Skip to main content
kilpailut

KIRJAPALKINTO HERKKUSUILLE

Kirjoittaja: 13.03.201117 Kommenttia
Kuva: Gummerus

Sain käsiini Leivonnaisia Herkkusuille arvostelukappaleen. Tästä kirjasta on vaikea luopua etenkin taannoisen pullaepisodin jälkeen. Leivonnaisia Herkkusuille perustuu kuuluisan The Hummingbird Bakeryn suosikkiresepteihin. Kirja-arvonta (arvo 39 €) suoritetaan kaikkien Liemessä-Facebook ryhmään ma 14.3 klo 23:30 mennessä kommentoineiden kesken. Kysymys kuuluu: Mikä on sinun suosikki leivonnainen? Muista kommentoida Facebookiin niin olet arvonnassa mukana!

Lisäys: Myös tämän postauksen kommenttilootaan vastanneet ovat arvonnassa mukana jos et ole Facebookissa! Anonyymit eivät kuitenkaan voi osallistua.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

17 Kommenttia

 • Anonyymi sanoo:

  Ikävää, kun tämä on vain facebookissa oleville.:(

 • Jenni sanoo:

  No niin, muutin sääntöä sen verran että myös tähän kommenttiboxiin vastanneet ovat arvonnassa mukana. Anonyyminä ei voi kuitenkaan osallistua koska muuten en pysty jakamaan palkintoa 🙂

  Onnea matkaan!

  Jenni

 • Samma sanoo:

  Hienoa, että tällainen FB-boikotoijakin pääsee osallistumaan!
  Mun suosikkileivonnainen taitaa olla Tuulomaantorttu tai Kladdkaka. Muita en sitten oikein osaakaan tehdä 😛

 • kmsu sanoo:

  Suosikkileivonnainen? Tälle makurille kelpaa valitettavasti kaikki vähänkin makea.;) Sanotaan nyt sitten vaikka Brita-torttu.

 • Jenni sanoo:

  Tuulomaantorttu on ihan uusi tuttavuus. Ilmeisesti vähän kuin vaalea mokkapala? Kladdkaka taitaa olla sama kuin englanniksi väännettynä mudcake. Se on tinttasta, suklaista ja niin hyvää!

  Brita-kakku oli aika monen suosikki Facebookin puolellakin. Toinen kärkisijaa pitävä on porkkanakakku. Testilistalle on tullut taas vaikka kuinka monta leivottavaa mm. mustikkakukko.

 • Saara sanoo:

  Lempileivonnainen on ehdottomasti bebe-leivos!

 • Riitta sanoo:

  Fazerin sininen kakku ja vanha kunnon mamman marjapiirakka.

 • Vivjan sanoo:

  Ehdoton lempparileivonnaiseni on porkkanakakku sitruunaisella tuorejuustokuorrutuksella. Namnam! Ihan jo tulee vesi kielelle, kun vain ajatteleekin. (;

 • riikka n sanoo:

  Mun lempparileivonnainen on perinteinen pulla höystettynä hövelillä voi-sokeri-silmällä. Harmi vaan, että pulla on leivonnaisena niin vaativa – aikaavievä tehdä, ja mun mielestä parhaimmillaan vain ehkä tunnin uunista ottamisen jälkeen.

 • Jenni sanoo:

  Riikka, ihan totta. Verrattuna vaikka muffinssiin jonka sotkee nopeasti kulhossa. Pullan leipominen on tosin kiehtovaa juuri sen vaativuuden takia. Oppimani mukaan sen tekemiseen tarvitaan vähintään kuudes aisti, vuosien tuoma kokemus, hyvä resepti ja yleiskone!

 • aleksi sanoo:

  miksi juuri tän leipomon kirja on suomennettu? ei tää musta ole mitenkään erityisen kuuluisa suomessa. joku herme tai laduree ja niiden macaron ohjeet tuntuisi olevan paljon parempi idea

 • Jenni sanoo:

  En ole itse niin ”leivontaskenessä” että osaisin sanoa miksi juuri tämä kirja on suomennettu. Itse pidin kirjasta koska leivokset olivat suht simppeleitä eikä liian kikkailua mutta kuitenkin tavanomaisesta poikkeavia. Siis sellaisia että jopa _minä_ voisin onnistua 😉

 • Jenni sanoo:

  Tälläisen kirjan huomasin surffaillessani. Ilmeisesti ensimmäinen suomennettu macarons-kirja.

  http://www.ruokala.net/keittokirjat/rapeaa-ja-pehmeaa-samaan-aikaan

 • Ulla sanoo:

  Kirjan alkuperäisversion jo tovin omistaneena en suinkaan ihmettele tämän suomennetuksi tulemista: moderni ja värikäs kokoelma helposti lähestyttäviä, täyteläisiä leivonnaisia. Hummingbird Bakery ei ole Suomessa kovin tunnettu, se on kyllä totta, mutta kirjaan ihastuminen ei suinkaan edellytä minkäänlaista etukäteistietämystä tai -innostusta kyseisen firman toiminnasta.

  Sen verran täytyy purnata suomennoksesta että sen ostohinta (kuten suomennetuilla keittokirjoilla yleensäkin) on aivan hirvittävä. Englanninkielistä versiota kun saa esim. Play.comista alle viiteentoista euroon. Mitatkin ovat samat kuin suomessa.

 • Jenni sanoo:

  Kiitos play.com vinkistä. Huima ero hinnassa! Otin muutamasta suosikkireseptistä valokuvan ennen kuin lähetin kirjan onnelliselle omistajalle. Kirja oli tosi inspiroiva.

  Väittäisin että englanti taipuu minulta kohtuullisesti mutta silti englanninkielisiä reseptejä tuntuu hankalalta lukea. Kai se on sama juttu kuin missä tahansa asiassa että kun opettelee kerran erikoissanaston niin samat termit toistuvat ja lukeminen helpottuu.

  Netistä tilaamalla saa nykyään monenmoista edullisemmin ja reseptejäkin ilmaiseksi surffailemalla. Nettiaikakaudesta huolimatta tykkään keittokirjoista. Niissä on usein ainakin inspiroivia ja laadukkaita kuvia 🙂

 • aleksi sanoo:

  adlibriksestä taitaa saada vielä halvemmalla ja suomeksikin 25e. siellä on muutenkin tosi hyvät valikoimat amerikan gurujen leivontakirjoja. ainoa vaan että ulkomaalaiset kirjat on usein pehmeäkantisiä lärpäkkäitä.

 • Jenni sanoo:

  Kiitos vinkistä! Suurin osa kirjoistani on kulkeutunut kirjahyllyyn lahjana, kirjanäytteenä tai alennuslaarista. Michelin Guideja olen tilannut Amazon UK:sta.

Jätä kommentti