Siiderilettu lähdössä Kaivariin.

Kotiäiti ei kehtaa juopotella julkisesti vaan piilottaa iloliemen kätevästi piknikruokaan. Vappupiknikille tein omalla reseptillä siiderilettuja mansikoilla, mansikkahillolla ja kermavaahdolla. Alkoholittoman version saat vaihtamalla siiderin vichyyn. Kuohujuoma tekee taikinasta kuohkean ja letuista huokosia.

Siideriletut (8–10 kpl)

2 kananmunaa
4 dl maitoa
1 dl Sparkly mansikkakuohuviinijuomaa (tai siideriä)
5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
2 rkl öljyä

Sekoita kaikki ainekset ja anna taikinan tekeytyä jääkaapissa ainakin puolituntia. Paista keskilämmöllä pannulla ja tarjoile heti.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

4 Kommenttia

  • Tusla sanoo:

    Loistoidea, varsinkin kun lähipiirissä on maidotonta ruokavaliota noudattavia. Vissy ja kauramaito onkin jo alkaneet tylsistyttää.

  • Jenni sanoo:

    En ole suuren suuri siiderinlipittäjä joten olen ihmetellyt koska makea mansikkasiideri tulisi käytettyä. Idea tuli puolivahingossa kun unohdin ostaa vichyä lettuja varten. Vichyn sijastai voisi myös laittaa mansikkalimonaadia.

    Kauramaitoa en ole käyttänyt. Voiko sitä käyttää missä tahansa ruuanlaitossa tavallisen maidon sijasta?

    Jenni

  • Riikka sanoo:

    Kuulostaapas kerrassaan hyvältä! Ja ihana kuva!

  • Terhi sanoo:

    Tosi hyvä idea korvata vichy siiderillä! Teen aina muurikkaletut vichyyn mutta nyt taidankin kokeilla tuota mansikkasiideriä mökillä :).

Jätä kommentti