KIRJAPALKINTO HERKKUSUILLE

Kuva: Gummerus

Sain käsiini Leivonnaisia Herkkusuille arvostelukappaleen. Tästä kirjasta on vaikea luopua etenkin taannoisen pullaepisodin jälkeen. Leivonnaisia Herkkusuille perustuu kuuluisan The Hummingbird Bakeryn suosikkiresepteihin. Kirja-arvonta (arvo 39 €) suoritetaan kaikkien Liemessä-Facebook ryhmään ma 14.3 klo 23:30 mennessä kommentoineiden kesken. Kysymys kuuluu: Mikä on sinun suosikki leivonnainen? Muista kommentoida Facebookiin niin olet arvonnassa mukana!

Lisäys: Myös tämän postauksen kommenttilootaan vastanneet ovat arvonnassa mukana jos et ole Facebookissa! Anonyymit eivät kuitenkaan voi osallistua.

17 kommenttia

 1. Anonyymi 13.03.2011

  Ikävää, kun tämä on vain facebookissa oleville.:(

  Vastaa
 2. Jenni 13.03.2011

  No niin, muutin sääntöä sen verran että myös tähän kommenttiboxiin vastanneet ovat arvonnassa mukana. Anonyyminä ei voi kuitenkaan osallistua koska muuten en pysty jakamaan palkintoa 🙂

  Onnea matkaan!

  Jenni

  Vastaa
 3. Samma 13.03.2011

  Hienoa, että tällainen FB-boikotoijakin pääsee osallistumaan!
  Mun suosikkileivonnainen taitaa olla Tuulomaantorttu tai Kladdkaka. Muita en sitten oikein osaakaan tehdä 😛

  Vastaa
 4. kmsu 14.03.2011

  Suosikkileivonnainen? Tälle makurille kelpaa valitettavasti kaikki vähänkin makea.;) Sanotaan nyt sitten vaikka Brita-torttu.

  Vastaa
 5. Jenni 14.03.2011

  Tuulomaantorttu on ihan uusi tuttavuus. Ilmeisesti vähän kuin vaalea mokkapala? Kladdkaka taitaa olla sama kuin englanniksi väännettynä mudcake. Se on tinttasta, suklaista ja niin hyvää!

  Brita-kakku oli aika monen suosikki Facebookin puolellakin. Toinen kärkisijaa pitävä on porkkanakakku. Testilistalle on tullut taas vaikka kuinka monta leivottavaa mm. mustikkakukko.

  Vastaa
 6. Saara 14.03.2011

  Lempileivonnainen on ehdottomasti bebe-leivos!

  Vastaa
 7. Riitta 14.03.2011

  Fazerin sininen kakku ja vanha kunnon mamman marjapiirakka.

  Vastaa
 8. Vivjan 14.03.2011

  Ehdoton lempparileivonnaiseni on porkkanakakku sitruunaisella tuorejuustokuorrutuksella. Namnam! Ihan jo tulee vesi kielelle, kun vain ajatteleekin. (;

  Vastaa
 9. riikka n 15.03.2011

  Mun lempparileivonnainen on perinteinen pulla höystettynä hövelillä voi-sokeri-silmällä. Harmi vaan, että pulla on leivonnaisena niin vaativa – aikaavievä tehdä, ja mun mielestä parhaimmillaan vain ehkä tunnin uunista ottamisen jälkeen.

  Vastaa
 10. Jenni 15.03.2011

  Riikka, ihan totta. Verrattuna vaikka muffinssiin jonka sotkee nopeasti kulhossa. Pullan leipominen on tosin kiehtovaa juuri sen vaativuuden takia. Oppimani mukaan sen tekemiseen tarvitaan vähintään kuudes aisti, vuosien tuoma kokemus, hyvä resepti ja yleiskone!

  Vastaa
 11. aleksi 17.03.2011

  miksi juuri tän leipomon kirja on suomennettu? ei tää musta ole mitenkään erityisen kuuluisa suomessa. joku herme tai laduree ja niiden macaron ohjeet tuntuisi olevan paljon parempi idea

  Vastaa
 12. Jenni 17.03.2011

  En ole itse niin “leivontaskenessä” että osaisin sanoa miksi juuri tämä kirja on suomennettu. Itse pidin kirjasta koska leivokset olivat suht simppeleitä eikä liian kikkailua mutta kuitenkin tavanomaisesta poikkeavia. Siis sellaisia että jopa _minä_ voisin onnistua 😉

  Vastaa
 13. Jenni 20.03.2011

  Tälläisen kirjan huomasin surffaillessani. Ilmeisesti ensimmäinen suomennettu macarons-kirja.

  http://www.ruokala.net/keittokirjat/rapeaa-ja-pehmeaa-samaan-aikaan

  Vastaa
 14. Ulla 28.04.2011

  Kirjan alkuperäisversion jo tovin omistaneena en suinkaan ihmettele tämän suomennetuksi tulemista: moderni ja värikäs kokoelma helposti lähestyttäviä, täyteläisiä leivonnaisia. Hummingbird Bakery ei ole Suomessa kovin tunnettu, se on kyllä totta, mutta kirjaan ihastuminen ei suinkaan edellytä minkäänlaista etukäteistietämystä tai -innostusta kyseisen firman toiminnasta.

  Sen verran täytyy purnata suomennoksesta että sen ostohinta (kuten suomennetuilla keittokirjoilla yleensäkin) on aivan hirvittävä. Englanninkielistä versiota kun saa esim. Play.comista alle viiteentoista euroon. Mitatkin ovat samat kuin suomessa.

  Vastaa
 15. Jenni 29.04.2011

  Kiitos play.com vinkistä. Huima ero hinnassa! Otin muutamasta suosikkireseptistä valokuvan ennen kuin lähetin kirjan onnelliselle omistajalle. Kirja oli tosi inspiroiva.

  Väittäisin että englanti taipuu minulta kohtuullisesti mutta silti englanninkielisiä reseptejä tuntuu hankalalta lukea. Kai se on sama juttu kuin missä tahansa asiassa että kun opettelee kerran erikoissanaston niin samat termit toistuvat ja lukeminen helpottuu.

  Netistä tilaamalla saa nykyään monenmoista edullisemmin ja reseptejäkin ilmaiseksi surffailemalla. Nettiaikakaudesta huolimatta tykkään keittokirjoista. Niissä on usein ainakin inspiroivia ja laadukkaita kuvia 🙂

  Vastaa
 16. aleksi 29.04.2011

  adlibriksestä taitaa saada vielä halvemmalla ja suomeksikin 25e. siellä on muutenkin tosi hyvät valikoimat amerikan gurujen leivontakirjoja. ainoa vaan että ulkomaalaiset kirjat on usein pehmeäkantisiä lärpäkkäitä.

  Vastaa
 17. Jenni 30.04.2011

  Kiitos vinkistä! Suurin osa kirjoistani on kulkeutunut kirjahyllyyn lahjana, kirjanäytteenä tai alennuslaarista. Michelin Guideja olen tilannut Amazon UK:sta.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *