you actually want to eat. Salaatti, jonka oikeasti haluat syödä. Näillä sanoilla olin myyty. Half Baked Harvest-instagramissa tuli vastaan ruokainen salaatti, josta tein perunasalaatti version. Alkuperäisen reseptin bataatti vaihtui kotimaiseen luomuperunaan ja avokado fenkoliin. Savupaprikalla, chilillä ja kurkumalla maustetut perunat, fenkolit ja kikherneet paahdetaan uunissa ja ladotaan tahinikastikkeessa pyöritellyn lehtikaalipedin päälle. Talvinen perunasalaatti maistuisi varmasti myös murustetun fetan kanssa. Me rouskutimme salaatin lounaaksi kaupan valmiin savulohen kera.

Lisää rouskutettavia salaatteja täältä!

Talvinen perunasalaatti

Kamalan ihanan lehtikaalin käsittely

Ihana, kamala lehtikaali. Muistan ikuisesti yhden lehtikaalikauhukokemuksen. Tilasin ravintolassa lounassalaatin, joka oli käytännössä kulhollinen kuivaa lehtikaalia tomaatilla, kurkulla ja fetan palalla. Yritin sinnikkäästi pureskella ja niellä koppuraisia lehtikaaleja, mutta suurin osa jäi vaan syömättä. Harvemmin jaksan antaa suoraa palautetta ravintolassa, mutta sillä kerralla oli pakko. Ravintola meni kylläkin sittemmin nurin.

Kypsentämätön lehtikaali kannattaa pehmentää salaattiin ja parhaiten se onnistuu hieromalla pienittyjä lehtikaalin lehtiä suolalla ja hapolla kuten sitruunamehulla. Tahinikastikkeeseen tulee suola ja reippaasti sitruunamehua, joten kastikkeen sekoittaminen lehtikaalin joukkoon ja lehtien puristelu riittää pehmentämään ne.

Perunasalaatti resepti

Talvinen perunasalaatti

4 hlö

5 perunaa
1/2 fenkoli
1 prk (400 g) kikherneitä
2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl savupaprikamaustetta
1/2 tl kurkumaa
chilirouhetta maun mukaan
suolaa
mustapippuria

200 g lehtikaalia

Tahinikastike
2 rkl tahinia
1 luomusitruuna
2 rkl vettä
1 tl juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa

Tarjoiluun:
lehtipersiljaa

Siivuta perunat paksuhkoiksi siivuiksi. Pilko fenkoli. Levitä perunat ja fenkoli leivinpaperin päälle uuninpellille. Hiero oliiviöljy ja mausta. Paista uunin keskiosassa 180-asteessa 20 minuuttia. Lisää pellille oliiviöljyllä ja mausteissa pyöritellyt kikherneet. Nosta lämpö 200-asteeseen ja paahda vielä 10 minuuttia.

Valmistele sillä välin lehtikaali ja tahinikastike. Poista lehtikaaleista kovat lehtiruodit ja pilko kaalit pienemmiksi.

Laita tahini kulhoon. Lisää joukkoon vesi erissä samalla voimakkaasti sekoittaen. Tahini ja vesi tulisi olla saman lämpöistä eli jääkaappikylmän tahinin kanssa käytä kylmää vettä. Jos tahini alkaa erottua, vatkaa voimakkaasti ja lisää tarvittaessa vielä hieman vettä. Sekoita joukkoon raastettu sitruunan kuori ja sitruunan mehu erissä. Mausta hunajalla ja suolalla.

Kaada suurin osa tahinikastikkeesta lehtikaalin joukkoon ja sekoittele ja puristele lehtikaaleja.

Lado tarjoiluvadille lehtikaalit ja nostele päälle paahdetut perunat, kikherneet ja fenkolit. Koristele lopulla tahinikastikkeella ja lehtipersiljalla.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

5 Kommenttia

 • Anna sanoo:

  Tämä oli superhyvää aineksista mitä itse ei olisi osannut edes ajatella yhteen. Kiitos kivasta reseptistä jälleen kerran.

  • Jenni sanoo:

   Loistavaa! Liian usein tulee vaan mieleen se ainainen salaatti-kurkku-tomaatti kombo, vaikka mahdollisuudet mitä salaattiin laittaa on ihan rajattomat. Tämä toimi itsellekin hyvänä muistutuksena siitä 🙂

 • Hanna sanoo:

  Tämä ohje jää ehdottomasti käyttöön. 🙂 Helppo ottaa evääksi töihin, maistui sekä lämpimänä että kylmänä.

 • facial scrub sanoo:

  This is looking delicious and I’m sure it will give a great taste.

Jätä kommentti