![]() |
Kuva: Gummerus |
Sain käsiini Leivonnaisia Herkkusuille arvostelukappaleen. Tästä kirjasta on vaikea luopua etenkin taannoisen pullaepisodin jälkeen. Leivonnaisia Herkkusuille perustuu kuuluisan The Hummingbird Bakeryn suosikkiresepteihin. Kirja-arvonta (arvo 39 €) suoritetaan kaikkien Liemessä-Facebook ryhmään ma 14.3 klo 23:30 mennessä kommentoineiden kesken. Kysymys kuuluu: Mikä on sinun suosikki leivonnainen? Muista kommentoida Facebookiin niin olet arvonnassa mukana!
—
Lisäys: Myös tämän postauksen kommenttilootaan vastanneet ovat arvonnassa mukana jos et ole Facebookissa! Anonyymit eivät kuitenkaan voi osallistua.
Ikävää, kun tämä on vain facebookissa oleville.:(
No niin, muutin sääntöä sen verran että myös tähän kommenttiboxiin vastanneet ovat arvonnassa mukana. Anonyyminä ei voi kuitenkaan osallistua koska muuten en pysty jakamaan palkintoa 🙂
Onnea matkaan!
Jenni
Hienoa, että tällainen FB-boikotoijakin pääsee osallistumaan!
Mun suosikkileivonnainen taitaa olla Tuulomaantorttu tai Kladdkaka. Muita en sitten oikein osaakaan tehdä 😛
Suosikkileivonnainen? Tälle makurille kelpaa valitettavasti kaikki vähänkin makea.;) Sanotaan nyt sitten vaikka Brita-torttu.
Tuulomaantorttu on ihan uusi tuttavuus. Ilmeisesti vähän kuin vaalea mokkapala? Kladdkaka taitaa olla sama kuin englanniksi väännettynä mudcake. Se on tinttasta, suklaista ja niin hyvää!
Brita-kakku oli aika monen suosikki Facebookin puolellakin. Toinen kärkisijaa pitävä on porkkanakakku. Testilistalle on tullut taas vaikka kuinka monta leivottavaa mm. mustikkakukko.
Lempileivonnainen on ehdottomasti bebe-leivos!
Fazerin sininen kakku ja vanha kunnon mamman marjapiirakka.
Ehdoton lempparileivonnaiseni on porkkanakakku sitruunaisella tuorejuustokuorrutuksella. Namnam! Ihan jo tulee vesi kielelle, kun vain ajatteleekin. (;
Mun lempparileivonnainen on perinteinen pulla höystettynä hövelillä voi-sokeri-silmällä. Harmi vaan, että pulla on leivonnaisena niin vaativa – aikaavievä tehdä, ja mun mielestä parhaimmillaan vain ehkä tunnin uunista ottamisen jälkeen.
Riikka, ihan totta. Verrattuna vaikka muffinssiin jonka sotkee nopeasti kulhossa. Pullan leipominen on tosin kiehtovaa juuri sen vaativuuden takia. Oppimani mukaan sen tekemiseen tarvitaan vähintään kuudes aisti, vuosien tuoma kokemus, hyvä resepti ja yleiskone!
miksi juuri tän leipomon kirja on suomennettu? ei tää musta ole mitenkään erityisen kuuluisa suomessa. joku herme tai laduree ja niiden macaron ohjeet tuntuisi olevan paljon parempi idea
En ole itse niin ”leivontaskenessä” että osaisin sanoa miksi juuri tämä kirja on suomennettu. Itse pidin kirjasta koska leivokset olivat suht simppeleitä eikä liian kikkailua mutta kuitenkin tavanomaisesta poikkeavia. Siis sellaisia että jopa _minä_ voisin onnistua 😉
Tälläisen kirjan huomasin surffaillessani. Ilmeisesti ensimmäinen suomennettu macarons-kirja.
http://www.ruokala.net/keittokirjat/rapeaa-ja-pehmeaa-samaan-aikaan
Kirjan alkuperäisversion jo tovin omistaneena en suinkaan ihmettele tämän suomennetuksi tulemista: moderni ja värikäs kokoelma helposti lähestyttäviä, täyteläisiä leivonnaisia. Hummingbird Bakery ei ole Suomessa kovin tunnettu, se on kyllä totta, mutta kirjaan ihastuminen ei suinkaan edellytä minkäänlaista etukäteistietämystä tai -innostusta kyseisen firman toiminnasta.
Sen verran täytyy purnata suomennoksesta että sen ostohinta (kuten suomennetuilla keittokirjoilla yleensäkin) on aivan hirvittävä. Englanninkielistä versiota kun saa esim. Play.comista alle viiteentoista euroon. Mitatkin ovat samat kuin suomessa.
Kiitos play.com vinkistä. Huima ero hinnassa! Otin muutamasta suosikkireseptistä valokuvan ennen kuin lähetin kirjan onnelliselle omistajalle. Kirja oli tosi inspiroiva.
Väittäisin että englanti taipuu minulta kohtuullisesti mutta silti englanninkielisiä reseptejä tuntuu hankalalta lukea. Kai se on sama juttu kuin missä tahansa asiassa että kun opettelee kerran erikoissanaston niin samat termit toistuvat ja lukeminen helpottuu.
Netistä tilaamalla saa nykyään monenmoista edullisemmin ja reseptejäkin ilmaiseksi surffailemalla. Nettiaikakaudesta huolimatta tykkään keittokirjoista. Niissä on usein ainakin inspiroivia ja laadukkaita kuvia 🙂
adlibriksestä taitaa saada vielä halvemmalla ja suomeksikin 25e. siellä on muutenkin tosi hyvät valikoimat amerikan gurujen leivontakirjoja. ainoa vaan että ulkomaalaiset kirjat on usein pehmeäkantisiä lärpäkkäitä.
Kiitos vinkistä! Suurin osa kirjoistani on kulkeutunut kirjahyllyyn lahjana, kirjanäytteenä tai alennuslaarista. Michelin Guideja olen tilannut Amazon UK:sta.