Skip to main content

Siskonmakkarakeitto on yksi äidin tekemistä klassikkoruuista. Muistan kauhoneeni samaisia makkarapalloja koulun ruokalassakin. Keitto-ohje ei kyllä tästä arkisemmaksi tule. Paitsi ehkä makkarakeitto.

Liemessä-keittiö osallistunee Joulukuun kouluruokahaasteeseen tällä ohjeella, jollei liedellä porise joku vielä arkisempi tai klassisempi kouluruoka ennen dedlainia.

Siskonmakkarakeitto (4 hlö)

12 siskonmakkaraa
3 isoa perunaa
1 pussi (200 g) pakastettuja keittojuureksia

lihaliemikuutio
1½ l vettä
suolaa
maustepippuria

Kuori, pilko ja keitä perunat lihaliemessä. Kun perunat ovat pehmenneet lisää juurekset ja puristele siskonmakkarakuorista lihat ulos ’palloina’. Mausta suolalla ja pippurilla.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

4 Kommenttia

 • oliivia sanoo:

  Moi pitkästä aikaa (tai on täällä kyllä tullut käytyä mutta ei ole olevinaan ehtinyt kommentoimaan!)Onpa herkullisen näköinen tuo keitto, voisinkin kokeilla kun en muista siskonmakkarakeittoa koskaan syöneeni.

 • Jenni sanoo:

  Mitenköhän olet onnistunut väistelemään siskonmakkarakeiton! Ehkä se ei olekaan niin arkinen kuin luulin..? No onhan se vähän kummallisen näköistä, mutta tosiaan herekullista.Oletko osallistumassa Joulukuun kouluruokahaasteeseen?Otin muuten viime viikonloppuna sen puoli kiloa voita esiin ja leivoin ysäri mokkapaloja 90-luvun limudiskoilu bileisiin. Niitä ei tosiaan ollut tullut leivottua sitten 90-luvun; mokkapaloista tuli rasvaisia lituskoja 😀– Jenni liemessä

 • oliivia sanoo:

  Mulla on mokkapaloista vähän just sellainen muistikuva, että rasvaisia lituskoja 😉

 • Vanessa sanoo:

  Kiitos siskonmakkarakeiton reseptistä! Keitosta tuli todella maukas, vaikka siskonmakkara vaihtuikin kaupan hyllyn tyhjyyden takia tavallisiksi nakeiksi. Jännää kuitenkin, että muutamasta ainesosasta tulee noinkin hyvää keittoa.Oikeastaan suurin kiitos tulee itse ideasta, sillä olen innokas ”erikoisten” ruokien laittaja, mutta nämä loistavat kotiruuat jäävät välillä pimentoon. Nyt sain kipinän alkaa tekemään enemmän vanhoja kunnon ruokiakin.Ja loistava blogi sinulla muutenkin, teen usein ruokia sinun reseptien mukaan :).

Jätä kommentti