SAAVILLINEN BOUILLABAISSEA

Jennin ja Nirson sukujen yhdistymistä juhlistettiin koko viikonlopun kestävillä sukutapaamisilla. Lauantai-iltana kokoonnuimme syömään 12 hengen seurueena. Anoppi huolehti jälkiruokapuolen tuomalla tuliaisina tiikerikakkua ja pullapitkon. Pitkään pähkäiltyäni päädyin tekemään keiton koska se on riittoisaa, helppo tehdä ja sen voidaan antaa hautua liedellä vaikka ruokailu venähtäisi. Resepti pohjautuu aikaisemmin tekemääni arkiseen versioon.


Bouillabaisse tarjoiltiin maalaisleivän ja smetanan kera. Kuvassa pelkkä keitto.

Saavillinen Bouillabaissea (12 hlö)

800 g kirjolohta
2 fenkolia
3 porkkanaa
nokare voita
2 rkl öljyä
2 kalaliemikuutio
1 prk tomaattipyreetä
300 g katkarapuja
1 iso ps esikeitettyjä sinisimpukoita pakastealtaasta
tuoretta persiljasilppua
suolaa
kurkumaa
6 laakerinlehteä
4 valkosipulinkynttä
2 dl valkoviiniä

2-3 prk smetanaa

Kuullota ohuita fenkoli ja porkkana tikkuja öljyssä. Lisää valkosipulisiipaleet ja tomaattipyree. Lisää kalaliemi, viini sekä mausteet ja anna kiehua hiljalleen ainakin 10 minuuttia. Pilko kalanpalaset keittoon ja anna hautua. Asettele keittikulhon pohjalle katkarapuja (ja/tai simpukoita) ja kaada keitto päälle. Tällä kertaa heitin sulaneet ravut ja simpukat hetkeä ennen tarjoilua keiton joukkoon.

Testasin samalla Maggin uusia kalaliemikuutioita joiden lisätty rasva on oliiviöljystä. Maussa en huomannut mitään ihmeellistä uutta, mutta ehkä nuo sitten ovat jotenkin luonnollisempia kuten mainostavat. Käytän useimmiten kuutioita lihaliemeen. Mites ne fondit toimii, pitäisikö siirtyä niihin?

2 kommenttia

 1. Timo 26.08.2010

  Itse en saanut liemeä oikein maistumaan joten terästin sitä thai -kalakastikkeella, onnistuneesti.

  Kasvatettu lohi on rasvaisuutensa vuoksi joskus vähän ei niin raikkaan makuista. Lisäsin sen vuoksi lopuksi kaloihin jonkin verran sitruunamehua.

  Tätä pohjaa tulee tehtyä myös pakastimeen, ilman kaloja tai äyriäisiä. Ne voi sitten lisätä kuumentamisvaiheessa.

  Kiitti reseptistä!

  Vastaa
 2. Annika 18.09.2019

  Hauskaa nähdä miten ruokakuvat on 10 vuoden aikana muuttunut 😀

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *