Skip to main content

Olisin poksahtanut aivan kohta. Nyt voin vihdoin paljastaa että olen synnyttänyt kolmannen lapseni!

Olen perustanut uuden yrityksen, Blogiringin. Blogirinki kokoaa Suomen suosituimmat ruokablogit yhteen sekä suunnittelee ja toteuttaa blogien ja yritysten välisiä yhteistyökampanjoita. Nettisivut www.blogirinki.fi ovat auki, käykää katsomassa. Mukana on hieno liuta arvostamiani ruokabloggaajia, iso kiitos heille. Ilman teitä Blogirinkiä ei olisi olemassa. 

Kiitos myös miehelleni Nirsolle tuesta ja että jaksat tempauksiani. Kesällä jäin kuuden viikon kesälomalle kauhean hehkutuksen säestämänä. Kuten tähänkin asti, peukaloiden pyörittely ei ole ollut ominta alaani. Kesälomareissullamme Kööpenhaminassa silmät lävähtivät auki aamuöisin, ja nakuttelin kaupparekisterin papereita koneella muiden vielä nukkuessa. 

Peruutetaan vähän. Vaikka ruokabloggaajien yhteisö on tiivis, huomasin miten yksin ruokablogit ovat yritysten edessä. Tähän astihan homma on toiminut niin että yritys ja viestintätoimisto pähkivät keskenään miten näkyä blogeissa. Sitten bloggaajille lähetetään massasähköposti, ja odotetaan jos jotain tapahtuisi. Saan yrityksiltä yhteydenottoja päivittäin; tiedotteita, tuotenäytteitä, ja kutsuja tapahtumiiin. Harvemmin kyse on kuitenkaan bloggaajan näkökulmasta aidosta yhteistyöstä. Nämä ”yhteistyöehdotukset” eivät usein ole missään suhteessa bloggaajan työmäärään ja saattavat olla jopa lainsilmällä tarkasteltuna kyseenalaisia. Lukijoille ei välttämättä tehdä selväksi onko bloggaaja saanut rahaa tai arvoltaan huomattavia tuotepalkkioita. Piilomainonta on laitonta.
Olen blogannut kohta kuusi (huh!) vuotta. Kuuteen vuoteen mahtuu mieletön määrä reseptejä, kuvia ja tunteja. Jos tässä alkaisi laskemaan itselleen tuntipalkkaa niin itkuhan siitä tulisi. Intohimo ja motivaatio bloggaamiseen nousee ihan muualta kuin rahasta. Tärkeintä on rakkaus ruokaa kohtaan, kokemusten jakaminen lukijoiden kanssa, ja blogiyhteisö.
Kuitenkin siinä kohtaa kun ulkopuolinen yritys hyötyy tästä intohimostasi, yhteistyön tulisi olla tasavertaista. Suurin osa bloggaajista suhtautuu kaupallisuuteen ja yritysyhteistyöhön myönteisesti, mutta sen tulisi tapahtua blogimaailman pelisääntöjen mukaan ja aidossa yhteistyön hengessä. Idea onkin tuoda blogit mukaan neuvottelupöytiin Blogiringin kautta.
Blogiringin toimintamalli on suunniteltu yhteistyössä bloggaajien kanssa. Bloggaajat voivat itse valita mihin kampanjoihin lähtevät mukaan, jolloin blogin sisältö on edelleen blogin hengen mukaista, ja blogin lukijoita kiinnostavaa. Blogiringin kautta ei myöskään tule automaattista bannerimainontaa blogeihin. 
Nyt liikutaan siis uusilla vesillä niin omassa elämässäni kuin blogimaailmassa. Jännittää ja naurattaa samaan aikaan. Mutta tiedän että tästä tulee hyvä juttu! :)))
Summasummarum – mitä tämä kaikki sitten tarkoittaa?
Minulle – ihan helekutisti lisää duunia ja uusia tuulia 😉
Bloggaajille – yhteistyömahdollisuuksia yritysten kanssa. Yhdessä olemme vahvempia.
Yrityksille – mahdollisuutta menestyksekkääseen blogiyhteistyöhön ja sisältönäkyvyyttä blogeissa.
Lukijoille – Suosikkiblogisi säilyy edelleen itsenäisenä ja omassa osoitteessaan. Sponsoroidut postaukset ovat selkeästi merkattu. Tai sitten sinua ei voisi vähempää kiinnostaa mitä tämä tarkoittaa. Sen takia teinkin sinulle herkullisen mutta simppelin luumupiirakka-ohjeen! 🙂
Psst. Haluatko ruoka- tai leivontablogisi mukaan Blogirinkiin? Käy katsomassa hakuohjeet Blogiringin nettisivuilta.

Luumupiirakka

Taikina
100 g voita
1 dl sokeria
1 tl hienonnettua tuoretta rosmariinia
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
Täyte
n. 12 luumua
1 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl sitruunankuorta 
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita kulhossa pehmennyt voi ja sokeri. Sekoita joukkoon rosmariini. Sekoita jauhot ja suola, ja lisää joukkoon. Muotoile taikina palloksi. Painele taikina vuokaan ja anna seistä jääkaapissa 15 minuuttia.
Leikkaa luumut lohkoiksi ja sekoita kaikki täytteen aineet kulhossa varovasti.
Aseta taikinakuoren päälle folio ja kuivia herneitä painoksi. Paista uunissa 15 minuuttia. Ota piirakka uunista, ja alenna lämpötila 180 asteeseen. Sekoita täytettä, ja asettele luumut taikinakuoren päälle. Jos jaksat pipertää, niin luumut voi asetella nätisti limittäin kiertämään vuokaa. Paista uunissa 50 minuuttia.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

5 Kommenttia

 • Nanna sanoo:

  Hienoa olla mukana ja kattoa mitä tästä seuraa vai seuraako mitään. Sinä oot ainakin reipas!

 • Jenni sanoo:

  Uskon tähän ihan täysin 🙂 Vähän pitää ravistella vanhoja kaavoja!

  Jenni

 • Hieno homma – onnea blogiringille! Kaikki ruokabloggausta edistävät jutut ovat todella tärkeitä. Go, Jenni! Vitsi, että kävi myös tekemään mieli tuota luumupiirakkaa. Syksyn fiilistä ihanasti mukana!

 • Kermaruusu sanoo:

  Vau, hienolta kuulostaa tällainen. Totta joka sana mitä kirjoitit näistä yhteistyöjutuista.

 • hei, löysin sinut onnellisen sattuman kautta ja näin lyhyen tuttavuuden perusteella. olet ihana. tekstisi on hersyvää ja kuvat maukkaita. Odotan innolla tulevaa. Onnea uudelle perheen jäsenelle. Ritu

Jätä kommentti