Skip to main content

Kouluruoka. Siitä nuristaan, siitä ollaan kiitollisia, mutta ennenkaikkea sitä tarvitaan. Tuntuu että yhä harvemmalla lapsella ja nuorella on mahdollisuus tasapainoiseen ravitsevaan kotiruokaan omassa kodissa. Räkäpizza on niin kätsy heittää 60 sekuntia mikron kautta ja elämistä helpottavat jääkaapissa notkuvat transrasva eineslootat. Itse en pysty enkä halua tuollaista moskaa syödä kun taas lapset eivät aina voi eivätkä vielä osaa valita.

En nyt varsinaisesti kaihollakaan muistele mauttomuuden huippuun hiottua sapuskoja, mutta löytyy sieltä muutama suosikkikin:

1. pinaattilätyt ja makaronisalaatti
2. lohikeitto ja ruisleipä
3. lasagne

Inhokit ovat piirtyneet syvälle takaraivoon:

1. Borchkeitto tarjoiltiin uudessa koulussa ensimmäisenä koulupäivänä. Tähän aikaan kaikki mitä lautasella oli syötiin. Niin vaikka se oli se keittiönemäntä joka lappasi riskillä ranneliikkeellä kauhallisen keittoa lautasellesi. Muistan kakoneeni 8-vuotiaana vessassa ruokailun jälkeen. En edelleenkään syö Borchkeittoa.

2. Rosollikastike. Mmm..vaaleanpunaista kermavaahtoa. Tai sitten koko lautasellinen kitkerää rosollikastiketta. Ja sekin oli syötävä.

3. Ylikypsä spagetti. Mistään Al Denteistä ei oltu kuultukaan vaan spagettiin imeytettiin mahdollisimman paljon vettä jolloin saatiin vaikutelma että sitä olisi enemmän.

4. Kumiperunat. Tämä on täysi mysteeri. But why?

Nirso palaa alkuvuodesta koulunpenkille. Eniten kuulemma jännittää kouluruokailu. Mähän voisin kuulemma tehdä pikku-Nirsolle joka aamu pienen eväslaukun. Öö..en. Kyllä se Nirso sitten nälkäänsä viimeistään syö 😉

Tilityksen laukaisi Vegemisiä-blogin heittämä Joulukuun ruokahaaste. Väänsinkin heti siskonmakkarakeittoa, jolla osallistunen haasteeseen. Tuo Borchkeitto on kyllä jäänyt sen verran kummittelemaan että harkitsen vielä sitäkin…

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Yksi kommentti

  • Alisa sanoo:

    Perunat on toki helppo kuoria sellaisella laitteella, jossa on karkea sisus, joka syö kuoret pois. Eli perunat vaan laitteeseen pyörimään ja jos jättää liian pitkäksi aikaa, ei jäljellä ole lähinnä mitään 🙂

Jätä kommentti