Skip to main content

Joko olet saanut käsiisi Glorian ruoka & viinin tammikuun numeron? En vaan voi olla hehkuttamatta, että lehdestä löytyy ensimmäinen kuvaamani ja kirjoittamani juttu kimpassa kokkaamisesta työpaikalla! Yllätyin hieman itsekin että ensimmäinen keikka oli sitten vaatimattomasti tammikuun pääjuttu ja huimat kuusi sivua. Projekti oli todella mielenkiintoinen, monipuolinen ja haastavakin. Sain olla mukana jutun ideoinnissa ja järjestelyissä, otin kuvat, haastattelin ihmiset, kirjoitin jutun ja testasin reseptit. Juttu tehtiin marraskuussa. Haastavinta oli pimeä vuodenaika ja vaihtelevat kuvausolosuhteet. Kaikki langat piti myös pitää käsissä; ohjata ihmisiä, pitää huolta ruuasta, miettiä valoa ja kuvakulmia ja tietysti kuvata. Siitäkin selvittiin ja juttu julkaistiin! 🙂

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

8 Kommenttia

 • Nanna sanoo:

  Ollaan susta ylpeitä Jenni!

 • Hei,
  miten se lammasruoka olisi pitänyt tehdä, kun minulta se epäonnistui täysin? Yritin noudattaa ohjeita tunnollisesti.

 • Jenni sanoo:

  Heippa,

  Eli 12 tuntia haudutettu lampaanlapa? Haluan ehdottomasti kuulla mitä tapahtui koska tähän ohje on toiminut. Itseni lisäksi ainakin Sivumaku-blogissa testattiin resepti ja se sai ylistystä Sivumaun Facebook-sivuilla.

  Resepti on aika yksinkertainen, joten vaikea sanoa mikä olisi voinut mennä pieleen. Osaatko kertoa tarkemmin? Yksinkertaistettuna lihat ladotaan pataan mausteiden ja lihaliemen kanssa. Haudutellaan 85 asteessa 12 tuntia.

  Tärkeintä on tarpeeksi pitkä haudutusaika matalassa lämpötilassa. Mikä sitten on tarpeeksi pitkä aika riippuu varmasti lihapalojen koosta mutta kyllä sen 12 tuntia pitäisi riittää melkein palaan kuin palaan 🙂 Oliko lapasi paloiteltu?

 • Jenni sanoo:

  Ja kiitos Nannaseni 🙂

 • se mutsi sanoo:

  Juttu oli mielenkiintoinen ja hyvin tehty!

 • Hei,
  kuvaus epäonnistumisesta löytyy blogistani kohdasta ”12 tunnin pettymys”, ja blogi taas nimilinkistä. En itsekään käsitä, mikä siinä meni mönkään.

 • Jenni sanoo:

  Harmillista että ruoka ei onnistunut! Luin blogistasi kokemuksesi ja taisin löytää syyn.

  ”Lampaan lapaa ei löytynyt, mutta korvikkeeksi valitsin paahtopaistia.”

  Resepti tosiaan vaatii onnistuakseen lampaan lapaa tai joku muukin samantyyppinen rasvainen ja luinen lihakin voisi toimia (esim lampaanpotka). Olen tehnyt useasti lampaan paahtopaistia ja se tulee huomattavasti nopeammin. Yleensä paistan paahtopaistipaloja (á 200g) ensin nopeasti pannulla ja sitten hetkeksi uuniin. Parhaimmillaan mediumina.

  Reseptin lampaanpotkaa ei siis voi korvata paahtopaistilla. Eihän tämä nyt enää varmasti lohduta, mutta toivottavasti suot lampaanlavalle vielä toisen tilaisuuden! 🙂

 • Jenni sanoo:

  Se mutsi, kiitos kommenteista. Lämmittävät näin paukkupakkasilla.. 🙂

Jätä kommentti