Skip to main content

Chili Con Carneni jäi hieman vaisuksi; ei niistä kaupan shileistä mihinkään ole. Tuhdimpaa makua voi hakea lisäämällä tujauksen chilijauhetta tai cayannepippuria. Toinen vaihtoehto on kasvattaa chilit itse. Asialle vihkiytyneille löytyy paljon omia nettisivuja, yhdistyksiä ja nettikauppoja. Aloita vaikka Chilifoorumista.

Chili Con Carne (4 hlö)

400 g naudan paistijauhelihaa
1 keltasipuli
1 kaupan vaisu chilipalko
1 tlk tomaattimurskaa
1 tlk papuja
2 valkosipulinkynttä
pippuria
suolaa
oreganoa
paprikajauhetta
valkopippuria
(vettä)

Tarjoiluun basmatiriisiä, 1 prk crème fraîchea ja luomunachoja

Kuullota sipuli ja lisää jauheliha. Hienonna juokkoon chili ja valkosipuli. Lisää loput mausteet, tomaattimurska ja pavut. Anna hautua n. 20 minuuttia. Voit lisätä crème fraîchen joukkoon tai itse tykkään laittaa nokareen vasta annoksen päälle.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

4 Kommenttia

 • Anonyymi sanoo:

  Ehdottomasti kannattaa vaihtaa tuo tomaattimurska chiliversioiseen.. antaa edes hieman tulisuutta. Eihän suomalaisista kaupoista kunnon tulisia chilejä saa. Onneksi on monia verkkokauppoja, joiden kautta saa hyvät ”tötsyt” =) -Jokke-

 • Nurmilaukka sanoo:

  Chili con carne on hyvää herkkua. Siihen on monta erilaista < HREF="http://lamanlumo.vuodatus.net/blog/1834588" REL="nofollow">reseptiä<>. Mitenhän löytäisi mieluisimman?

  Joskus koitin tasapainotella tulisuutta siten että nuo kielessä ja suussa eri kohdissa tuntuvat pippurit synnyttivät harmoonisen tulisuuskokemuksen. Siitä tuli hyvä.

 • Jenni sanoo:

  Meillä duunissa pojat kasvattavavat itse eri chililajikkeita. Heitin kerran puolikkaan kuivatun chilinkäppyrän Chili Con Carneeni ja ruoka oli todella tulista. Lajikkeesta ei ollut tietoa.

  Nurmilaukka, hauska blogi sulla 🙂 Meilläkin ruokalasku kasvaa jatkuvasti vaikka tehdään paljon perusruokia kotona…

 • Anonyymi sanoo:

  Helsingin etnisistä kaupoista (Itis, Hakaniemi) löytyy ainakin hyviä kuivattuja chilejä jotka on olleet aika tulisia 🙂

Jätä kommentti