Skip to main content

Tekemällä Minin ruoat samoista aineksista kuin illallisen itselleen voi säästää huomattavasti aikaa ja vaivaa. Tällä hetkellä Minille maistuu mm. peruna, porkkana ja bataatti jotka on helppo sovittaa myös omaan ruokavalioon muusin tai keiton muodossa. Soseen voi pakastaa pilttipurkkeihin valmiiksi annoksiksi. Tällä kertaa tein lammaspihvejä bataattisoseella.

Lammaspihvit (4 hlö)

400 g lampaan paistijauhelihaa
1 prk bulgarian jugurttia
1 tl hunajaa
1 kananmuna
2 rkl korppujauhoja
2 valkosipulinkynttä
yrttejä (rosmariini, timjami, basilika)
suolaa
pippuria

Bataattisose (4 hlö)

500 g bataattia
2 perunaa
keitinvettä
1/2 kasvisliemikuutio
suolaa
oliiviöljyä tarjoiluun

Hassua. En ole postannut jauhelihapihvireseptiä sitten vuoden 2007. Murekkeet ja lihapullat bongasin. Toisinaan niitä ihan perusreseptejä ei tule edes julkaistua kun kuvittelee että nehän on jo siellä varmasti moneen kertaan. Taikina valmistetaan joka tapauksessa vuoden 2007 tyyliin.

Vauvan bataattisoseeseen ei mausteita tule, joten muista ottaa pikkuiselle osa syrjään ennen maustamista. Muutoin valmista aikuisten bataattisose kuten perunamuusi; keittämällä kasvikset pehmeiksi, lisäämällä hieman keitinvettä, soseuttamalla ja lopuksi maustamalla. Tarjoile öljytilkan kanssa.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Suvi sanoo:

    Hei,
    haeskelin viikonlopun kekkereille reseptiä, joka yhdistäisi kanan ja vuohenjuuston ja päädyin blogiisi. Kivalta näyttää, jään seuraamaan!

  • Jenni sanoo:

    Mikä yhteensattuma! Nirso osti eilen vuohenjuustoa joka jäi kuitenkin käyttämättä ja ajattelin että eiköhän siitä jotain keksitä. Tänään tehdään siis pitkästä aikaa vuohenjuustokanaa, nami nami 🙂

    Jenni

Jätä kommentti