Skip to main content

Suuntasimme toistamiseen Kataloniaan, tällä kertaa Gironaan ja Barcelonaan. Viime kesäinen Italian reissumme oli aikamoista kulinaristista ilotulitusta, eikä sitä edellisen kesän Barcelonan matkaakaan tyhjin vatsoin ja kuivin suin vietetty. Nyt meillä oli kuitenkin Mini mukana matkassa, joten asetelma oli muuttunut.

Gironan maamerkki Pont de Pedran silta.

Uudet reaaliteetit tulivat selväksi heti kättelyssä kun astuimme sisään raamattumme Michelin Guide Spain & Portugal 2009:n suosittelemaan ravintola Alberedaan Gironan keskustassa. Matkaseurueemme tuli ryminällä sisään. Hyssytellessäni itkuista ja nuhaista Miniä aloin rekisteröidä ympäristöämme. Emme olisi voineet olla enempää väärässä paikassa. Vaikka muita asiakkaita ei ollut, niin Minin itku kaikui sitäkin kovempana kaikuen kiiltävistä marmoripinnoista ja helisevistä kattokruunuista. Katsoin Nirsoa ja nyökkäsimme; ulko-ovelle. Ensimmäisenä päivänä söimme lounasta siis viereisessä terassikahvilassa.

Divinumin tapaslajitelma sisälsi mm. kuvassa olevia rapuja, parsaa, tomaattileipää, omlettia ja viikunoita.

Mini oli edelleen nuhainen ja kaikkea muuta kuin oma iloinen itsensä, mutta urhoollisesti yritimme illallista ravintola Divinumissa. Testaamistamme Gironan ravintoloista Divinum oli ehdoton lemppari. Tunnelmaltaan Divinum on nautiskeluravintola, joka tuntee juustonsa ja viininsä kuitenkaan hienostelematta liikaa. Emme päässeet aivan jälkiruokaan asti, mutta korjasimme asian seuraavana iltana kun Minikin oli tervehtynyt. Yksi rääkäisy pääsi, mutta sekin vain karkotti kätevästi nihkeät saksalaiset muutoin meille varatusta huoneesta. Suosittelen isoa juustolautasta kahdelle hengelle sekä tarjoilijan suosituksista koottua tapaslajitelmaa. Loppulasku ensimmäisellä kerralla 46 € (2 hlö) ja toisella yrittämällä 79 € (2 hlö) kun pääsimme myös jälkiruoan sekä paremman viinin makuun.

Katalonialaiselle keittiölle tyypillisesti pääruoka ei sisältänyt turhia sörsseleitä. Koko seurue valitsi pääruoaksi haudutettua villisikaa.

Muutama bonustärppi:

Cafe Le Bistrot
(Pujada de Sant Domènec 4, Girona)
Kauniilla paikalla kirkon rappusten yläpäässä paikallistenkin suosiota nauttiva ravintola lounaalle tai lämpöisenä iltana lasilliselle muutaman pöydän ulkoterassille.

La Vienesa (Placa del Vi, Girona)
Heti Pont de Pedran sillalta suoraan eteenpäin löytyy käsintehtyjä suklaita La Vienesan liikkeestä. Leivonnaisia ja suklaita kannattaa käydä ihastelemassa vaikka ei ostoaikeissa olisikaan.

Place de la Independencia
Aukio täynnä ravintoloita. Lounashinnat ovat kohtuulliset, mutta selkeästi liikutaan turistialueella. Kesällä varmasti mukavampi kun terassit ovat käytössä.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti