Skip to main content
Karamellisoitu sipulipasta resepti

Well hello winter wonderland! Pulkkamäen jälkeen maistui talvinen lohturuoka karamellisoitu sipulipasta ripauksella chilin poltetta. Lastasin ostoskärryn täyteen talven sesonkikasviksia eli isoja kotimaisia sipuleita. Alunperin suunnittelin tekeväni ranskalaisen sipulikeiton, mutta Lidlin käytävillä tulikin vastaan hyvää bronssimuoteilla tehtyä durumvehnäpastaa, joten suunnitelma vaihtui lennossa. Sipuli karamellisoituu ihanasti ilman sokeriakin. Se tarvitsee vain vähän rakkautta ja aikaa. 40 minuuttia pannulla voissa ja oliiviöljyssä muuttaa silmiä kirvelevän peijakkaan umamiseksi herkuksi.

Sipulipasta resepti

Tervetuloa uusi vuosi ja uudet tuulet!

Ehkä huomasitkin että järjestelin joululomalla vähän huonekaluja täällä Liemessa.fi-sivuilla? 🙂 Ulkoasu on kokenut muutoksia, jotta sivu palvelisi sinua entistä paremmin. Tässä isoimmat muutokset ja parannukset:

  • Sivun ylälaidasta pääset nyt suoraan suosituimpiin kategorioihin kuten pastat, kasvisruoka, arjenpelastajat, juhlat ja brunssi.
  • Tästä olen haaveillut pitkään: Reseptiarkisto. Voit hakea reseptejä avainsanoilla esim. ”lohi” tai ”uunifetapasta”. Tai sitten valita esimerkiksi blogin kaikki arkireseptit tai kasvisreseptit tai jälkiruoat. Reseptiarkisto kehittyy vielä kunhan ehdin järjestellä vanhoja postauksia ja nimetä niille oikeita kategorioita.
  • Uusi kategoria on SuomiLOVE, jonne ilmestyy kaikki mitä rakastan Suomessa: ihanimmat suomalaiset ruoat jotka voivat olla perinteisiä tai uudella twistillä, matkavinkit Suomesta tai kotimaisten tuotteiden suositukset.
  • Ylälaidasta löytyy suoraan myös uusi Kotiunelmia-kategoria, josta voi tällä hetkellä seurata uuden kotimme remontin edistymistä ja tulevaisuudessa uuden kodin sisustusjuttuja!
  • Etusivulta löydät tuttuun tapaan uusimmat postaukset.
  • Liemessä-logo siirtyi myös seuraavalle vuosikymmenelle. Logossa näkyy lempiyrttini salvia ja liemikauha 🙂 Logon suunnitteli Makea Design.
  • Sivuilla on tehty paljon myös teknisiä parannuksia takahuoneissa, jotka eivät näy päällepäin, mutta tuntuvat toivottavasti teille käyttömukavuutena kun sivut eivät esim. kaadu ja latautuvat nopeammin. Which is nice.

    Paljon sulateltavaa. Kolutkaa nurkkia ja jätä kommenttia jos tulee fiiliksiä tai kehitysehdotuksia uusista sivuista. Teille nämä sivut kuitenkin ovat, joten kuuntelen teitä tarkkaan mistä olisi teille hyötyä!
Sipulipasta resepti

Karamellisoitu sipulipasta

3 isoa sipulia (tai 5 pientä)
2 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl voita
1/2 tl chilihiutaleita
1/2 dl valkoviiniä
1 – 1 1/2 dl pastan keitinvettä
suolaa
mustapippuria

500 g durumvehnäpastaa

tarjoiluun parmesaania ja chilihiutaleita

Kuori ja halkaise sipulit. Siivuta sipuleista ohuita siivuja. Siivuta myö valkosipulinkynnet. Kuumenna oliiviöljy ja voi teräs- tai valurautapannulla miedolla lämmöllä (4/10). Kuullota sipuleita 30 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Älä anna sipuleiden vielä ruskistua.

Laita sillä välin pasta keittymään suolalla maustettuun veteen. Muista ottaa pastan keitinvettä talteen pari desiä.

Nosta lämpöä (6/10), lisää chilihiutaleet ja paista vielä noin 10 minuuttia tai kunnes sipulit saavat väriä ja karamellisoituvat. Nosta taas lämpöä hieman ja lisää joukkoon valkoviini. Sekoittele muutama minuutti, jotta alkoholi haihtuu. Lisää pastan keitinvettä ensin desi ja sekoittele. Jos ”kastike” tuntuu kuivalta, lisää vielä puoli desiä keitinvettä. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike pastan joukkoon.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti