Skip to main content


Rakkautta ensi lusikallisella!

Kuuluisimpia seljanka faneja lienee marsalkka Mannerheim. Seljanka on alunperin venäläinen keitto, mutta se tunnetaan myös Viron puolella. Uudet virolaiset ystäväni, korjatkaa jos olen väärässä 🙂 Useimmin seljankan tapaa kalasta valmistettuna, mutta sen voi tehdä niin lihasta kuin makkarastakin.

Lähikaupasta nappasin puolikkaan lohen ja pyysin pään mukaan. Kalanpäästä, vedestä, mustapippurista, laakerinlehdistä ja suolasta keittelin keiton pohjaksi kalaliemen.

Seljanka (4 hlö)

Kalaliemi

1 kalanpää
1 porkkana kuorineen
5 laakerinlehteä
10 mustapippuria
1,5 l vettä
1 rkl suolaa

600 g lohta
4 perunaa
2 porkkanaa
10 oliivia
1 suolakurkku
0,5 dl isohkoja kapriksia
3 rkl vahvaa tomaattipyreetä
1 sipuli
persiljaa

Keitä kalalientä noin 15 minuuttia. Siivilöi liemi. Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja sipuli. Lisää ne liemen joukkoon. Kun perunat ja porkkanat ovat lähes valmiita, lisää viipaloidut oliivit, kuutioitu suolakurkku, tomaattipyree ja kaprikset. Anna keittyä hiljalleen viitisen minuuttia. Lisää lopuksi kalanpalat. Keitä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Keiton maku vain syvenee seuraavana päivänä. Tarjoile keitto smetanan kera.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

7 Kommenttia

 • Campasimpukka sanoo:

  Joko onnistuit luonnonvaloa vangitsemaan noin paljon? 🙂

 • Jenni sanoo:

  Jo! Tämä oli muistaakseni sen jälkeen kun lumi oli tullut maahan ja tuntui heti valoisammalta. Kamera taisi olla lisäksi jalustalla jolloin vähäisempikin valon määrä riittää..

 • Tusla sanoo:

  Loistavaa, en ole tiennyt tai tajunnut, että seljankan voi tehdä myös kalattoman. Kala-allerginen kiittää vinkistä! 🙂

 • Campasimpukka sanoo:

  Jalusta on kyllä kova sana! Pitäisi sen kanssa kokeilla, kun niin vielä on vähäistä tuo valon määrä.

 • Jenni sanoo:

  Ilmeisesti Mannerheimia syyttäminen että kalaversio on se tunnetuin Suomessa. Kasvisversio on oliiviseljanka; oliiveja nakkasin tuohon omaan versioonkin. Jossain ohjeessa näin myös punajuurta!

 • Jenni sanoo:

  Mulla on jalustaan viha-rakkaus suhde; kuvien laatu paranee potenssiin sata, mutta toisaalta jalustan kanssa ei tule niin helposti etsittyä yllättäviä kuvakulmia. Nykyään otan silti melkein aina jalustan kanssa ja yritän vaan jaksaa säätää sen kanssa.

  Hankin juuri uuden jalustan jossa saa keskiputken horizontaalisti. Sen kanssa voi ottaa kuvia jalustan varassa myös suoraan ylhäältä päin.

 • Jenni sanoo:

  ”horizontaalisti”…Mitä mä horizen 😀

Jätä kommentti