Skip to main content
Pitapizza on amerikkalaisen oikotie onneen ja mökkimätön aatelia! Pitapizzan pohjana käytetään halkaistuja pitaleipiä. Vakuumipakatut pitaleivätkin menettelivät kun ne kuorrutettiin BBQ-kastikkeella, BBQ-kanalla, homejuustolla, herkkusienillä, punasipulilla ja lehtipersiljalla. Pizzat voi tiristää kotona pizzakivellä / uunipellillä tai grillissä. Valmistusaika nopea 20 minuuttia.

Erilaiset BBQ-soosit ovat nyt näkyvästi esillä ruokakauppojen hyllyissä.BBQ-kana pitapizzoihin tuli kahteen otteeseen Heinz BBQ Classic kastiketta; pitapizzojen pohjalle ja kanat pyöräytettiin pannulla samaisessa kastikkeessa ja tilkassa vettä. Testasin pitapizzoja pohjakastikkeella ja ilman tietääkseni meneekö tuplakastike överiksi. Ei vaaraa BBQ-kastikeövereistä, tuplakastikkeen kanssa oli tuplasti parempi.

Heinz BBQ-kastikkeita on kolmea makua: Classic, Spicy ja Sweet. Tulisempi Spicy sekoitettuna creme fraîcheen antoi miedon tulista BBQ-vivahdetta hampurilaisen välissä.

BBQ-kana pitapizza (12 kpl)

6 kpl pitaleipiä (itsetehtyjen resepti)
2 kananrintaa
2 rkl Heinz BBQ Classic kastiketta
0,5 dl vettä
6 jumboherkkusientä
1 punasipuli
150 g homejuustoa
150 g vahvaa juustoraastetta
nippu lehtipersiljaa (rucola tai basilika ok)

Käytä valmiita kananrintoja tai paista ne uunissa paistopussissa, folion tai leivinpaperin alla kypsiksi  (200 C/n.30-40 min). Valmista BBQ-kana sekoittamalla 2 rkl BBQ-kastiketta tilkkaan vettä. Paista kuutioidut kananrinnat pannulla ja laita vedellä ohennettu BBQ-kastike joukkoon. Anna nesteen hieman haihtua.

Halkaise pitaleivät. Töräytä ja levitä BBQ-kastiketta. Siivuta jumboherkkusienet ja punasipuli. Lado täytteet pitapizzojen päälle, juusto viimeiseksi. Paista uunissa 220 asteessa n. 7 minuuttia käyttäen lopuksi grillivastusta tai grillissä.

Jos asut Stockmannin välittömässä läheisyydessä niin kokeilisin näihin kunnon cheddar-juustoa. Lähikaupassani oli vain ”aamupalacheddareita”.

Heinz minigrilli

Heinzin Facebook-ryhmässä on käynnissä kesäkilpailu, josta voi voittaa itselleen maailman suloisimman taitettavan minigrillin, tynnyrigrillin tai riippumaton. Mieti missä sinä grillaat mieluiten. Lähetä Heinzille kuva ja merkitse paikka karttaan. Tuomaristo valitsee useampia voittajia joka kesäkuukausi. Suoraan kilpailuun pujottelet tästä!

Sain Heinzilta tuon kuvassakin näkyvän minigrillin, mutta hannasin ja en uskaltanut ottaa sitä vielä käyttöön. En halunnut tuta alakerran mummon vihoja grillaamalla parvekkeella. Grilli tulee Blogiringin pääkonttorille kunhan noudan avaimet tänään. Sitten voin merkitä omankin lempipaikan grillata eli Siltasaari 🙂

Yhteistyössä Heinz

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti