Skip to main content

Talvijuureksia risun nokassa.

Ravintola Glogatan 4

Kaupungissa tapahtuu kummia. Perinteisesti hotellien ravintolat ovat turisteille suunnattuja, tai ainakin turistilaumat karkottavat paikalliset tehokkaasti. Glo-hotellin alakertaan avattu Glogatan 4 tekee poikkeuksen. Testi-iltana pöydissä tuntui olevan jopa enemmän paikallisia kuin turisteja. Ilahduin myös että hotellin aamiainen nautitaan tätä nykyä alakerran Glogatanissa, sillä Glo-hotellin entisestä aamiaisbuffésta ei ole niin kultaisia muistoja.

Ravintolaan tupsahtaa sisään lähes hotellin pääovesta. Tunnelma oli miellyttävän hämyinen – juuri sopivan mahdoton laadukkaalle ruokakuvaukselle. Meidät vastaanotettiin heti, ohjattiin pöytään ja palvelu soljui loppuajankin asiantuntevana muttei jäykkänä.

Valitsimme Ville Rainio-menun, joka käsitti kuusi Villen meille loihtimaa ruokalajia ja muutaman keittiön tervehdyksen (63 €). En halunnut kuikuilla menuta tarkemmin enkä meitä vähän edellä olevaa viereisen pöydän Sivumakua; pidän yllätyksistä! Ja niitähän riitti. Risuista roikkuvia talvijuureksia, levitettä hammastahnatuubista, silakkaa sardinipurkissa ja maailman parasta ruokaa eli luuydintä, joka sai Nirson herkistymään. Kyllä mies on kaunis kun se itkee ruuan äärellä. Olen nyt 5 vuotta yrittänyt saada saman efektin aikaseksi kotimurkinoilla. Kumma juttu 😉 Menu oli alkuun ehkä lievästi liian kalapainotteinen jos nyt jotain pitää keksiä.

Syötävää hammastahnaa.

Neulamuikkuja.

Luuydin herätti Nirsossa alkukantaisia tuntemuksia.

Viinimenun (49 €) saimme puolikkaana pyydettäessä. Olen kuullut huhuja että joissain Helsingin ravintoloissa tämä ei onnistu, mikä tuntuu ihan käsittämättömältä. En halua olla aivan tuiterissa jo puolessa välissä hienoa illallista. Viinimenun puolittaminen on hyvää asiakaspalvelua; pääsen maistamaan kaikkia ruokalajeihin suunniteltuja viinejä, sen sijaan että ottaisin vaihtoehtoisesti yksi tai kaksi lasia viiniä joka ei sitten sovi lopulta oikein minkään kanssa täydellisesti. Kulmakarvojen kohottaja ja viinimenun yllättäjä oli suomalainen Hermannin kuohuviinitilan marjaviini. Tuotteita on saatavilla Alkon tilausvalikoimassa ja Ilomantsin myymälässä. Piti ihan tarkistaa että ymmärsinkö oikein että kyseessä on suomalainen viini.

”Mustikkapiirakka”

Glogatan ylitti kaikki odotukset, iso sulka hattuun kuuluu varmasti keittiömestari Ville Rainiolle. Glogatan on muuttanut Helsinkiläistä ravintolasceneä pysyvästi. Hotellissahan voi syödä!

Glogatan 4

Kluuvikatu 4, Helsinki
www.glogatan4.fi

+ Keskeinen sijainti
+ Yllätyksellisyys – ei helppo tehtävä tätänykyä
+ Skandinaavinen menu
+ Tunnelmallinen
+ Palvelu asiantuntevaa muttei tönkköä
+ Luuydin saa miehen liikuttumaan kyyneliin

– Useampi kalapainotteinen ruoka menun alkupäässä


Illan tarjosi Kämp Group.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

3 Kommenttia

Jätä kommentti