Skip to main content

Juhlimme tupareitamme sekä molempien synttäreitä kermaperse-teemalla. Pyysimme vieraitamme tuomaan tavaralahjojen sijaan täyteläistä punaviiniä tai vaikka hyvin kypsynyttä ranskalaista juustoa. Vieraat päättivät, mutta vain paras kelpasi 😉 Idea toimi tosi kivasti ja juustoja tulikin yllin kyllin. Tuliaisten rinnalle olin valmistanut cocktail-paloja joita brainstormailtiin blogissa etukäteen.

Timjami-blogin Masun kylmäsavulohirullat ja savuporonapit tekivät kauppansa. Lohirullissa oli hieman enemmän tekemistä kuin olin etukäteen ajatellut ja hapankorput eivät tahtoneet rullautua käsissäni. Korppuja piti lillutella kohtuu kauan tarpeeksi kuumassa lihaliemessä jotta ne saatiin rullalle. Näyttävyys ja maku onneksi palkitsivat!

Viininmaistajaisissa turvauduimme Kampin Alkon asiantuntijoihin. Kerroimme budjetin ja pullomäärän jonka pohjalta setä pakkasi ostoskorimme. Ideana oli maistella kahta eri punaviinien rypälelajiketta; cabernet savignon ja pinot noir. Kumpaakin lajiketta oli neljästä eri maasta; Ranska, Italia, Argentiina ja Chile. Päälle vielä muutama riesling ja kuoharit. Savuporonapit etualalla.

Sitten juhlien mielipiteenjakaja. Saimme vinkkejä ihan pro-tason juhlien järjestämiseen erikoistuneelta Raunalta. Toteutimme hauskan idean shottilaseista tarjottavasta avokadokeitosta cayannepippurilla terästettynä. Osa ihasteli ja osalla taisi mennä cayannepöläyksestä keitot vääräänkurkkuun. Mutta vaikutus tehtiin, niin hyvässä kuin pahassa.

Lindan katkarapuvartaat syntyivät samaisen brainstormauksen pohjalta. Marinoin jättikatkaravut heti aamusta; valkkaria, oliiviöljyä, timjamia, valkosipulia,limemehua, chiliä. Jouduin paahtamaan tikut jo noin puoli tuntia ennen juhlien alkamista ja siinä vaiheessa kun vieraat pääsivät pitopöytään katkaravut olivat jo vähän kuivahtaneet. Nooh, se on hinta siitä että päätin olla hääräämättä keittiössä ja keskittyä hauskanpitoon 🙂

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

4 Kommenttia

  • Masu sanoo:

    Hei Jenni ja kiva jos tykkäsitte poronapeista ja hapankorppurullista! Ne tosiaan tuntuvat maistuvan kaikille.Aika erikoista, että teillä hapankorppuja piti liotella yllättävän pitkään, sillä itselläni on ollut se ongelma että ne lässähtävät ihan muussiksi liian nopeasti. Varmaan on käytössä ollut erilaiset hapankorput, eipä kai tuo muusta voi johtua? 🙂

  • Oho, sainpas hienon tittelin. Kiitos siitä. Harrastuspohjalta, mutta intohimolla siis blogia teen eli en ammatikseni. Joskus tosin vinkkejä saa kokeneemmilta ja omaa kokemustakin on jonkin verran. En kyllä ollut tuota avokadokeittoa cayennella kokeillut, mutta idea vaikuttaa hyvältä, ehkä vähän vähemmällä pippurilla. Itse ajattelin shotteihin laittaa porkkanakeittoa korianterin kanssa.Juhlat kuulosti hauskoilta. Pidin jo aiemmin tuosta teemasta. Loistava idea ja olisi hauska kuulla, mitä muuta kuin juustoa juhliin tuli.

  • Jenni sanoo:

    Heippa,Vierailen blogissani täältä Tukholmasta! Eli en saa nyt sitä hapankorppupakettia käsiini, mutta muistelisin että se oli Oululaisen punainen paketti…Rauna, muut tuliaiset sama juttu, pitää katsoa kotona mutta pikaisena yhteenvetona saimme lisäksi huippuviinejä mm. yksi amarone-pullo jota odotan kieli pitkällä, valokuvakirjaa, sirotinta ja joku äitiytyi oikein kokkaamaankin cocktail-paloja livenä. Tosiaan tavaroita ei niinkään tullut kun niitä pyydettiin välttämään. Muuton jälkeen sain ahaa-elämyksen ja ymmärsin että pärjää sitä elämässä vähemmälläkin krääsällä 🙂

  • Haarukka sanoo:

    Hieno suomalainen meininki noissa herkuissanne! Mihin kaikkeen happaria oikeastaan voisikaan käyttää…

Jätä kommentti