Skip to main content
Minin 3-v synttäreiden tunnelmia.
Amerikkalaisista unelmahäistä tutut paperiset kattoon ripustettavat pom-pom koristeet kiehtovat. Minin 3-vuotis syntymäpäiviä vietettiin jäätelökekkerit-teemalla. Halusin juhliin överisöpöjä pastellisia koristeita tavisilmapallojen sijaan. Helpoin tie onneen olisi käynyt papermashin tai pulushopin kautta, mutta varastotilanne, aika ja eurot tulivat vastaan. Tein siis itse, säästin! Nämä voisivat näyttää aika kivoilta myös kesähäissä tai puutarhajuhlissa puissa roikkumassa..?
Pari Youtube-videota ja Tiimari-reissua myöhemmin, tässä teille tee-se-itse pom-pom ohjeet. Kuvasarjassa näkyvä yksilö oli ensimmäinen testi. Itseasiassa ensimmäinen askarteluni aikuisiällä 😉 Vasta kolmannen pom-pomin kohdalla kräkkäsin miten saat tuuhean kauniin yksilön kuten ensimmäisessä kuvassa; silkkipapereita pitää olla vähintään se 8 kpl per pom-pom. Ainakin Tiimarin valikoimissa yhdessä paketissa on 5 kpl silkkipapereita.

Tee-se-itse pom-pom koriste

Tarvitset:
 • Silkkipaperia (8-10 silkkipaperia / pom-pom)
 • Ohutta rautalankaa
 • Narua / lahjanarua / nauhaa pom-pomin ripustamiseen
 • Sakset

Ingnooraa ohjekuvan luisevat kädet. Nakkisormillakin onnistuu varmasti. Levitä silkkipaperinippu pöydälle eteesi pituussuunnassa. 8-10 silkkipaperia on sopiva määrä. Taita koko nippu 4-5 cm matkalta. Käännä nippu toisinpäin, ja jatka taittelua. Tarkoitus on taitella paperit ”haitariksi”.

Kun koko nippu on taiteltu, painele haitari tiiviiksi. Leikkaa n. 20 cm pätkä ohutta rautalankaa ja sido se keskikohdasta ympäri. Leikkaa ylimääräiset rautalangan päät pois. Tässä vaiheessa voit jo pujottaa ripustusnarun rautalangan ympärille ja solmi se siihen kiinni.

Leikkaa haitarin päät saksilla pyöreiksi. Yritä tehdä mahdollisimman siistiä jälkeä, mutta sen kanssa ei ole niin tarkkaa.

Lähde levittämään laskoksia yksi kerrallaan ylöspäin kunnes kaikki laskokset ovat auki. Ta-daa! Pom-pomin voi sitoa roikkumaan katosta tai seinälle taulunnaulaan. Pom-pomeihin saa vaihtelua käyttämällä muutamaa väriä sekaisin tai leikkaamalla terävämmän terälehdet. Viirin väkersin lahjapaperipakkauksen lajitelmasta ja paperisesta lahjanarusta.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

6 Kommenttia

 • Jonna sanoo:

  Hyvä Jenni, nostan hattua!
  Mistä muuten löysit nyo kivat lippusiimat?

 • Jenni sanoo:

  Tein itse 🙂 Ostin Tiimarista lahjapaperilajitelman ja paperinarua. Taitoin paperin ja leikkasin kolmioita niin että kun ne avaa muoto on symmetrinen timantti (taitettuna se kolmio). Liimaa nurjalle puolelle, naru väliin ja painetaan kiinni. Iisi!

 • Jonna sanoo:

  Saattaa onnistuakin 😉 Lähinnä pohdin, mistä olit löytänyt noin kivoja papereita, mutta tässähän selvisi sekin.

  Mukavaa lomaa!

 • Rva Patalintu sanoo:

  No meillä oli juurikin juhannuksen puutarhajuhlissa noita pompomeja pihan poikki roikkumassa. Toivat tosi kivaa tunnelmaa, minikuvat on blogissa nähtävissä. Mä tein meidän pompomit lautasliinoista, tuli tosi kivoja vaikka aika väkerrys niissä kerrosten irrottamisessa oli.

  Hyvää lomaa!

 • tableofcolors sanoo:

  Ihanat pompomit! Kiitos hyvistä ohjeista…täytyypäs tehdä tyttäreni synttäreille 🙂

 • Jenni sanoo:

  Rva Patalintu. Pakko oli käydä kurkkamassa sinun tekeleet ja nehän olivat tosi upeat! Eipä uskoisi lautasliinoiksi 🙂

  Tykkäsin näistä tosi paljon Minin synttäreillä. Rohkeasti vain askartelemaan. Eikä tosiaan ole niin justiinsa. Tuskin kukaan niitä läheltä alkaa tuijottelemaan. Tärkeintä oli vain laittaa niitä papereita tarpeeksi jotta ovat tuuheita. Tuo suurin ja viiri on olohuoneen seinällä vieläkin…

  Jenni

Jätä kommentti