LINDSTRÖMIN PIFFIT

Vihanneslokeron pohjalle pyörimään jääneet punajuuret sekä Sillä Sipulin ohje teki iltaruoan päättämisen helpoksi. Lindstömin pihvit sopivat oivasti keventäjän keittiöön kun ne valmistetaan paistijauhelihasta ja taikina kevennetään punajuurella sekä sipulilla. Valmistusaika 45 min.

Lindströmin piffit (6 hlö)

800 g paistijauhelihaa
3 tuorepunajuurta
2 kananmunaa
2 keltasipulia
2 valkosipulia
1 tl hunajaa
suolaa
pippuria
öljyä paistamiseen

Raasta punajuuret ja silppua sipuli pieneksi. Paista pannulla öljytilkassa n. 10 minuuttia. Valmista taikina sekoittamalla kaikki aineet tasaiseksi massaksi. Pyörittele taikinasta pullia ja litistä pihveiksi pellille. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 15 minuuttia. Varo paistamasta yliaikaa muuten pihveistä tulee kuivia. Jäin juoruamaan puhelimeen ja kaikki nesteet pääsivät valahtamaan jolloin lopputulos oli kuiva. Voit paistaa päälle sipulirenkaita mausteeksi.

2 kommenttia

 1. Merituuli 11.01.2010

  Suosittelen jauhamaan sekaan myös PrinsessaVeeran reseptissä esiintyviä fenkolinsiemeniä. Tuovat kertakaikkisen ihanaa makua piffeihin!

  Herkullisen näköinen kuva sipulineen kaikkineen.

  Vastaa
 2. Jenni 11.01.2010

  Katson reseptejä hyvin harvoin toistamiseen ja sävellän sen mukaan mitä satun reseptistä muistamaan. Nuo fenkolinpeijakkaat sitten menin unohtamaan! Fenkolia olen käyttänyt aikaisemmin mausteisessa papukeitossa ja tykkään kyllä mausta 🙂

  Jenni

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *