Skip to main content


Jenni katselee Nirsoa viininhuuruisen lasin läpi.

Luomo lumosi meidät taas kerran. Saattaa olla että ilmassa oli muutenkin taikaa, juhlimmehan 3-vuotispäiväämme. Sen kerran kun näinä aikoina pääsemme ulos panostimme kunnolla ja pamautimme syödä koko menun läpi lukuunottamatta juustoja. Viinimenu on ennen muodostunut ongelmaiseksi kun kolmen ruokalajin, ja kolmen lasillisen jälkeen, olemme olleet jo pienoisessa tuiskeessa. Toisaalta on ihana maistella viinejä jotka on tarkasti valittu juuri sitä nimenomaista ruoka-annosta varten. Keksimme ottaa puolikkaan viinimenun jolloin jokaista viiniä saa 6 cl ja hintakin tietysti puolittuu.

Hinnat olivat nousseet viime näkemältä mutta se nyt tuskin tuli kenellekään yllätyksenä misukantähden jälkeen. Edellisellä kerralla jäi melkein tunne että laskuttaisivat nyt edes vähän enemmän jotta pysyvät maisemissa. Varauskirjat ovat kuulemma täynnä kuukauden eteenpäin joten pöytä tulee ehdottomasti varata ajoissa. Kerrankin muistimme myös pyytää ikkunapöydän varauksen yhteydessä.


Yksi pääruuista oli karitsaa ja valkosuklaata.


Illallisen viimeisteli Suklaa Nordic.

Luomo pitää edelleen kärkisijaa Helsingin TOP ravintoloissa. Jos toiminta on saatu näillä puitteilla kannattavaksi niin Luomon pojat ovat löytäneet reseptin menestykseen. Hans Välimäen valitus Helsingin Sanomissa ottaa päähän: ”Jos vaan saisi sen kolmannen tähden..”. Toki voi olla että vielä yksi lisätähti toisi muutamia asiakkaita lisää ulkomailta mutta Helsinkiläisille se tarkoittaisi vielä korkeampia hintoja kun jo nyt ollaan menty kiitäen kipurajan toiselle puolelle. Hinnan lisäksi Chez Dominiquen sisustus on hieman liian konservatiivinen ja liikemiesmäinen kynttiläillalliselle. Ruoka toki on huippua. Mutta niin oli kyllä Luomossakin.

Ravintola Luomo
Osoite: Vironkatu 8, Kruununhaka Helsinki
Puh: 09-1357287
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

9 Kommenttia

 • Nelle sanoo:

  Hitsi, tuo luomo on kyllä omallakin listalla. Vähän harmittaa, että en saanut aikaiseksi pöytää jo ennen tähteä. Olisi vielä saanut pöydänkin jollain realistisella aikataululla. Nyt se vaatii jo ihan liian suurta suunnitelmallisuutta meikäläisten keskimääräiseen elämärytmiin:)

 • Jenni sanoo:

  Ymmärrän. Vuosipäivä oli helppo varata etukäteen koska päivä on mitä ilmeisemmin tiedossa hyvissä ajoin. Muutenkin vuosipäivätraditioksi alkaa muodostua syöminen. Plus, nykyään päästään kahdestaan ulos niin harvoin että kyseessä on kauan odotettu ja valmisteltu hetki. Kannattaa kuitenkin aina soittaa tuonne, voihan niillä tulla peruutuksia.

 • oliivia sanoo:

  Joo, tän teidän postauksen jälkeen harmittaa vieläkin enemmän ettei tullut mentyä silloin ennen tähteä, kun jo alunperin suosittelitte. Huoh. Ja kohta se pääseminen on sitten kortilla… No, vielä joskus.

 • Jenni sanoo:

  Miten niin kortilla? Heti mietin että ootko raskaana 🙂

  Jenni

 • SK sanoo:

  Luomo on kyllä ihana, mutta hinnat ovat tosiaan nousseet jo turhan korkeiksi. Luomon ystäville suosittelen Elviiraa. Olen käynyt siellä kyllä vain kerran, mutta sain samaa ihanaa ylätyksellisyyttä huomattavasti edullisemmin. Ei se ruoassa ihan Luomon tasolle nouse, mutta päihittää nykyään hinta-laatusuhteessa. Tässä vielä arvio Elviirasta:
  http://aperitiivistaaveciin.blogspot.com/2010/04/elviira.html

 • Jenni sanoo:

  SK, kiitti vinkistä. Myönnän että nyt on aukko sivistyksessä koska Elviirassa ei ole vielä tullut käytyä. Nettisivuilla tuo 3-ruokalajin menun hinta oli 45 eur ja arviossasi 35 eur. Miten on? Niin tai näin, niin Elviira pitäisi kyllä testata!

  Jenni

 • SK sanoo:

  Ainakin ennen kesää Elviiran pitkästä menusta poimitut kolme ruokalajia maksoivat tuon 45 euroa ja lisäksi oli tarjolla tarjoilijan sanojen mukaan kotiruokamainen kolmen ruokalajin menu 35 eurolla. Se oli kaukana kotiruoasta (ainakaan itse en yleensä kotona väkerrä alkuruoalle lohiballotinea ja savulohimoussea, vaikka kokata osaankin) ja sisälsi lisäksi kaksi pienempää maistelupalaa ruokalajien välissä.

  Olen vain kovasti huolissani kun Elviira lupaa avata kesäloman jälkeen hieman muuttuneena. Vaikea nähdä miten tuosta voisi vielä parantaa! Täytynee joka tapauksessa heti elokuussa testata.

 • Jenni sanoo:

  Nyt on sivistysaukko tilkitty kahteenkin otteeseen. Kävimme lounaalla muutaman kerran alkukesästä ja kyllä tykkäsin. Lounashinnat ovat hyvinkin kohtuulliset. Toki annoskoko on maltillinen mutta riittävä. Hinta/laatusuhde 10+.

  Pitänee keksiä jokin sopiva tekosyy käydä Elviirassa illallisella!

 • SK sanoo:

  Mahtavaa! Olen paikkaa kovasti hehkuttanut, mutta yksi käyntikerta on tietysti aivan liian vähän tason selvittämiseen. Tietysti Elviira on sanut järjestäin hyviä arvioita muualtakin.

Jätä kommentti