Skip to main content

Löysin itseni nauttimasta punajuurta kahteen otteeseen pienen ajan sisällä; itsetehtyjä uunipunajuuria sekä Postresin punajuuricarpacciota. Haaveilenkin että voisin joku joulu valmistaa jouluisen 3-ruokalajin illallisen perinteisen joulupöydän sijaan. Punajuuri uudessa muodossa olisi hauska lisä moderniin joulupöytään.


Kuva: Kasvikset.fi

Uunipunajuuret (4 hlö)

8 punajuurta
öljyä
suolaa
pippuria

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Kuori ja siivuta punajuuret. Sivele leivinpaperi öljyllä ja lado viipaleet pellille. Paista n. 20 minuuttia ylätasolla kunnes punajuuret ovat pehmenneet ja reunat hieman kääntyilevät. Tarjoile lisukkeena esimerkiksi lihan kanssa. Yksinkertaista mutta hyvää!

Punajuuricarpaccio (4 hlö)

4 punajuurta
suolaa
sokeria
mustapippuria
keitinvettä
öljyä

Vuohenjuustomousse

200 g pehmeää kuoretonta vuohenjuustoa
3 rkl kermaa
1 rkl sitruunamehua

Koristeluun: Rucolaa, saksanpähkinää

Keitä punajuuria 1-1,5 tuntia sokeri-suola vedessä. Anna jäähtyä keitinvedessä ja kuori. Siivuta punajuuret ohuen ohuiksi siivuiksi tarjoilulautaselle. Päällä öljyä, pippuria, vuohenjuustomoussenokareita, rucolaa ja saksanpähkinää. Vaihtoehto vuohenjuustomousselle voisi olla piparjuurella maustettu smetanapohjainen kastike mukaillen perinteistä rosollireseptiä.

Kävin läpi eri reseptejä netissä ja uskoisin että tällä reseptillä voi jo päästä lähelle Postresin alkupalaohjetta. Pitää kokeilla itsekin!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti