Skip to main content

Avokadopasta I Arkiruoka I Pasta I Resepti

<
Sain muistoksi Johanna Gullichsenin patalapun. Ihan mun keittiön näköinen!

Chicling-blogin Hanna ja ravintoloitsija Alexander Gullichsen rakastuivat tämä pastan äärellä. Pariskunnan rakkaimmat reseptit on nyt koottu kirjankansiin, ja opus parempaan arkiruokaan kulkee nimellä Safkaa. Suurin osa ohjeista on helpohkoja, ja jopa perinteisiä. Kirja on helppo napata käteen ja tehdä ensimmäinen silmiin osuva ruoka. Hanna arjen tohinoissa ottamat kuvat ovat kauniita. Ruoka näyttää niissä vielä ruualta ja juuri siltä kuin se tulee todennäköisesti näyttämään myös omalla lautasellasi. Kirjan julkkarit järjestettiin Raflassa, jossa sain maistiaisia kirjasta. Maistiaisten perusteella tiesin että Safkaa ei pölyttyisi kirjahyllyssä.

En tietenkään pystynyt noudattamaan ohjetta, mutta sinne päin. Paikkasin Nirson marathonin jälkeistä parin tuhannen kalorin vajetta lorauksella kermaa, jonka jättäisin ensi kerralla pois. Tulisuus pääsee varmasti paremmin oikeuksiinsa alkuperäisessä ohjeessa, jossa siis kermaa ei ole. Eipä ole ennen käynyt mielessä muussata avokadoa pastaan. Toimii!

Avokadopasta resepti

(4 hlö)

1 punainen chili
2 valkosipulinkynttä
1 luomusitruuna
2 kypsää avokadoa
(1 dl kermaa)
0,5 dl oliiviöljyä
400 g spagettia
1,5 dl parmesanjuustoa
tuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria

Tee kastike isohkoon kulhoon. Silppua chili ja valkosipuli pieneksi. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy, parmesanjuustoraaste, hakkeloitu basilika, muussattu avokado, suola ja pippuri. Huomioi että avokadojen tulee olla pehmeitä ja kypsiä. Alkuperäisessä ohjeessa taisi olla myös pecorinoa ja tuoretta persiljaa. Keitä spagettia suolatussa vedessä, ja ota 1 dl keitinvettä talteen. Sekoita spagetti kastikkeen joukkoon. Lisää 1 dl keitinvettä ja sekoita vielä. Lisää suolaa tarvittaessa.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

12 Kommenttia

 • Mari sanoo:

  Tämä meni mullekin ensimmäisten kokeiltavien joukkoon!Ei voi olla pahaa tai edes mitäänsanomatonta.

 • Jenni sanoo:

  No ei ollut pahaa, ei! 🙂 Istun vielä toimistolla nälissäni. Kohta pääsee kotiin syömään avokadopastan rippeitä, nam.

 • Tusla sanoo:

  Tein just äsken ison kulhoin tätä, söin ja tulin onnelliseksi. 🙂

 • Veera sanoo:

  Heh, mäkin tein tätä tänään lounaaksi. Hyvää oli.

 • Abe sanoo:

  Itsehän lisäsin muun muassa smetanaa, vaikka ei tuo ruoka ylimääräistä täyteläisyyttä kaipaisi. Happamuutta tuunasin myös limenkuorella, joka toimii parmesaanin kanssa.

 • JenniJustiina sanoo:

  nam,ihana aherkkua varmasti 🙂 näyttää ja kuullostaa aivan mahtavalta ruualta. Jos joku osaisi minua neuvoa,miten saisin muuteltua blogini sivupohjaa ja lisäillä omiak uvia taustalle yms,nii olisi aivan mahtavaa. aloitin hetki sitten täällä bloggerissa blogin pidon ja kaikki on ihan uutta ja outoa 🙂

 • Oj vau..Tätä on pakko kokeilla! Rakastan pastaa ja rakastan avokaadoa niin tämä on pakko olla ihanaa! 🙂 Ja sinulla on niin ihanat kuvat niin kaikki näyttää hyvältä! 😉

 • Anonyymi sanoo:

  Super hyvä ohje! Mukavan helppo ja nopea arkiruuaksi. Suosittelen!! 🙂

 • Jenni sanoo:

  Abe, huomasin myös että tuo lisäämäni kerma oli ehkä vähän turha. Pelkkä avokadokin on niin täyteläistä!

  JenniJustiina, ajan kanssa onneksi oppii ja kokeilemalla. Testaa rohkeasti asetuksia! Eipä tässä itselläkään ole homma vieläkään ihan hallussa. Edelleenkin kommenteista ei lähde aina viestiä sähköpostiini ja tännekin oli taas tullut vaikka kuinka monta ihanaa kommenttia! :/

  Muumimamma, kokeile ihmeessä. Toivottavasti et pelästy Princess Whateverin epäonnitunutta kokeilua. Voihan se olla niinkin, tai tottakai on, että ei kaikki välttämättä tykkää.

  Siltikin, ihmetyttää mikä olisi voinut mennä niin pahasti pieleen Princess Whatever. Mietin että ehkä se on raaka-aineissa..millaista parmesan-juustoa käytit?

  Anonyymi, näinhän tämä on. Toisen herkku, on toisen, mmm..kuvotus 😉

 • Iitu sanoo:

  Mmmm! Juuri tehtiin tätä, ei oo turha hitti ei! 🙂

 • Jenni sanoo:

  Ollut hauska seurata miten tästä muodostuikin niin iso hitti! Mutta kuten sanottu, onhan se hyvää, jotain uutta ja taustalla kiva tarina (Hannan mies teki tätä ensitreffeillä ja Hanna oli tippalinssissä) 🙂

Jätä kommentti