Skip to main content

Marko Koskisen Vuoden ruokakirjaksikin siteerattu Passione suhtautuu intohimolla italialaiseen keittiöön. Olen tottunut että italialainen keittiö on konstailematonta ja tästä syystä kirja tuntui yhtä aikaa vieraalta mutta kovin modernilta. Toinen toistaan herkullisemmat reseptit saattavat osoittautua vaikeahkoksi toteuttaa prikulleen raaka-aineiden saatavuuden ja vaikeustason takia. Otin kirjasta kuitenkin vaikutteita tähän munakoiso-lasagneen, johon on lisätty Nirson välttämätön liha-annos.

Munakoiso-lasagne (4 hlö)

Tomaattikastike:
1 tlk tomaattimurskaa
1 keltasipuli pilkottuna
1 valkosipulinkynsi siipaleina
suolaa
pippuria
oreganoa
basilikaa

Hauduta tomaattikastiketta miedolla lämmöllä 20 minuuttia.

400 g paistijauhelihaa (kasvisversio: 1 kpl kesäkurpitsaa)
1 lihaliemikuutio
1 munakoiso
lasagnelevyjä
0,5 l kevytmaitoa
2 rkl vehnäjauhoja
1 ps vahvaa juustoraastetta (15 %)

Itketä munakoisoviipaleita hetki ripottelemalla suolaa leikkauspintaan. Kuivaa pinta ja paahda viipaleita pannulla. Paista jauheliha, mausta lihaliemikuutiolla ja sekoita tomaattikastikkeeseen. Vaihtoehtoisesti paahda kesäkurpitsa viipaleet munakoison tapaan. Lado lasagnelevyjä, tomaatti-lihakastiketta, juustoraastetta ja vehnäjauholla suurustettua maitoa vuorotellen vuokaan. Paista 175 asteessa 40-50 minuuttia.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

5 Kommenttia

 • Hyppysellinen sanoo:

  meille joulupukki toi tuon ihanan teoksen.tykkään kovasti annosten hienosta esillepanosta ja pienistä vinkeistä reseptien sivussa. olemme vasta selailleet kirjaa, mutta toteuttaminenkin alkanee pian.itse taas katsoimme (selatessamme), että raaka-aineet ovat hyvin saatuvilla :). viimeistään kun pääsemme Venetsiaan ;). josta tulikin mieleeni, että olisiko teillä antaa tarkempia koordinaatteja siihen vihreään elämykseen Pohjois-Italiassa. aiomme kierrellä auton kanssa jonkin verran ja mietin että olisi mielenkiintoista käydä jos reitille sattuu. mitä arvioitte, voiko sinne mennä lasten kanssa? sanoitte ettei ollut kallis. muistatteko hintatasoa tarkemmin?

 • Jenni sanoo:

  Moi,Tuo saatavuus on tietty suhteellista. Eiköhän ainekset löydy jos jaksaa nähdä vaivaa. ”Lähikauppa”-mittarilla voi olla vaikea saada. Aah, tahtoo myös Italiaan shoppailemaan 🙂Tässä postauksessa linkki hotelli-ravintola Mezzosoldoon: http://liemessa.blogspot.com/2008/09/always-remember-spiazzo.htmlVisiitin arvoinen paikka jos osutte lähimaastoon. Paikka on tosiaan hieman syrjässä Spiazzossa. Hinta oli aika hatusta vedetty. Tiesimme että kahden hengen huone kustansi n. 80 € / yö. Söimme monen ruokalajin illallisen viineineen niin että napa rutisi. Jouduimme jopa kieltäytymään viimeisestä suolaisesta ruokalajista. Hintoja emme nähneet missään vaiheessa. Oletimme että illalliselle tuli varmaan hintaa reippaasti yli 100 euroa. Aamulla maksaessamme hotellista + illallisesta + aamiaisesta omistaja ”veti hatusta” hintaa _yhteensä_ 140 €. Siis kahdelta hengeltä. Eli ei todellakaan kallista! Lapset ovat varmasti tervetulleita. En tosin tiedä millaisia ’perhehuoneita’ on saatavilla joten kannattaa kysyä suoraan soittamalla. Kannattaa muutenkin bongailla ravinteleita maaseudulta tai ainakin pahimpien turistialueiden ulkopuolelta. Hinta-laatusuhde oli todella hyvä. Meillä toimi raamattuna Michelin Guide Italia 2008 josta löytyy paljon myös kohtuuhintaisia suosituksia. Itseasiassa Mezzosoldo oli ainoa tähti-ravintola jossa kävimme illallistamassa mutta osoittautui reissun halvimmaksi…

 • Hyppysellinen sanoo:

  kiitos kun vastasit näin pian!saatavuus on totta – lähikaupasta tuskin irtoaa, mutta marketeista jo paljonkin. ja loput sitten muualta ;).paikka kuulostaa visiitin arvoiselta. katsotaan nyt minne tie meitä vie. kiitos vinkistä ja linkistä!

 • Haarukka sanoo:

  Lasagne on sitten mainio ruoka, ja kun siihen vielä lisää munakoison… Mmmmmm! Itse teen tomaattikastikkeen usein paseeratusta tomaatista, kun siinä on hyvä, vahva maku – ja tuikkaan mukaan usein vielä pari laakerinlehteä. Mutta voipi olla, että kuutio ajaa saman asian.

 • Jenni sanoo:

  Hyvä hoksaus tuo paseerattu tomaatti, murska kun on luonteeltaan vetisempää. Käytän luomumurskaa mutta liekö se sitten sen makoisempaa..?

Jätä kommentti