Skip to main content
Instagram-foto.

Vedin pienelle ryhmälle testinomaisesti Liemessä Workshop – Ruokakuvauksen perusteet kurssin. Huhtikuun lopussa pidän varsinaisen ensimmäisen kurssin, mutta oli mahtava saada palautetta muutamalta bloggaajalta kurssin sisällöstä. Avasin syksylle uuden kurssiajankohdan, ja se järjestetään lauantaina 29.9. Ilmoittautumisohjeet löydät täältä ja ruokabloggaajan kurssikokemuksia voitte käydä lukasemassa Kaikki äitini reseptit-blogista.

Oppilaat hoitivat luonnollisesti ruokakuvaamisen kurssin aikana, mutta näppäsi opettajakin yhden Instagram-kuvan ennenkuin nautimme kuvausrekvisiitan lounaaksi. Facebookin Zuckebergin lyödessä miljardin pöytään nämä kännykällä näpsästyt Instagram-kuvatkaan eivät enää tunnu niin ’halvoilta’ 🙂

Fetalla täytetyt paprikat (4 hlö)

4 suippopaprikaa
2 kananmunaa
2 dl turkkilaista jugurttia (esim. Valio)
1 pkt fetaa (tai pehmeää vuohenjuustoa)
1 dl raastettua parmesaania
1 rkl hunajaa
suolaa
pippuria
yrttejä maun mukaan (esim. basilikaa)

Viillä paprikoihin yksi pitkittäinen viilto. Poista pikkulusikalla siemenet. Valmista täyte murustamalla feta ja sekoittamalla kaikki aineet keskenään paitsi parmesaani. Täytä paprikat, ripottele päälle parmesaanijuusto ja paista leivinpaperilla vuoratulla uuninpellillä 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Testasin näitä myöhemmin myös pehmeällä vuohenjuustolla. Toimii! Vuohenjuuston kanssa voi ehkä käyttää väkevämpiä yrttejä kuten timjamia. Kuvan yksilöt kävivät läpi hieman pidemmän käsittelyn jotta pintaan saatiin kaunis, lähes mustunut, paahteinen pinta. Aukiviilletyt paprikat laitettiin uuniin grillitoiminnolla 5-10 minuuttia 230 asteessa kunnes pinnassa oli haluttu paahteisuus. Paprikat hieman lötsähtävät ja valutimmekin niistä nesteitä pois ennen täyttöä. Täyttäminen kyllä tukevoittaa paprikoita jonninverran. Paprikat laitetaan täytettynä takaisin uuniin ja annetaan olla n. 15-20 minuuttia 200 asteessa. Alkuperäinen resepti oli (97 % varmuudella) Savour.comista, mutta en löytänyt linkkiä enää loputtomasta reseptiarkistosta.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

3 Kommenttia

Jätä kommentti