Skip to main content

Street Gastro – kurmettiversio snägäristä – on parkkeerannut itsensä Sofiankadulle Tuomiokirkon ja Esplanadin välimaastoon. Tarjolla on sandwitchejä (9 €) possu, kana ja kasvistäytteellä. Kylkeen ranskalaisia, Kaffan kahvia, alkoholitonta skumppaa tai muita virvokkeita.

Testiryhmässämme oli myös kummityttöni ja Suomen nuorin ruokabloggaaja Wilman Herkku-blogista. Olin vetänyt Wilmalle yksityisopetuksena Liemessä Workshop – ruokakuvauksen perusteet miniversion. Siirryimme kurssin hauskimpaan osioon eli syömiseen. Wilma valitsi kanan, minä possun. Saatuamme leivät kouraan kohtuu nopeasti jonosta huolimatta, siirryimme varjoiselta ja tuuliselta sivukadulta Tuomikirkon rappusille lämmittelemään. Pitaleipätyyppisen leivän sisällä oli ainakin reippaasti nyhtöpossua, omenaa, omena-sinappikastiketta ja sitä salaattia. Salaatin kanssa oli vähän riehaannuttu. Rapeat ranskalaiset vedettiin puokkiin.

Sana kärrystä oli lähtenyt kiirimään sen verran haipakkaan että yritin piipahtaa maistiaisella jo aikaisemmin, mutta aukioloajat ovat vieläkin vähän testivaiheessa ja hakusessa. Tällä hetkellä testataan myös lounasta, ja näillä näkymin Sofiankatu palvelee nälkäisiä torstaista sunnuntaihin klo 10-22. Voimassaolevat aukioloajat kannattaa tsekata Facebookista etukäteen. Tällä viikolla tähtää keskiviikolle tai torstaille.

Ke 8.5. klo 10-22
To 9.5. klo 10-22
Pe 10.5.– Su 12.5. Huoltotauko / suljettu

Torikortteleja on vaivannut käsityöläisleimasta huolimatta tietty kliinisyys, ja nyt ollaan otettu aimo harppaus oikeaan suuntaan. Uudet yrittäjät, rohkeita ideoita, hyvää ruokaa, uutta suomalaista ruokakulttuuria, rouheutta, elämänmakua – näitä lisää! Peukutan.

Street Gastro

Sofiankatu, Helsinki
facebook.com/StreetGastro

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

5 Kommenttia

 • Lotta sanoo:

  Mielenkiintoista. Tällaisia ei ainakaan tällä hetkellä voi olla liikaa. Vielä kun ne sijaitsisivat joissain omien päivittäisten kulkereittien varrella…

 • Jenni sanoo:

  Oma arkireittini ei mitenkään notku ravintoloista saati sitten street foodista. Ei tuohon Sofiankadulle onneksi montaa minuuttia kävele Rautatientorilta josta kuitenkin menee läpi silloin tällöin 🙂 Ihan keskustassa on muutenkin aika huonosti hyvän hinta-laatusuhteen ruokapaikkoja, joten Street Gastro on tervetullut. Kluuvin alakerran (Maatilatori) Armas Pikaruokala on myös hyvä jos haluaa käyttää max 10 € ruokaan.

 • Kuulosta miltei liian hyvältä ollakseen totta Suomessa :). Ehdottomasti päästävä kokeilemaan!

 • Minna Vuo-Cho sanoo:

  Ihan mahtavaa, että tuollainen löytyy Suomessa. Tuo nimi vaan aiheuttaa meillä kotona pientä hihitystä eikä houkuttele kokeilemaan – Gastro nimittäin ranskaksi tarkoittaa puhekielessä ruokamyrkytyksen aiheuttamaan ripulia…

 • Sini sanoo:

  Ooo, kuulostaa kiinnostavalta! Työpisteeni siirtyy tämän tai ensi viikon aikana taas keskustaan, joten aion ehdottomasti käydä testaamassa lounaan tuolla joku päivä! 🙂

Jätä kommentti