Skip to main content

Olemme hajusteherkkä perhe. Ei niin että sitä olisi mitenkään kliinisesti tutkittu ja todistettu, mutta emme pidä vahvoista hajusteista. Nirso ei kestä hajuvettä, minulle miesten vahva partavesi on aina ollut pahin mahdollinen turnoff. Nirso ei suostu pussaamaan jos huulillani on mitään perusvaselinea vahvempaa. Mielenkiintoisena yksityiskohtana meillä on yhteinen hajusteeton deodarantti (ehkä se olikin vain omituista?). Viimeisen vuoden ajan olen päivittänyt meikkipussia ainoastaan luonnonkosmetiikalla. Miniä haluan varjella ylimääräisiltä kemikaaleilta olematta kuitenkaan hysteerinen. Mutta pääpiirteittäin mitä hajuttomampi ja mauttomampi elämä niin sitä parempi 😉

Sain ainutlaatuisen tilaisuuden päästä keskustelemaan Allergia- ja astmaliiton edustajan kanssa kodin kemikaaleista blogiyhteistyön kautta. Huolimatta mieltymyksestäni hajuttomaan elämään uumoilin että on paljon asioita joista en tiedä tai en ole ajatellut. Yksi asia on omat mieltymykset, mutta sain myös kuulla että toistuva altistaminen kemikaaleille ja hajusteille voi laukaista hajusteyliherkkyyden.

Allergia- ja astmaliitto on ollut hiljattain mukana kehittämässä hajusteetonta Finish Power & Pure konetiskiainetta. Tuotetestauksen lisäksi kotiini tehtiin tupatarkastus. Mitään kaunistelematta tai siistimättä, päästin Allergia- ja astmaliiton edustajan etsimään luurankoja kaapeistamme. Kurkkaa videolta minkä arvosanan Niki Alanko antaa meille ja tervetuloa penkomaan kaappejamme!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=e75UUUjPmVE]

Huushollimme luurangot ovat kiistatta siivousaineet ja hiustökötit. Pyykinpesuaine tulee jo ostettua hajusteettomana eli aina se ”sensitive”. Totuin hajusteettomaan pesuaineeseen Minin ollessa vauva ja sen jälkeen ei ole ollut enää paluuta haisulipyykkeihin. Muuten kodin puhdistusaineiden kanssa olen aina ollut huolimattomampi. Tärkeimmät kriteerit konetiskiainetta ostaessa ovat 1) tulee puhdasta 2) hinta ja ehkä kolmantena hajustettomuus ja/tai ekologisuus. Useinmiten en kyllä edes ajattele asiaa vaan ostan sen mitä aina ennenkin on ostettu. Pahinta on jos konetiskiaineella ei tule puhtaita astioita vaan koneen joutuu pahimmassa tapauksessa käyttämään uudestaan.

Testasin kahta eri Finish Power & Pure konetiskiainetta: All-In-One ja Quantum jonka kanssa voi käyttää lisäksi kirkastetta. Kirkaste puhdistaa astioita entisestään ja jättää astiat kuivemmaksi. Minulla ei ollut erillistä kirkastetta käytössä vaan testasin pelkästään konetiskiaineilla.

+ Molemmilla tuotteilla TULI PUHDASTA myös alhaisemman lämpötilan eko-ohjelmassa
+ yksittäispakattuja eli tuotteeseen ei tarvitse ottaa ihokontaktia
+ tiukat pakkaukset niin ei tule mieleen repiä yksittäispakkauksia auki vaan ne ihan oikeasti voi laittaa koneeseen (olen joskus repinyt pakkauksia auki varmuuden vuoksi, tunnustan)
+ Allergia- ja astmaliiton tunnus eli hajusteeton tuote joka ei myöskään aiheuta muita herkkyyksiä
+ Joutsenmerkki eli ympäristöystävällinen vaihtoehto

+ – hinta – ei halvin vaihtoehto mutta keskihintainen
– pakkauksen ulkonäkö ei varsinaisesti huuda että kyseessä on ekologisempi ja hajusteeton vaihtoehto vaan Allergia- ja astmaliiton merkkiä sekä Joutsenmerkkiä joutuu hakemaan

Yhteistyössä Finish Power & Pure

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

3 Kommenttia

 • Hannele sanoo:

  Hajusteettomuudelle iso käsi – läp läp! Pakkauksille buuausta. Jos tuotetta joutuu etsimään purkkeja käännellen, tulee tartuttua tuttuun purkkiin, vaikka haluaisikin hajustamatonta.

 • Jenni sanoo:

  Samaa mieltä, pakkaus ei erotu edukseen Prisman pesuainerivistössä. Aika viidakko sanoisinko!

  Finishillä ollaan nyt useampi viikko pyöritetty koneellisia ja puhdasta on tullut. Kohta kun testikappeleet loppuvat niin katsotaan löytyykö se sieltä kaupan hyllystä mitenkä helposti 🙂

 • Maria Helander sanoo:

  Olen kokeillut kaikkia edellämainittuja MUKA HAJUSTEETTOMIA, mutta kun kaikki haisee? Mikä hitto avuksi, auttakaa! Pakko käyttää konetta kun kädet niin kipeät ja selkä etten pysty käsin tiskaamaan.

Jätä kommentti