Skip to main content

Torstaina olin niiin rohkea, niiin rohkea. Rohkenin Motivuksen Kickboxing-tunnille normijumpan sijaan. En ole myöskään koskaan käynyt Firenzessä joten ostinpa hävyttömän kalliit viikonloppulennot Lokakuun lopulle. Päivän päätteeksi käänsin vielä hyväksi havaitun Lasagne-reseptin päälaelleen ja valmistin pinaatti-feta lasagnea lampaanjauhelihasta. Uutteran potkunyrkkeilijän ruokailu venähti lähelle kymmentä näpertäessä lasagnea vielä treenien päälle, mutta tällä kertaa se todellakin kannatti. Valmistusaika 45 min + paistoaika 1 h.

Pinaatti-Feta Lasagne (4 hlö)

1/2 feta (8 %)
1 pkt pakastettuja pinaatinlehtiä
2 kevätsipulin vartta
400 g lampaan jauhelihaa
2 valkosipulinkynttä
1 dl vettä
1/2 lihaliemikuutio

6 dl maitoa
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl muskottipähkinää

1/2 pkt pinaattilasagnelevyjä

Pinnalle: vanhat juustonkäntyt raasteena

Paista lampaan jauheliha ja mausta lihaliemikuutiolla ja muilla haluamillasi mausteilla. Itse käytin oreganoa, currya, paprikaa, valkopippuria, pippuria ja suolaa. Sulata jäätynyt pinaatinlehtiköntsä kattilassa jonka pohjalla on desi vettä. Lisää joukkoon viipaloidut valkosipulit ja kevätsipuli. Täyte on valmis lisäämällä vielä lampaan jauheliha.

Laita vuokaan täytettä, ripottele päälle fetapaloja, asettele lasagnelevyt päällimmäiseksi ja kaada päälle muskottipähkinällä maustettu maito. Jatka kunnes viimeinen kerros on liha-pinaattitäytettä. Ripottele päälle juustoraaste. Raaste antaa hieman suojaa mutta siitä huolimatta lampaan liha tummui päältä aika paljon. Tarjoile valkocebolaöljyn kanssa.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti