Skip to main content

Överiksihän joulu meni tänäkin vuonna. Lautaselle kasattiin kinkkua, kalkkunaa, peruna,-lanttu,-ja porkkanalaatikkoa, mätiä, sipulia, smetanaa, rapumarinoituja sillejä, sinappisillejä, valkosipulisillejä, perunaa, sinappia, jauhelihapihvejä, nakkeja, oliiveja, savulohta, siikaa, kraavilohta, saaristolaisleipää, kotijuustoa, suklaakakkua, karpalovalkosuklaakakkua, dominovalkosuklaakakkua, keksejä ja konvehteja.

Kotiintuomisena saimme palan kinkkua. Mietinkin tässä että miten ihmeessä sen saisi verhottua ja syötyä? Yksi idea oli paneroida kinkkusiivut kananmunalla, jauholla ja korppujauhoilla wienerleikkeen tapaan.

Kinkun lisäksi sulatellaan vielä raskauskiloja. Elokuussa uhosin että 8 kiloa sulatetaan tulevan 8 kuukauden aikana terveellisellä ruokavaliolla ja pikku hiljaa liikuntaa lisäämällä. 5 kuukautta myöhemmin ja 5 kiloa kevyempänä voinkin taputtaa itseäni selkään ja onnitella aikataulussa pysymisestä. Kevättä kohden imetys vähenee joten päivittäistä kalorimäärää pitäisi myös tarkistaa tai vastaavasti liikuntaa lisätä. Päätinkin siis julkisesti tehdä uudenvuodenlupauksen: olen herkuttelematta arkisin juhannukseen asti, mutta maltillinen herkuttelu juhlissa tai kyläillessä on sallittu. Hui, mitäköhän sitä tuli luvattua!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

 • Terhi sanoo:

  Oikein herkullista uutta vuotta keittiöönne!
  Hih..minä en uskalla lupauksia tehdä, varsinkaan herkuttelun suhteen 😉

 • Jenni sanoo:

  Samoin hyvät uudet vuodet!

  Onneksi uutta vuotta juhlitaan kylässä joten lupaukseni mukaisesti herkuttelu on sallittu vielä muutaman päivän 😉

  Jenni

Jätä kommentti