Skip to main content

Jauhelihamarkkinoilla kuohuu. Snellmannin äskettäin lanseeraama Kunnon jauheliha pitäisi olla ainut jauheliha laatuaan jota ei ole pakastettu prosessin aikana. Ilmeisesti pakastaminen vaikuttaa lihan rakenteeseen ja sitä kautta kärsivät väri, maku ja mehevyys.

Yritin tiirailla uutuutta Kampin K-kaupan lihahyllyjen välistä, mutta ei. Joko kansa löysi heti suosikkinsa tai sitten uutuus ei ole vielä ehtinyt kaupan hyllylle. Luomujauhelihakin kävi jo korin pohjalla, mutta yli 5 € hinta auttoi paketin takaisin hyllyyn. Atria sai kelvata.

Tänään teki mieli perussapuskaa. Surffasin muutaman blogin mutta näin joulun ja uuden vuoden alla suurin osa esitteli juhlavia pyhäruokia. Kävin pitkästä aikaa KG-lehden reseptiarkistossa josta löytyi tämä yrttinen lihamureke.

Yrttimureke (4 hlö)

600 g paistijauhelihaa (rasvaa alle 10 %)
1/2 dl korppujauhoja
2 dl vettä (2 dl bulgarian jugurttia)
1 iso sipuli
1 rkl > 1 tl öljyä
3 valkosipulinkynttä
1 kananmuna
1 1/2–2 dl vihersilppua: persiljaa, basilikaa, minttua ja timjamia
5 silputtua aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
1 1/2 tl suolaa
mustapippuria
Koristeeksi:
• (timjamia)
• (persikka- tai aprikoosilohkoja)

Turvota korppujauhoja hetki nesteessä. Päätin kokeilla jugurttia veden sijaan. Lisää loput ainekset ja sekoita taikinaksi. Muotoile pötkyläksi ja paista uunissa 200 asteessa 40 minuuttia. Kuulostaa helpolta, mutta silti onnistuin unohtamaan kananmunan. Omani oli maukas mutta höttöinen. Aijaijai, alkaa ote lipsumaan…

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

5 Kommenttia

 • Liina sanoo:

  mä suhtaudun Kunnon jauhelihaan jo valmiiksi skeptisyydellä luettuani sen mainostempuista Äijäruoasta 😛mutta mureke vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta! rrrrakastan mureketta, ja yrttejä 🙂

 • Jenni sanoo:

  Heh, kävin lukemassa Äijän postauksen postituslistoista. Itse en osaa suhtautua asiaan ihan noin kärkkäästi, mutta on siinä pointtia. Ainakin itse toivoisin että blogit säilyttävät puoluettomuutensa. Testaan kyllä mielelläni tuotteita, mutta kerron myös oman rehellisen mielipiteeni pitääkö tuotelupaus paikkaansa. *nousee barrikadeille ja liputtaa blogien puolueettomuuden puolesta*

 • Anonyymi sanoo:

  Hei Jenni ja Nirso,Terveisia ulkomaanelavalta, vapaa vkonloppu on mennyt liemessa eli teidan blogia lukiessa, hieno blogi ruuanystavalle, upeat ravintola arvostelut ja konstailematon tyyli kutkuttelevat makunystyröita!Monta reseptia jai muhimaan ja mina elamankumppanilleni niita tulkkailin kun kuvanne saivat hanenkin vatsan kurnimaan. Tutustukaa tallaiseen blogiin jos ns.lahi idan ruoka kiinnostaa http://www.turkishcookbook.com/Taalla siis vesikielella odotamme uusia postauksianne!Terkut Ankaran sateista!

 • Jenni sanoo:

  Nami, nami! Näin äkkiseltään herkulliset lammasreseptit pistivät silmään. Lammas on Nirson herkkua 🙂 Muuten Turkkilainen keittiö on aika tuntematon, jos Stadin kebabia ei lasketa. Ja sitähän ei varmaan lasketa?!

 • Anonyymi sanoo:

  Ankara vastaa etta ei lasketa stadin kebabia ja hienoa jos löydatte kokkailun arvoisia kokeiluja tuolta sivustolta, turkin ja lahi-idan keittiö on kokeilemisen arvoinen joten odotellessa teidan uusia herkkuja vesi kielella!

Jätä kommentti