Skip to main content

Viime vuonna tehtailimme Minin kanssa viiksipipareita vääntämällä pihdeillä sydänpiparimuotin viiksien muotoon. Tänä vuonna kokeilin leikata terävällä veitsellä taikinasta erilaisia muotoja. Teimme sadepilviä, pisaroita, kolmioita ja timangeja. Vetelin vapaasti vapaalla kädellä suoraan jääkaappikylmään kaulittuun taikinaan. Jos menee pieleen niin lyttää taikina, kaulitse ja uusi yritys. Voit myös printata netistä erilaisia muotoja, piirtää kynällä läpi leivinpaperille, leikata paperimuotit irti, asettaa taikinan päälle ja leikata piparitaikinaa mallin mukaan.

Itsetehty piparitaikina

0,5 dl siirappia

1 dl sokeria

125 g voita

1 kananmuna

1 tl leivinjauhetta

3,5 dl vehnäjauhoja

0,5 tl kanelia

0,5 tl inkivääriä

0,5 tl neilikkaa

0,5 tl pomeranssinkuorta

ripaus suolaaKiehauta kattilassa voi, siirappi, sokeri, kaneli, inkivääri, pomeranssinkuori ja neilikka. Jäähdytä ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi ja vaaleaksi. Vatkaa kananmuna joukkoon. Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe erillisessä kulhossa. Sekoita taikinan joukkoon. Laita taikina jääkaappiin kelmun alle ja anna olla yön yli. Kaulitse seuraavana päivänä jauhojen avulla ja muotoile veitsellä tai perinteisiä muotteja käyttäen pipareita. Paista leivinpaperin päällä uunissa 180 asteessa n. 7 minuuttia.

 Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

8 Kommenttia

 • Jael sanoo:

  Ihana tuo vika kuva:) Minun pitäisi tällä viikolla tehdä pipareita yli 40 lapselle ja taidankin ottaa ohjeen tästä;tosin tuon siirapin joudun vaihtamaan taatelisiirappiin koska täällä ei löydy samanlaista siirappia kuin Suomesta.

 • Jenni sanoo:

  Löytyykö sieltä pakastetaikinoita? Täytyy myöntää että itse samanlaisen haasteen edessä saattaisin kurvata lähimmälle pakastealtaalle 😀 Tsemppiä piparitalkoisiin!

 • Oi että, nuo pisaranmuotoiset on ihan parhaat!

 • Pilvipipareita <3 Itseltäni löytyy ihan pilvipiparimuottikin! Tosin voisin tehdä niiden seuraksi tuollaisia "isoveli"-pipareita, kun ne omat ovat pienempää sorttia. Nyt teki kyllä mieli alkaa tehdä piparitaikinaa. Taitaa mennä viikonlopun leivontalistalle (joka jo nyt on auttamattoman täynnä).

 • Jael sanoo:

  Löytyy hyvinkin kaikenlaisia pakastetaikinoita vaan ei piparitaikinaa……..

 • Jael sanoo:

  Kiitos vielä kerran ohjeesta,joita tein x 3 eri aika suuren määrän.Eilen matkasivat vapaaehtoispaikkani lapsille;D

 • Jenni sanoo:

  Jael, ihana olet kun tuolla tavalla ilahdutat lapsia joulun alla 🙂

  Tiina, kiitos. Samalle maistuu kun muutkin mutta on ne astetta hauskempia.

  Sini, myös Mokossa olen bongannut erilaisia piparimuotteja. Olikohan siellä ainakin cupcake-muotoisia. Mistä olet Sini löytänyt pilvipiparimuotin?

 • Nyt täytyy sanoa että onpas söpöjä pipareita! Ehkä pitäis ottaa ja kokeilla muitakin muotoja ku niitä perinteisiä… 🙂
  P.S. sun blogis on ihan mahtava, on seurattu jo useampi vuos!

  http://heavenlybakings.blogspot.fi

Jätä kommentti