Skip to main content


Kamppikeskuksen Don Corleoni, eli tuttavallisemmin Cortsu, houkutteli maaseudulla ryvettyneitä matkalaisia. Listaa lukiessani kuitenkin ynnäsin että kahden hengen take away-carbonara pasta kustantaa 30 euroa, joten en raaskinut tilata vaan päätin tehdä itse. Joskus elämä olisi helpompaa kun ei tietäisi miten helppoa ruoanlaitto voi parhaimmillaan olla! Ostoskorin pohjalle poimittiin siis pastaa, sipulia, pekonia, kermaa, parmesania ja kananmunia.

Cortsun Carbonara (4 hlö)

1 pkt pekonia
4 kananmunan keltuaista
4 ruokalusikallista parmesania
2 dl kermaa
1 keltasipuli
suolaa
pippuria
350 g kokojyväspagettia
Keitä pasta al dente eli napakaksi. Paista pannulla silputtu sipuli ja laita sivuun. Paista pekoninpalat. Sekoita astiassa kerma, parmesaaniraaste ja keltuaiset. Sekoita kaikki ainekset pastan sekaan ja pyöräytä hetki pannulla. Ajan voit päättää makusi mukaan. Jotkut jopa jättävät keltuaisen täysin raa’aksi.
Carbonara ei ole se kaikista kaunein ja kuvauksellisin ruokalaji, joten kuva jäi ottamatta. Nirsolta sain kiitosta mausta; ”ehkä paras carbonara mitä olen maistanut” 🙂
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Anonyymi sanoo:

    Carbonara ohje testattu Helsinki Pasta Factoryn tuore linguinella (spagetti) ja toimi todella hyvin. Tästä tuli uusi suosikki.
    – Suski –

  • Jenni sanoo:

    Huomasin muuten tuon Helsinki Pasta Factoryn vasta muutama päivä sitten kun ajelin siitä ohi. Täytyypä testata pikimmiten. Kiva että maistui!! Yleensä pekonilla ei voi mennä kovin pahasti metsään 🙂

Jätä kommentti