Töttöröö! Blogin 5-vuotis synttäreiden aikaan lupasin että en enää unohda blogini synttäreitä kuten olin viimeiset neljä vuotta tehnyt. Synttärit kuitenkin osuivat viikolle, joten siirsin juhlahumua suosiolla viikonlopulle.
K-U-U-S-I vuotta, huh. Miten sitä sitten jaksaa, vuodesta toiseen näpytellä horinoitaan eetteriin. En voisi enää kuvitella elämää ilman blogiani. Tämä koukuttaa. Olen blogikoukussa! Liemessä on vienyt minua mitä ihmeellisimpiin paikkoihin niin omassa keittiössäni kuin sen ulkopuolellakin. Uskallan jopa sanoa että se on muuttanut elämääni. Blogi on tarjonnut turvallisen sataman kokeilla, uskaltaa tehdä uutta, testata ideoita, olla luova, oppia ja ennenkaikkea tutustua ihmisiin joko virtuaalisesti tai oikeassa elämässä joihin en olisi muuten ikinä varmasti törmännyt. Intohimo ruokaa kohtaan on vain kasvanut matkan varrella, ja halua oppia ja kehittyä. Vieläkään en koe olevani ’maalissa’. Makumatkoja on vielä monta taittamatta, herkullisempia kuvia ottamatta, ja erityisesti  ruuanlaitossa vielä oppimista. Erityinen kiitos kaikille lukijoille jotka tunnustatte olevanne liemessä 😉 Tsemppinne ja kommenttinne ovat korvaamattomia! 

Joku viikko takaperin blogini vei minut niinkin eksoottiseen paikkaan kuin Vallilaan. Osallistuin Cono Sur-reseptikilpailuun kunnianhimoisesti leipomalla. Ei vahvinta aluettani, mutta jos voitto olisi vieläkin makeampi ylittäessäni itseni. Pääsin finaaliin kolmen kovan seuraan; Portobello ja palsternakkaraviolit havuvoilla, Koemaistaja ja palsternakka-suppilovahveropiirakka sekä Avaruusasema-blogi ja punajuuripizza. En ollut koskaan kokannut livenä silmäparien tuijottaessa kovina, mutta olin innoissani tästäkin uudesta tilaisuudesta. Tilanne jännitti etukäteen, mutta onneksi paikan päällä oli Cono Surin kuohuvaa leikaten jännitykseltä terävimmän kärjen.
Tuomaristo kuumottaa. 
Kaikki voitava on nyt tehty kun leikkaan tuomaristolle punajuuri-suklaakakkua.
Punajuuresta värjäytyneet kädet ovat taisteluarvilla raastinraudasta kun leikkaan arvovaltaiselle tuomaristolle palat kakkua. Tuomaroinnista vastasi kokki Sami Tallberg, Master of Wine Tuomas Meriluoto ja Cono Surin viinintekijä Alfredo Hurtado. Kakku ei ehtinyt jäähtyä tarpeeksi, ja kuorrute lähti valumaan. Kaikki voitava oli kuitenkin tehty, ei auta selitykset.
Avaruusasema-blogin herkullisen näköinen punajuuripizza. 
Yritin lukea elekieltä tuomariston kasvoilta.
Tuomaristo yritti tehdä päätöstä, mutta siirtyivät neukkariin vielä nahistelemaan.

Matkani tyssäsi Vallilaan, sillä paukut eivät riittäneet ihan Chileen asti. Himoitun voiton pokkasi Avaruusasema-blogi ja punajuuripizza. Onnittelut! Avaruusasema ansaitsi voittonsa, ja olen vain kiitollinen tästäkin uudesta ja hienosta kokemuksesta. Uusia haasteita kohti siis. Ehdin olla Liemessä vielä monta kertaa vuosiksi eteenpäin!

Synttäriarvonta

Nyt tiedätte miksi Liemessä-synttäripostauksessa on ensimmäisenä Sami Tallbergin naamataulu. Vaikka en voittanut Cono Sur-finaalia, niin haluan minäkin jotain suitsutusta osakseni 😉 Kaikki jotka tunnustavat olevansa liemessä ja jättävät viikonlopun aikana pienen synttärionnitteluviestin kommenttiboxiin osallistuvat arvontaan. Onnittelijoiden kesken arvotaan huikea visuaalinen ilotulitus eli valokuvaaja Marika Ekroosin Silmänruokaa-Löytöretki makuihin keittokirja (arvo n. 26 €). Kirjan tarjosi WSOY.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

48 Kommenttia

Jätä kommentti