EESTI TOIDUBLOGIJAD

Surffailemalla ruokablogeja päätyy tuntemattomien ihmisten ruokapöytiin ympäri maailman ja maantieteellisiä rajoja ei tunneta. Sain harvinaislaatuisen ja ilahduttavan tilaisuuden tutustua virolaisiin ruokabloggaajiin kasvotusten. Nyt suunnitelmissa on jo vastavuoroinen vierailu lahden toiselle puolelle tutustumaan Viron ruokakulttuuriin.

Aivar Hanson,Viron ruokavaikuttaja.
Ruokabloggaajat ja toimittajat tutkivat Kluuvin kauppahallin tarjontaa. 

Lounaaksi maistui lammaskaalikeitto.

Sain kuvan että Virossa varsinaisten ruokalehtien aukkoa paikkaavat ruokablogit, jotka ovatkin erittäin suosittuja. Ryhmään mahtui bloggaajia joilla on jopa oma tv-ohjelma kotimaassaan, ja iso osa teki myös ruokatoimittajan töitä. Kotiin päästyäni ensi töikseni tutustuinkin uusiin blogituttavuuksiin. Virolaisten ruokablogien taso on todella korkea ja kuvat ovat kauniita. Moni blogeista löytyy tätä nykyä myös Facebookista. Viron kielestä ymmärtää jonkun verran mutta Google Translate kannattaa ottaa avuksi. Olen miettinyt josko omiakin reseptejä pitäisi kääntää myös englanniksi jotta kansainväliset ystävänikin voisivat olla liemessä 😉

Astu virolaiseen ruokapöytään:

Harilik Pliiats 
Kokkama Ragnega 
Profa Köökipool
Puhas rõõm 
Aglio e Olio
Siit nurgast ja sealt nurgast 
Silja, Food & Paris 
Tassike elu topelt koorega 

Mukana olivat myös seuraavat lehdet:
Ajakiri Köök  
Pere ja Kodu
Kodukiri

Flavours of Estonia-sivusto

Tein samalla pienen kuvareportaasin Puhtaiden Makujen Puolesta Ry:n uusille Kiehuu!-nettisivuille. Kääritään hihat suomalaisen ruokakulttuurin puolesta, joten käykäähän katsomassa lisäkuvia täältä!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.

7 kommenttia

 1. Heleen 23.01.2012

  Kansainväliset yhteydet kiinnostavat, google translatorista on kuitenkin hiukan huonoja kokemuksia, mutta viron suhteen siihen olisi pakko turvautua. Jokunen vironkielen taitava työkaveri kyllä olisi… (ja georgialaista kakkureseptiä, joka oli ihan huippu, olen kärttänyt jo pitkään)
  Mietin pitkään ratkaisua miten kirjoittaa englanniksi, ja päädyin pitämään rinnakkaisblogia, josta löytyy kaikki samat postaukset englanniksi. Käyhän se välillä raskaaksi ja välillä toinen blogi junnaa perässä, mutta on hyvää harjoitusta ja välillä jokunen kommenttikin tupsahtaa ympäri maailmaa.

  Vastaa
 2. Jenni 24.01.2012

  Kokonaan erillisen englanninkielisen blogin pitämisessä on ideaa mutta ei taida olla aikaa ja energiaa siihen. Eniten englanninkielellä kirjoittamisessa tökkii siihen kuluva aika. Uuden sisällön luominen on innostavaa, mutta pelkkä käännöstyö kuulostaa heti puuduttavammalta.

  Toistaiseksi pitäydytään siis suomenkielessä!

  Vastaa
 3. Anonyymi 24.01.2012

  Tässä virolaissyntyisen Ruthin blogi. Siellä on ihania reseptejä, myös paljon virolaisia ohjeita. Onneksi meillä pääkaupunkiseudulla on Eestin herkut kauppoja mistä voi ostaa virolaisia tuotteita mm leivontaan.

  Head isu! Minna

  http://ruth.vuodatus.net/

  Vastaa
 4. Jenni 24.01.2012

  Kiitos vinkistä. Onko tuo Eestin herkut kauppa siinä Runeberginkadulla? Jotenkin muistelisin, mutta en ole koskaan käynyt!

  Vastaa
 5. Anonyymi 25.01.2012

  http://www.tuglas.fi/arkisto/virolaisia+ruokakauppoja+suomessa

  Yllä olevasta linkistä löytyy luettelo Eestin kaupoista, niitä on erinimisiä ympäri kaupunkia. Virolaiset leivät ovat tosi hyviä, ja monet kehuvat mm majoneelia ja hapanmaitotuotteita. Kannattaa kokeilla avoimin mielin!

  Minna

  Vastaa
 6. Mikko 26.01.2012

  Todella hyvää tietoa virolaisista ruokablogeista! Ja hyviä linkkejä. Aitäh!

  Vastaa
 7. Anonyymi 19.03.2012

  Espoon Leppävaarasta löytyy myös eestiläinen ruokakauppa. Sijaitsee Kauppakeskus Galleriassa, Konstaapelinkatu 4, 02650 Espoo.
  Auki ma-la 10-16

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *