Skip to main content
Klikkaa kuva suuremmaksi!

Raakaruoka eli  raw food. Mietin myrkynvihreää vihersmoothieta ja tunnen suussani kovat maut. Raaka-aineet vedetään tehosekoittimeen, ja so siinä. Se on se mielikuva. Oheisessa Nuorilääkäri-lehden artikkelissa hieman faktapohjaisempaa lähestymistä aiheeseen.

Raakaruoka ja superfoodit ovat jääneet minulle etäiseksi. Epäilen sen johtuvan siitä että raakaruoka tarkoittaisi niin selkeästi minulle tärkeistä nautinnoista luopumista, kuten nyt vaikka elämää suuremmista korvapuusteista. En voisi kuvitella syöväni vain raakaruokaa. Toisaalta epäilen että suurin osa raakaruuan nimeen vannovista ei noudata ruokavalio ehdottomasti, vaan mussuttavat välillä muutakin. Ruokablogeissa on näkynyt tällä viikolla superfoodeja Cocovin-reseptikilpailun myötä. Suklaa-kookoskakku ja appelsiinijäätelö kuulostaa kyllä ihan superilta! Löytyyhän sitä superfoodia myös omasta takaa Suomesta. Mettät on täynnä marjaa. Mutta se raakaruoka. Ehkä en vain välitä terveydestäni tarpeeksi, tai en usko saavuttavani merkittävää olotilan kohentumista popsimalla raakaruokaa. Rawfoodie, nyt saa esittää myyntipuheen raakaruuan puolesta. Ja kertokaa minulle, mikä tai millainen raakaruoka on oikeasti hyvää ja saisi pääni kääntymään?

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

9 Kommenttia

 • Outi Rinne sanoo:

  Hehe, kuulostavat tismalleen omilta ajatuksiltani n. neljä vuotta sitten. Vaan kuinkas kävikään..! Tervetuloa vaan kurkkimaan pääni käännyttäneitä reseptejä Keittiökameleonttiin 🙂 Olisi kiva päästä lukemaan tuo lehden artikkeli. Ihan en saanut selvää pienestä präntistä, mutta sen verran osui silmään, että pikkuisen täsmennän: Raakaruoka ei ole ihan sama kuin elävä ravinto. Jälkimmäinen on kyllä osa raw food -skeneä.

 • Yaelian sanoo:

  Outi tuolla sanoikin jo paljon…
  Tutustuin elävään ravintoon ensimmäistä kertaa teininä,kun isoäiti hieman hurahti siihen. 5 vuotta sitten aloin ottamaan selville enemmän siitä,kun jätin pois siipikarjan(punaista lihaa en muutenkaan syönyt) ja kävin muutamalla kurssilla ja kirjoittelin vähän kokeneempien kanssa.Muutaman sukulaisen vakavan sairauden seurauksena olin puoli vuotta täysin raakapainoitteisella ruokavaliolla,ja täytyy kyllä sanoa,että voin silloin mitä erinomaisimmin,mutta sen jälkeen tulin siihen tulokseen,että minulle parhaiten sopii ruokavalio,johon kuuluu myös kananmunia ja maitotuotteita (vuohen-ja lampaan) ja muutakin,mutta raakaruoka on kuitenkin suuri osa päivittäistä ruokavaliotani.Raakaruoka voi parhaimmillaan olla tosi ihana makuelämys ja etenkin raakaruokakeittiön jälkkärit ja kakut ovat ihan omaa luokkaansa.Taisin olla ihan ensimmäinen joka julkaisi blogissaan raw food-reseptejä Suomessa,mutta sen jälkeen siitä kirjoittavia blogeja ilmestyi paljonkin.Jos kiinnostaa,niin blogissani on mahtava määrä raakaruokaohjeita tagin ”raw food” alla…

 • Jenni sanoo:

  Kiitos Outi täsmennyksestä. Termejä käytetään yleisesti puhuttaessa samasta asiasta, mutta jos siis ymmärrän oikein niin raakaruoka-ruokavaliossa kasviksia ja hedelmiä nautitaan myös sellaisenaan toisin kun puhuttaessa elävästä ravinnosta?

  Kiitos, käyn nyt ennakkoluulottomasti tutustumassa, ja ehkä joku resepti pääsee kokeiluunkin!

  Kumpikaan teistä ei kuitenkaan nyt noudata ruokavaliota orjallisesti, mutta suurimmat syyt taitavat olla terveellisyys? Ja sitä kautta siitä seuraava hyvinvointi? En yhtään ihmettele että aiheesta järjestetään kursseja 🙂 Sen verran uudelta tuo maailma tuntuu!

 • Riikka sanoo:

  Hesarissa oli muutes vähän aikaa sitten juttu, jossa sanottiin, ettei punajuurta saisi syödä raakana. Jutun mukaan osa ihmisistä saa raa'asta punajuuresta ruokamyrkytyksen kaltaisia oireita. En sitten yhtään tiedä, kuinka suuri tämä herkkien ihmisten joukko on. Oletko muutes osallistumassa Cocovin skabaan?

 • Yaelian sanoo:

  Minä olen syönyt raakaa punajuurta vaikka kuinka usein enkä saanut minkäänlaisia oireita,,,

 • Outi Rinne sanoo:

  Punajuurta menee raakana täälläkin, enkä ole vielä koskaan törmännyt kehenkään, joka noita oireita olisi saanut. Sen sijaan nitraattikasvina punajuuri kannattaa käyttää luomuna varsinkin jos sitä enemmän raakana popsii. Elävä ravinto on raakailua tiukempi linja, jossa painopiste on ruoka-aineiden käyttö mahdollisimman ”elävässä” ja entsymaattisessa muodossa, eli idätettynä, hapatettuna jne. Raw foodailu on rennompaa. Niin ja omat syyni raakailuun ovat kyllä enemmän superenerginen olo, joka tulee jo osittaisella raakaruokavaliolla mutta ennenkaikkea herkulliset maut. Terveysasiat eivät minua ihan niin paljoa kiinnosta.

 • Jenni sanoo:

  Tässä linkki tuohon Hesarin artikkeliin:

  http://www.hs.fi/ruoka/Punajuurta+ei+saa+sy%C3%B6d%C3%A4+raakana/a1348633358987

  Ei mullakaan tuosta sopasta mitään oireita tullut, mitä nyt ennakkoluulot raakaruokaa kohtaan voimistuivat. Mutta vika voi olla kokemattomassa kokissakin 😀

  Outi, hyvinvointi ja hyvät maut siis! Sama ruokafilosofia itselläkin, ja eri ihmisille se vain tarkoittaa eri asioita. Oma hiekkalaatikko tuntuu turvalliselta etenkin kun on löytänyt sen avaimen omaan hyvinvointiin. Silti kiinnostaa tulla toisten hiekkalaatikoille kuikuilemaan ja ehkä sieltä löytää jotain uutta. Blogit ovatkin tähän mitä oivallisimpia 🙂

  Riikka, en osallistu nyt kilpailuun kun kaikkeen ei ehdi mukaan. Yritän pitää siitä omasta hyvinvoinnista kiinni, ja tehdä töissä ”vain” 5-päiväistä viikkoa, lisätä liikuntaa ja viettää perhe-elämää viikonloppuisin. Kaikenlainen ylimääräinen karsiutuu, vaikka sinällään hauskan kuuloinen projekti tuokin oli!

 • Jouko sanoo:

  Mielenkiintoinen blogi 🙂

 • Jenni sanoo:

  Kiitos Jouko! 🙂 Juuri juhlittiin 6-vuotis synttäreitä ja jostain syystä tarinaa vielä riittää. Toivottavasti vuosiksi eteenpäin!

  Jenni

Jätä kommentti