Tässä ihanan freesi, kevyt ja helppo uunilohi-resepti! Ensimmäiset auringonsäteet näyttäytyivät ja aloin heti kaipaamaan kesän tuoreita vihanneksia ja marjoja. Eihän niitä vielä ole saatavilla mutta tein silti kurttanista ulkomaalaisista halvan kesäsalaattikopion lisukkeeksi.
Yrttilohi (2 hlö)
400 g kirjolohta
öljyä
suolaa
pippuria
tuoreita yrttejä kuten basilikaa ja korianteria
2 jumboherkkusientä
Hiero lohen pintaan öljyä ja mausteet. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10-15 minuuttia. Paahda herkkusieniviipaleita pannulla tilkassa öljyä ja ripottele lohen päälle.
Kevään ensimmäinen salaatti
vihreä salaatti
2 tomaattia
1 avocado
1/2 hunajameloni
öljyä
balsamicoa