Skip to main content

Seurasin Facebookissa mielenkiinnolla keskustelua täydellisen joulupuuron valmistuksesta. Keskustelun pohjalta valmistan joulupuuromme allaolevan ohjeen mukaan. Sitä ennen joululahjan jako. Edustuskeittiö-kirjan arvonta suoritettiin jouluruokapostaukseen kommentoineiden ja Liemessä facebook-ryhmäläisten kesken. Jouluyllätys lähtee Liemessä Facebook-ryhmään liittyneelle Lauralle! Onneksi olkoon Laura. Puuroreseptin myötä julistan blogiin joulurauhan ja palataan taas patojen ääreen välipäivinä. Herkullista Joulua kaikille!

Meidän kuusessa on kolme koristetta. Yksi niistä on Minin jouluheppa.

Paras joulupuuro (4 hlö)

2 dl vettä
voinokare
2 dl puuroriisiä
1 l täysmaitoa
1 tl suolaa

Paras tapa tehdä riisipuuro on vesihaudekattilassa. Tavallisessa kattilassa puuroon tulee helposti palanut sivumaku. Facebook keskustelun vinkkien perusteella puuron voi tehdä aivan hyvin laktoosittomaan maitojuomaan mutta Hyla maidosta tehtynä puurosta tulee oudon vaaleanpunaista. Ostin vanhaan kattilaani lisäosana vesihauteen. Näin puurokattila ei vie yhtään lisätilaa keittiössä.

Keitä riisejä ensin 10 minuuttia pienessä määrässä vettä. Voit laittaa joukkoon voinokareen. Lisää maito ja hauduta hiljalleen noin 40-60 minuuttia. Mausta suolalla. Tarjoile voinokareen ja maidon kanssa. Makeampi vaihtoehto on ikisuosikki rusinakeitto.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti