Skip to main content

Aina kun muistan teen ruokaa isommissa erissä. Yksi arki-ilta väänsin kerralla pellillisen lihapullia ja toisen mokoman jauhelihapihvejä. Niitä sitten syötiin kolme päivää hampurilaisten välissä, riisillä, perunalla ja tomaattikastikkeessa.


Minin annos vaarilta perityllä Arabian vanhalla lastenlautasella.

Lihapullat tai jauhelihapiffit (8 hlö)

800 g naudan paistijauhelihaa
2 keltasipulia
2 kananmunaa
1 bulgarianjugurtti
3 rkl korppujauhoja
suolaa
pippuria
tuoretta basilikaa
oreganoa

Tomaattikastike

2 tlk luomu tomaattimurskaa
3 valkosipulinkynttä
tuoretta basilikaa
öljyä
2 dl ruokakermaa
1 rkl vehnäjauhoja
suolaa
pippuria

Valmista taikina. Turvota korppujauhoja jugurtissa viitisen minuuttia. Silppua sipulit. Vaivaa kaikki ainekset taikinaksi. Mausta makusi mukaan. Näissä mamman pullissa oli hintsusti suolaa koska Mini söi samasta satsista. Muotoile taikinasta joko lihapullia tai piffejä. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 10-15 minuuttia.

Tomaattikastikkeen valmistat pyöräyttämällä viipaloidut valkosipulit ensin öljytyllä pannulla. Lisää mausteet ja anna öljyisen mausteseoksen makustua pieni hetki. Lisää tomaattimurska. Huuhtele murskatölkki tilkalla kylmää vettä johon sekoitetaan vehnäjauho. Suurusta ja anna hautua vähintään vartti. Huljautin lopuksi kastikkeeseen ruokakerman mutta itseasiassa kokeilun jälkeen totesin että pidän enemmän kermattomasta tomaattikastikkeesta. Kukin makunsa mukaan siis.

Muistuttaisin käynnissä olevista kilpailuista. Vielä ehdit viikonlopun ajan osallistua Suureen Liemessä-kyselyyn. Kaikki kyselyyn vastanneet ovat mukana kohukirja Aitoa Ruokaa-arvonnassa. Myös Bellon syyskilpailu jatkuu. Muutamalla klikkauksella voit voittaa itsellesi iPod Nanon!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Tupu sanoo:

    Ai ai mitä herkkua. minä tykkään myös kun tekee kerralla ison satsin ei jokapäivä tarvi tehdä ruokaa.Vaikka se ruoanlaitto minusta onkin kivaa puuhaa.

  • Jenni sanoo:

    Nyt vasta olen oppinut edes joskus tekemään ison satsin. Kaupassa käydään edelleen joka päivä. Siihen on kyllä muutama hyvä syy; ei ole autoa eikä hissiä talossa. Mini 12 kg + 1 ostoskassi + hoitolaukku on jo tuskahien takana.

Jätä kommentti