Skip to main content

En ole pitkään aikaan ostanut KG-lehteä, mutta kylläkin tasaisesti katsastanut reseptiarkistoa netistä. Hakusanalla ”kasvis” löysin nämä lihalla (?!) täytetyt kesäkurpitsaveneet. Omaa versiota on hieman muokattu jättämällä mm. juustoraaste pois. Annokset olivat jo sinällään tarpeeksi tuhteja makuuni. Palan painikkeeksi päällystin ruisleivän Becelillä ja kevytjuustolla.

Kesäkurpitsaveneet (4 hlö)

2 kesäkurpitsaa
400 g kevytjauhelihaa
1 prk tomaattipyreetä (2 tomaattia)
1 sipuli
1 prk kevytfetaa
(juustoraastetta)

Perusjauhelihamaustesetti: lihaliemikuutio, pippuri, paprika, oregano, chili, curry

Halkaise kesäkurpitsa ja koverra sisus ruokalusikalla. Paloittele 3/4 sisälmyksistä. Kuullota sipulisilppu ja paista jauhelihan pannulla. Mausta lihaliemikuutiolla ja haluamallasi mausteilla.

Lisää joukkoon koverrettu kesäkurpitsa ja tomaattipyree. Anna paistua hetki. Sekoita myös fetakuutiot aivan lopuksi. Täytä veneet kukkuroilleen täytteellä ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti