Skip to main content

En ole koskaan omistanut yleiskonetta. Voi olla että hankittuani sellaisen en enää tiedä miten koskaan selvisin ilman. Nyt vasta leivonta on alkanut kiinnostaa siinä määrin että hankinta tuntuu ajankohtaiselta. Kenwood ja KitchenAid tuntuvat käyvän jonkinlaista kaksintaistelua yleiskoneiden herruudesta. Listasin itselleni tärkeitä kriteerejä ja pohdintoja.

Mikä yleiskone sinulla on käytössä tai haavailetko KitchenAidistä ja miksi? Onko muita merkkejä joita kannattaa edes harkita? Viikonlopun jälkeen lähtee tilaukseen jompi kumpi. Uskoisin että KitchenAid, mutta nyt ehtii vielä olla eri mieltä!

Kitchen Aid vs. Kenwood

Ostamisen helppous

KMC570PÄÄHAJOAAÖÄÖ, K-mikseri, planetaarinen sekoitusliike ja flexi-sekoitin. Voisi luulla että olen hankkimassa avaruusalusta, mutta todellisuudessa haluan jonkun hilavitkuttimen joka vaivaisi pullataikinan puolestani. Siinä ne tärkeimmät tekniset ominaisuudet. Molempien valmistajien sivuilla on erilaisia malleja, ja niitä tutkailemalla saa hankituksi lähinnä päänsäryn. Kitchen Aid voittaa ehkä piirun verran ostamisen helppoudessa. Kaikilla joko on se tai kaikki sen haluaa. Voiko siis mennä pahasti pieleen?

Laatu

Molemmat ovat pärjänneet hyvin tekniikan maailman testeissä, mutta Kenwood tuntuu ajavan niukasti ohi. Ymmärtääkseni KitchenAid Artisaanissa kaikki osat ovat metallisia. Keskustelupalstoilla juorutaan että KitchenAidissä on käyttöaikaraja 10-15 minuuttia ettei osat ylikuumene? Onko kellään kokemusta tästä käyttöaikarajasta? KitchenAid Artisanin 4,8 litrainen kulho on myös pienehkö, mutta uskoisin että omaan käyttööni riittävä.

Rohjake työpöydälle

Laadun lisäksi ehkä tärkein kriteeri minulle on laitteen ulkonäkö. Yleiskoneen säilyttäminen keittiökaapissa on paitsi mahdotonta tilanpuutteen takia niin myös epäkätevää. Yleiskoneen todennäköisin säilytyspaikka tulee olemaan työpöytäni, mutta tuleehan siitä tärkein työvälineeni läppärin ohella. KitchenAid sopisi täydellisesti 50-luvun tunnelmaan ajattomalla muotoilullaan.

Lisäosat

Lisäosat tilaan vasta jälkikäteen kun hahmotan mihin kaikkeen konetta voisi käyttää. KitchenAidiin ei saa lisäosana tehosekoitinta, joka myös on meillä hankintalistalla edellisen irtisanouduttua. Kenwoodissa tulisi molemmat. KitchenAidin lisäosat ovat myös yllättävän kalliita; hinkumastani lihamyllystä tulee lisähintaa 99 €.

Hinta

Olen hakemassa pitkäaikaista luotettavaa ystävää. Hinta painaa vaakakupissa melkein viimeisenä; niin isoa hintaeroa Kenwoodilla ja Kitchen Aidilla ei tunnu olevan. KitchenAid Artisanin löysin mintunvihreänä äkkiseltään hintaan 549 €. Kenwood Chef Premier huutaa Prismassa 399 € sisältäen tehosekoittimen ja lihamyllyn, jotka taas Kitchen aidissa pitäisi hankkia lisävarusteena. Edullisempi Kenwood Major karvahattumalli kustantaa Prismassa vain 279 €. Astetta pätevämmän näköinen Kenwood Titanium tappelee jo samassa sarjassa kuin KitchenAid; Gigantissa 559 €.

Värivalikoima

Järki sanoo valkoinen, musta tai kromi. Sydän sanoo mintunvihreä.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

42 Kommenttia

 • Kakku Taikuri sanoo:

  Kenwood. Ollut käytössä jo pitkään, ei valittamista. Koulussa on rosterin värisenä eikä se musta ole sen pahempi vaihtoehto kuin mintun vihreäkään 😉 Kokoluokka niissä on sama mut tosiaan Kenwoodissa tulee 6 litranen kulho ja siihen roiskesuojakin. Vaikka kulho riittäskin pienempänä niin teho on se mikä ratkaisee. Kulholla ei tee mitään jos ei vääntö riitä vaivaan taikinaa kunnolla.

 • Jenni sanoo:

  Kenwood – un point! Mikä Kenwoodin malli sinulla on käytössä? Kun tuntuu että niissä on ainakin aika kovat hintaerot mallista riippuen. En ole vielä käynyt Nirson kanssa värikeskustelua – saa nähdä mitä se tuumaa tuosta mintunvihreästä 🙂

 • luimupupu sanoo:

  Yksi vaihtoehto lisää: Ruotsissa tehty Ankasrsrum Assistent, anoppilassa on ollut sama kone kovassa käytössä 60-luvulta, meillä oma mintunvihreä muutaman vuoden. Klassinen muotoilu, helppo pestä, vaivaa ison taikinan, lisävarusteita ties kuinka paljon, muun muassa lihamylly ja omppuhillon tekoon huikea laite: omput keitettyinä palasina sisään, hillo tulee ulos pusertimesta, kuoret, karat ja siemenet putkesta.

 • Jenni sanoo:

  Ooh – kiitos! Ikuna kuullutkaan tuollaisesta! Heitänkin linkin tähän jos muutkin haluavat käydä vilaisemassa tuota ruotsalaista Ankarsrum Assistenttia http://assistent.nu/en/
  Hauska retro muotoilu – tykkään! Prismassa hinta 599 €. Pitää tutustua lähemmin.

 • Hannele sanoo:

  Tätä keskustelua seuraan mielenkiinnolla; samanmoinen pohdinta on käynnissä!

  Tuo luimupupun nostama vaihtoehto on mielenkiintoinen. Kenwoodista olen kuullut yhä enemmän hyvää, KitchenAidista kaikenlaista, mutta silti en haluaisi tällä hetkellä pöydälleni muita kuin KA:n 🙂 Jään kuulolle!

 • luimupupu sanoo:

  Unohdin sanoa, että tilasimme Assistentin länsinaapurin nettikaupasta http://bagarenochkocken.se, joka on oikea tavarataivas. Kaikki toimi hienosti ja silloin koneisiin sai ainakin mukavia lisäosapaketteja.

 • Jenni sanoo:

  Luimupupu, o-ou! Olen hurahtanut nettikauppoihin! Teen nykyään oikeastaan kaikki hankinnat netistä; vaatteista sisustukseen. Ainoastaan ruoka tulee vielä ostettua ruokakaupasta 🙂 Facebookissa tuli kommentti että muuten oltu tyytyväisiä Assistenttiin paitsi ei niin hyvä sokeritaikinoiden kanssa ja vaatisi niitä varten erillisen sekoittajan ja kulhon. Onko sinulla tästä kokemusta?

  Siltä Hannele vaikuttaa että KitchenAid on enemmän mielipiteen jakaja, mutta ne jotka tykkäävät niin todella tykkäävät 🙂

 • Minna Vuo-Cho sanoo:

  Minäkin ajattelin pärjääväni hyvin ilman yleiskonetta ja sitten tulin hankkineeksi sellaisen… sillä saa tällainen hosuja jopa marengit onnistumaan 🙂

 • Campasimpukka sanoo:

  Minulla on ollut muutamia vuosia Kitchen Aid, aivan puhtaasti ulkonäkösyistä, eikä värilläkään ollut väliä, kunhan oli punainen. Jostain aikaa sitten kaatuneesta ulkomaisesta verkkokaupasta ostettu. Olen ollut tyytyväinen, jaksaa vääntää kolmen vuokaruisleivän taikinan, vatkaa väsymättä. Ja on kaunis, kuten sanottu. Tuo luimupupun vinkkaama merkki olisi ehkä nyt ostoslistalla, jos KA sanoisi sopimuksen irti. Minulla on myös KA foodprocessor, mutta siihen en ole niin tyytyväinen, kovamuovinen kansiosa on rikkoutunut, toistaiseksi jesari on auttanut. Mixeri myös on tarvinut varaosaa, en tunnusta kokeilleeni pikkukivien pienimistä…

 • Veera sanoo:

  Mulla on ollut Kenwood jo ainakin 10 vuotta, enkä vaihtaisi mihinkään. Lisäosina tehosekoitin, lihamylly ja raastimet. Lihamyllyä tulee käytettyä noin kerran 10 vuodessa, mutta raastimet ovat olleet ahkerassa käytössä.
  Oma laitteeni on valkoinen ja muovikuorinen ja hyvin on kestänyt käytössä ehjänä ja siistinä. Säilytän laitetta kaapissa, mutta silleen, että sen saa suoraan nostettua pöydälle siirtämättä yhtään tavaraa sen edestä. Kulhoja ja osia säilytän kuitenkin kaapissa, ei se itse koneen nostaminen pöydälle vaadi kuin yhden pyllistyksen enemmän kaapin alahyllylle. En usko, että laitteen jatkuva esillä pitäminen lisää sen käyttökertoja. Aikoinaan mukana tuli kaksi kulhoa, muovinen ja teräksinen, erittäin hyvä. Vaivain ja K-vatkain pitää pestä käsin, se on ainut miinus, mutta saahan niitä konepestäviäkin.

 • Jenni sanoo:

  Toistaiseksi olen pärjännyt käsivatkaimella ja käsillä, mutta ehkä olisi jo aika!

  Campasimpukka, heh, mullehan siis ulkonäöllä ei myöskään ole mitään väliä kunhan on hyvännäköinen 😀 Mutta tosissaan, suurin syys siihen on se että meillä ei ole yhtään kaappia eikä hyllyä mihin sen laitteen tunkisi. Kaikesta ylimääräisestä roinastakin on jo luovuttu…Eli se tulee rojahtamaan mun työpöydälle joka on siis ”kiinni” keittiössä. Seuraava projekti on tuon tehosekoittimen miettiminen mutta ajattelin että ensin päätän yleiskoneen koska se saattaa vaikuttaa tehosekoittimen valintaan / tarpeeseen.

  Tutustun viikonloppuna vielä tuohon Luimupupun vinkkaamaan Assistanttiin paremmin.

  Veera, Kenwood kuulostaa kyllä luotettavalta ja pätevältä. Vielä ei ole Kenwoodista tullut yhtään kommenttia huonosta käyttökokemuksesta! Eniten siinä mietityttää tuo maskuliininen ulkonäkö etenkin kun se on pakko jättää esille. Ei ole niin nätti omaan silmään.

 • Jael sanoo:

  Mulla on ollut Kenwoodin K-mix (punainen)5 vuotta.En sitä kauhean usein käytä mutta aina kun käytän,niin olen siihen tyytyväinen:) Lisäosana tuli lihamylly.

 • Kakkumonsteri sanoo:

  Itsekin olen tullut siihen tulokseen, että kenwood on käytössä parempi. Lisäosia löytyy hyvin. Ei ole mitään ylikuumenemisrajaa (itsellä ainakaan ei ole ongelmia ollut, vaikka käytän konetta todella paljon). Helppo pestä ja käyttää. Mut kitchen aid on tosiaan kauniimpi… Siinä on kyl pohdittavaa 😉 Itse en tosin tuosta koneesta ikinä luopuisi enkä varmaan enää pärjäisikään ilman =D

 • Tämähän on mielenkiintoinen ja minullekin ajankohtainen keskustelu. Jään seuraamaan! Olen itsekin alkanut pohtia yleiskoneen hankintaa, koska tekisi ihan hirveästi mieli vihdoinkin alkaa leipomaan kunnollista leipää. Se taikinan vaivaaminen käsin ei vaan innosta yhtään…

 • Chez Jasu sanoo:

  Pari vuotta sitten arvoin juuri noiden kahden välillä ja päädyin Kitchen Aidiin pitkälti fiilis- ja kauneussyistä. Alku ei ollut kovin vakuuttava, koska kaksi ensimmäistä yksilöä oli viallisia: moottoripää ei lukittunut runkoon kunnolla. Kolmannen kanssa on mennyt onneksi hyvin ja on ollut kovassa käytössä. Lisävarusteista lihamylly ja jäätelökone toimineet myös ongelmitta.

  Verkkokauppa.comin kanssa vaihdot sujui onneksi tosi kätevästi (ei mainos, vaikka juuri siltä kuulostaakin 😉 )

 • AnnaRiikka sanoo:

  Minulla on Kenwoodin Patissier- tilasinsin sen n. 7-8 vuotta sitten Netraudasta ja kiitettävästi on toiminut. Itse olin KA:n kannalla (ulkonäkö) mutta hinta ratkaisi. Tärkeä ominaisuus on, että kuppi pysyy paikallaa ja vatkain pyörii, ei toisin päin. Entisessä duunissa oli electroluxin(?!) yleiskone jossa pyöri kulho..taikinaa piti tyrkkiä kädellä vähän väliä että sekottuisi! Kulho on rosteria ja taikinalapa ja koukku pinnoitettu jollain muovilla tai emalilla?! Pallovispilä rst:tä..Oon etsinyt lisäosia, mutt a huonolla menestyksellä..kulhoja kun sais olla heti se kaksi. Tässä vielä linkkinä..http://www.kenwoodworld.com/en-INT/All-products/Kitchen-Machines/patissier/MX275-Patissier-Food-Mixer-0WMX275005/

 • Liisa sanoo:

  Kenwood, ehdottomasti! Minulla on ykköskeittiössä pari vuotta vanha Kenwood Major ja kakkoskeittiössä äidiltä peritty 60-luvun sinapinkeltainen kaunotar. Käyttökokemus pelkästään positiivinen, jaksaa vaivata tai vaahdottaa ison satsin kerralla, ei ylikuumene, helppo puhdistaa. Suosittelen. 🙂

 • Samaa pohdin tänä syksynä, opiskelin asiaa paljon ulkomaisilta nettifoorumeilta, ja päädyin Kentsuun. Ulkonäkö ehkä pieni miinus, mutta halusin koneen, joka jaksaa tehdä, eikä hajoa heti takuuajan umpeuduttua.
  En edes tiennyt aiemmin tarvitsevani yleiskonetta, ennenkuin nyt, kun sillä on vaivattu leipä-ja piparitaikinaa, vatkattu jos jonkinmoisia vaahtoja, tehty jäätelöpohjaa yms. Yllättävän vaivatonta, kun voi hetkeksi jättää koneen selän taakse tekemään työtään. Tänäänkin töistä tullessani heitin jauhot, hiivat, oliiviöljyn ja veden kulhoon, ja kone taikoi vajaassa 10minuutissa ihanan focaccia-taikinan. Se jäi nousemaan kun läksin koirien kanssa lenkille.
  Mun valinta osui Kenwood Chef Titaniumiin, eli settiin, johon kuuluu 4,7l kulhon kanssa lähes kaikki mahdolliset lisäosat. Laskeskelin nimittäin, että jos haluan lihamyllyn, tehosekoittimen yms yms, saan pulittaa niistä erikseen enemmän, kuin tuossa setissä. Lihamylly makkaroiden tekoa varten oli yksi suuri syy yleensä ottaen hankkia yleiskone, ja kun KA:n lisävarusteet maksavat mitä maksavat, oli tämä setti oikein iloinen yllätys.

  Ennestään taloudessa on korjausta odottava KA tehosekoitin. Ei vakuuttanut laadullaan/tehollaan. Myös Kenwoodin käsivatkain kMix-löytyy, ja se sen sijaan on ollut laadultaan erinomainen, tosin painava käyttää.

  Ulkonäkö painoi pitkään valinnassa, mutta oikeastihan olin hankkimassa itselleni pitkäikäistä työkonetta. Vertailin liikkeissä koneiden kokoa, ja havaitsin, että itse asiassa Kenwood on näppärämmän kokoinen, kun KA:n korkea varsi ylöskääntyessään vaatii enemmän tilaa.

  Ja Kenwoodin 1400W vakuutti minut verrattaessa KA:n 300W:n. Olkoonkin vaan joku suoravetomoottori, jonka erinomaisuudesta en ole selviä yksinkertaisia selityksiä löytänyt.

  Onnea pohdintaan 🙂

 • Jael sanoo:

  Niin ja K-mix on kauniskin,ei minusta häviä siinä paljon KitchenAidistä……

 • Minna sanoo:

  Kuuntele sydäntä ja et tule katumaan, molemmat hyviä. Itse kuuntelin vuosia sitten ja keittiön pöydällä silmää hivelee punainen KA. Lisävarusteita olen ostanut sitämulaan kun olen ollut varma että tulevat todella käyttöön. Toimii erittäin hyvin lihamyllyllä teen enemmän falafelia kuin jauhan lihaa mutta sekin käyttökelpoinen lisävaruste, lasikulho ja silikonireunainen sekoitin tulee seuraavaksi. Miten tätä ilman on voinut tehdä mitään tulee aina mieleen kun käytän KA:ta.

 • Vannon assistentin nimeen! Äidillä on ollut sellainen sen 40 vuotta ainakin ja mulla pian 10 vuotta. Lisäosiakin löytyy ja nykyään värejäkin 🙂

 • luimupupu sanoo:

  Meillä on assistentissa metallikulho, jossa tehdään rullalla esim. leipä- ja kuivakakkutaikinat sekä muovikulho vispilöillä kevyemmille taikinoille. Molemmat hoitavat tehtävänsä mielestäni hyvin.

 • Tuplaespresso sanoo:

  Annoin 2000-luvun alussa vanhan, mutta ihan hyvän ja käyttökelpoisen Kenwoodin tuttavalle kun hankin KitchenAidin. KA iloa kesti vajaa pari vuotta, jolloin pettyneenä palasin takaisin Kenwoodiin ja nykyinen koneeni on Major Titanium. Miksi: Kenwood on oikeasti laadukas, mutta KA ratsastaa vain vanhalla maineellaan, joka lupaa enemmän kuin antaa ja hinta-laatu-suhde on pahasti poskellaan.
  Kenwoodiin liitettävistä lisälaitteista käytän eniten blenderiä, monitoimimyllyä, lihamyllyä ja sitruspuristinta. Pastakone on laatikossa odottamassa ensikokeilua (eräs tuttavani kaulii sillä jopa karjalanpiirakoiden kuoret).
  Retro muotoilu ja suuri värivalikoima eivät korvaa toiminnallisia ongelmia eikä nykylaadun heikkoutta. Kenwoodia en ole koskaan joutunut huollattamaan, en sitä vanhaa enkä nykyistä. KA oli sinä lyhyenä aikana kahdesti korjattavana.
  Kenwoodin koneen vispilät laittaa paikoilleen ja irrottaa paljon kätevämmin kuin KA:n vastaavat.
  KA:lla on liikaa alumiiniosia, joita ei voi pestä tiskikoneessa.
  KA on mielestäni huomattavasti äänekkäämpi kuin Kenwood.
  KA:n lihamyllyn muovinen ”monitoimi”härveli ei kelpaa muuhun kuin jonkinlaiseksi hempulaksi ”ruuvinvääntimeksi” ja lihan jauhaminen kahteen kertaan ei onnistu lainkaan, kun huonosta muotoilusta johtuen lihaa ei sillä työkalulla pysty painamaan myllyyn, vaan jauheliha tursuaa takaisin.
  Oikeastaan ainoa, jossa KA päihittää Kenwoodin, on vatkauskulhot…

 • Laura sanoo:

  Hei, ihan mahtava keskustelu! Mä en osaa yleiskoneista muuta sanoa kuin että mutsilla on 40 vuotta vanha punainen Kenwood, joka pyörittää taikinat edelleen, joten siksi mäkin hankin Kenwoodin, tosin en kaupasta vaan naapurin mummolta 🙂 Nämä samat merkit on muuten täälläkin pöydällä, mä pähkin just blenderin kanssa, Kitchen Aid vai K-mix, molemmissa puolensa (ja joo, Vitamix on poissa pelistä ison kokonsa vuoksi). Huoh.

 • Meiri Sopola sanoo:

  Itselläkin ollut samoja pohdintoja ja mielenkiinnolla jään odottamaan, mihin päädyt… Kitchen aid on ollut tapetilla juuri ulkonäkönsä puolesta, mutta kommentteja lukiessani alkoi tuo ankarsrum assistent kiinnostamaan kovastikin!

 • Jenni sanoo:

  Kiitos tuhannesti kaikille kommenteista ja käyttökokemuksista! Tämänhetkisestä tilanteesta lisätietona sen verran että Nirsolle käy mintunvihreä (!) väri. Kenwood kuulemma ihan hirveä, mutta saan päättää koska minähän sitä aktiivisesti käytän.

  KitchenAid vs. Kenwood keskustelu on käynyt kuumana myös Facebookissa joten kokosin tähän vielä lukijoiden lisäkommentteja luettavaksi:

  KITCHENAID

  + Näyttää paremmalta, tuntuu paremmalta… Eli aika fiilispohjalla kyllä. Ja sopii hyvin meidän KA blenderin viereen, ainakin kunnes saadaan Vitamixi taloon… Tuo Kenu on vaan jotenkin ”muovinen” ja tavallinen.

  + Olen tykännyt ja kone on kestänyt aggressiivisemmatkin leipätaikinapyöräyttelyni. En ihan lähtisi allekirjoittamaan tuota käyttöaikarajaa.

  + KitchenAidin jäätelökulho on melko mainio. Alkuun hiukka vaikea käyttää, mutta hoitaa litraisen jäätelön opettelun jälkeen hyvin.

  + KitchenAid. Muotoilun ja laadun takia

  + Kitchen Aid on ajanut asiansa moitteettomasti

  + Kitchen aid, muutamat kakkutaikinat sillä pyöräyttänyt ja toimii

  + Olen ollut todella tyytyväinen KitchenAidiin 4 vuoden käyttökokemuksen pohjalta. Ja siihen(kin) saa hyvin lisäosia.

  + Minulla käytössä KA jo 7 vuotta enkä ole katunut. Ostin aikanaan juuri ihastuttavan ulkonäön vuoksi ja huvän maineen perusteella. tuli luettua sillon vaikka mitä vertailuja mutta päädyin siihen mikä tuntui hyvältä, sydämen mukaan.

  + Mulla on ompun vihreä KA ja töissä käytän Kenwoodia. Olen tykännyt omasta koneestani koska siitä löytyy vääntöä ja se on hiljaisempi kuin Woodi.

  + Olen tehnyt 12 munan kakkutaikinat ja täytteet ym ja tulee hetkessä, samoin pitsataikinat ym.

  + Toi vaivausaika taitaa olla urbaanilegenda

  + Toi mintunvihree on niiiiiin nätti <3

  – Pitää vielä sanoa KitchenAidin huonoksi puoleksi se, että säännöllisin väliajoin kulho jumittuu niin, että se pitää hakata irti (:D), sittemmin olen öljynnyt sen pohjan joka kerta. Viimeksi vispilä ei meinannut mennä paikoilleen, mutta meni lopulta kiroilun jälkeen. Jumitti siis. Muutoin on ollut hyvä kone

  – Miinusta siitä, että lasikulho on välillä vaikea saada paikoilleen ja pois, mutta ehkä vaatii enemmän opettelua. Sama päti aluksi vispilään ja taikinakoukkuun, mutta kyllä mä nyt jo ilman pahempaa kiroilua saan ne paikoilleen. Jos tarvitsee paljon siirrellä, on tuo myös melkoisen painava vekotin.

  – Kenwood, kitchen aid on tosi huono hiivataikinoiden kanssa ja sen muoviset sisuskalut sulaa

  – KitchenAidin tavisversion miinukseksi voisi sanoa ettei sillä pysty tekemään litraa isompaa hiiva/pullataikinaa, kulhon ei vedä, taikina kiertyy taikinakoukun ympärille, mutta vatkaamisessa Ka voittaa Kennyn mennen tullen.

 • Jenni sanoo:

  KENWOOD

  + kenwoodiin saa paaaaljon lisäosia…esim. pastaosa

  + Veikkaan, että hinta/laatu parempi Kenwoodissa, ellei laatuun oteta lukuun muotoilua, mikä kuitenkin pitää ottaa.

  + Mä päädyin aikanaan Kenwoodiin luettuani kaikki mahdolliset arviot netistä. Sain sellaisen käsityksen että KA on melko lelu Kenwoodiin verrattuna, mutta tiedä sitten. Jotain heikkouksia on löytynyt K:stakin, mutta ihan hienolta sekin siinä pöydällä näyttää. Ainakin katu-uskottavammalta kuin KA.

  + Meidän Kenwood keittää myös esim. riisipuuroa jouluisin. Ääni puuronkeittäjä-Kenwoodille.

  + Sain joululahjaksi Kenwoodin ja olen ihastunut. Yksi syy miksi tuohon päädyttiin oli se kulhon vetoisuus joka on tuossa 6, 7 litraa.

  + Kenwoodin major napottaa omassa kaapissa josta nostan sen tositoimiin eli en ostanut näön vuoksi vaan juurikin tuon ison kulhon ja tehon. Ääntähän siitä lähtee vaan tuntuupa siltä että nyt leivotaan . Eikä ole pettänyt koskaan!

  + KENWOOD!!!

  – Kenwoodin halvempaa mallia käytin aikaisemmin ja se oli puli. Liikaa myös tarpeettomia lisäosia, jotka sekoittaa kaapit

  – Peukku Ankarsrumille, vaihdoin oman kenwoodini kyseiseen koneeseen. Vaatii perehtymistä, koska osat ovat hieman erilaisia mutta olen ollut tyytyväinen. Kenwood oli perusmallia, jaksoi nipin napin pyörittää 0,5 litran hiivataikinoita ja silloinkin lähti usein vaeltamaan pitkin pöytää

  ANKARSRUM ASSISTENT

  + appivanhemmat ovat hankkineet Assistentin 80-luvun lopulla ja on toiminut ongelmitta tähän asti. Käytetty niin kaikenlaiseen leivontaan kuin lihapullataikinankin tekoon.

  – Mulla on myös tuo Assistent. Se on hyvä hiivataikinoiden kanssa mutta kakkuhommissa ei niin hyvä ja tarvii esim.sokerikakkutaikinaa varten eri kulhon ja vispilän lisäosana. En tykkää että täytyy olla erikseen kaksi kulhoa.

 • Marianna sanoo:

  Minä en ole kokenut Ankarsrumissa ongelmana erillistä kulhoa vispilälle. Molemmat kulhot tulivat koneen mukana sekä taikinarulla, -koukku, tavalliset vispilät sekä harvemmat vispilät esim murotaikinoille. Samalla tavalla muissakin koneissa pitää valita vispilä, koukku tai lapavatkain koneeseen 🙂 Lisäksi paketissa tuli mukana tehosekoitin. Muita lisäosia en ole vielä kaivannut, mutta valikoimaa löytyy kyllä.

  Hiivataikinoissa litran taikina pyörii vaivattomasti, isompikin mahtuu ja toisessa kulhossa vispaantuu 10 munan kakkupohja.

 • Emilia sanoo:

  Kenwood jo kolmannessa polvessa! Mummolla, äidillä ja minulla. Kaikilla major-versio isommalla kulholla, vanhin taitaa olla 80-luvun alusta, mummo käyttää viikoittain sitä leipoakseen pullaa ja leipää. Äitillä Major 90-luvun alusta, aikoinaan paljonkin käytössä, nyt satunnaisessa kakkutaikinan teossa. Omani on kolmisen vuotta vanha, mukana tuli raastimet ja blenderi, käytössä n. joka toinen viikko jollakin tapaa. Ostin kentsuun jäätelölisäosan, en ole siihen oikein tyytyväinen, on kyllä käytetty paljon ja ehytkin vielä, mutta pelottaa sen hennon muovisen vatkaimen puolesta, ja tuntuu että ei se niin hyvin sitä massaa pidä edes kylmänä se kulho. Muuten ihan parhautta kyllä. Iskällä myös kentsu, pienemmällä kulholla, mallia en muista ja siinä lihamylly, toimii satunnaiseen hirvenlihanjauhamiseen ja tietenkin pullan leipomiseen.

  KA olisi kyllä sievempi, mutta kyllä kenwood taitaa laadussa vetää pidemmän korren.

 • Tero Teelahti sanoo:

  Sattuipa somasti: meillä vaihtui juuri yli kolmekymmentä vuotta vanha Kenwood Kitchen Aidin 6,9 litraiseen Artisan-malliin (http://www.yleiskone.fi/kitchenaid-artisan-yleiskone-5ksm7580x-metallin-hopea-p-967.html). Tärkein vaihtosyy oli Kenwoodin aivan liian kova ääni, ja sen pieni väsyminen (savu nousee kilon hiivaleipätaikinalla). Uusi Kenwood olisi varmasti ollut yhtä hyvä, mutta samaan hengenvetoon on sanottava että kyllä tuo KA:kin vakuuttavalta tuntuu. Hiljainen se on ainakin, ja metallikulho on niin jämäkästi kiinni ettei varmasti irtoa.

  Kannattaa huomata, että KitchenAidin artisan-mallit on varustettu muovisilla hammasrattailla, vaikka nimi antaakin olettaa, että kyseessä on huippujen huippu. Erikseen on sitten Heavy duty- ja Professional-mallit. Eli jos aikoo käyttää monta tuntia joka päivä seuraavat parikymmentä vuotta, niin sitten tuollainen Professional-malli tilaukseen.

  Toisin kuin joku oli kommentoinut, voi ainakin valmistajan mukaan tuon KitchenAidin kaikki veivaimet ja kulhon pestä koneessa. Ainoa, joka ei kestä konepesua, on jauhokaulus.

 • Tämä pohdinta tuli omallekin kohdalle sopivaan aikaan. Itse kipuilen parhaillaan ihan saman ongelman kanssa…itse asiassa olen kipuillut jo pari vuotta. Sydän huutaa KA, mutta Kenwoodin Chefistä minulla on ennestään todella hyviä kokemuksia. Ehkei todellakaan ole sitä ”yhtä oikeaa”. Paljolti lienee kysymys mieltymyksistä ja etenkin KAn kohdalla mielikuvista. Tuo luimupupun esiin nostama Assistent on mielenkiintoinen ja itselleni aivan uusi vaihtoehto! En tiedä, olenko tämän postauksen ja kommenttien jälkeen yhtään sen viisaampi päätöksen suhteen, mutta mielenkiintoisia näkökulmia ainakin taas sai lukea!

 • Anonyymi sanoo:

  Helsingin Sokoksella oli kenwoodin titanium malli tarjouksessa 499€. Kotiinhan se oli tuolla hinnalla vietävä 🙂

 • Jenni sanoo:

  Sydän, fiilis ja muotoilu voittivat. Yleiskone tulee meillä niin näkyvälle paikalle esille avokeittiöön esille että kyllä se tuleva kumppani on se <3 mintunvihreä Kitchen Aid <3

  Sini, uskon tämän keskustelun jälkeen että ei voi mennä pahasti pieleen jos päätyy kumpaan tahansa. Kyse on lähinnä siitä mitä ominaisuuksia arvostaa itse eniten. Kenwood, erityisesti paremmat mallit kuten tuo Titanium, vaikuttaisi olevan teknisesti lyömätön ja erittäin kestävä. En kuitenkaan oppinut tässä viikonlopun aikana tykkäämään sen ulkonäöstä siinä määrin että kelpuuttaisin sitä oman keittiöni paraatipaikalle. Toisaalta KitchenAidin maineella tuntuu olevan todellisuuspohjaakin ja en usko että sekään mikään rimpula on. En ole kuitenkaan (pelkkää) koriste-esinettä hakemassa.

  Tero, olin jo painamassa tilausnappia tuolla yleiskone.fi:ssä ja tilaamassa mintunvihreän Kitchen Aidin. Halusin suosia suomalaista kauppaa ja hintakin oli kohdallaan. Mutta kuljetus ei ollutkaan Postiin vaan esimerkiksi Valintataloon tai Siwaan. No ei sekään meidän toimistolta kaukana tosiaan ole mutta tämän mahani kanssa kaikki kantaminen pitää olla mahdollisimman vähäistä. Tein sitten tilauksen tuolta Luimupupun suosittelemasta Bagarenockkoken:sta:

  http://bagarenochkocken.se/koksapparater/kitchenaid-koksmaskin/kitchenaid-artisan-ksm150psept-pistage/

  En ottanut toistaiseksi mitään lisäosia. Tilaan ne sitten tarpeen mukaan kun tosiaan tilaa on niin rajallisesti ja yritän välttää muutenkin turhaa tavarahamstrausta.

  Raportoin sitten kun saan oman KA:n korkattua! 🙂

 • Tero Teelahti sanoo:

  @Jenni: Erikoista, meidän masiina tuli tuolta postin kotiinkuljetuksella. Ainakin tuo iso 6,9 litran versio on niin painava, ettei sitä viitsi paljoa kantaa normaalillakaan mahalla…

 • Essi M. sanoo:

  Jenni, se mintunvihreä on taatusti hyvä väri. Mustassa nimittäin näkyy esimerkiksi jauhopölly ihan hillittömästi. Ja niitä lisäosia ehtii sitten, turha hamstrailla hulluna etukäteen.

  Ja minä olen muuten pessyt sitä jauhokaulustakin koneessa… Ehkä nyt sitten lopetan. Kiitos Tero vinkistä! 🙂

 • Liljetys sanoo:

  Kenwoodin lisäosavalikoima on kyllä tosi hyvä. Itselläni on ollut käytössä muutaman vuoden Kenwood Chef Major ja hieman siitä on valitettavaa kyllä… toivoisin nyt, että olisin ostanut pienempikulhollisen version. Vaihdettuani gluteenittomaan ruokavalioon kakku- ja leipätaikinoita tulee vaivailtua enää niin harvoin (ja niin suuria määriä), että isolle kulholle olisi tarvetta. Isossa kulhossa myös on tosi hankalaa saada vatkattua voi-sokerivaahtoa (pientä määrää) ilman, että K-vatkain vain läästii voit kulhon seinille tekemättä niille sen kummempaa.

  Lisäksi olen saanut jo kahdesti hajotettua Kenwoodin tehosekoitinosan: siinä on ääliömäisesti muoviosat vastakkain kulhon pohjassa ja itse laitteessa, ja kun päivittäin surruuttelen smoothieta, nehän kuumenevat ja sulavat. Varaosat ovat kyllä halpoja, muutaman euron luokkaa, mutta kun itse koneessa kiinni olevaa osaa ei saa irti avaamatta koko konetta ja irrottamatta hihnoja sun muuta, mitä en osaa/uskalla itse tehdä, niin en jaksanut enää raahata rakkinetta korjaamolle vaan päätin ostaa suosiolla erikseen hyvän blenderin…

  Että tämmöistä kritiikkiä täältä suuntaa 🙂 Ja tietty KitchenAid on nätimpi. Itse kallistuin aikoinaan Kenwoodin suuntaan, koska äidilläni ja anopillani on jostain 60-70-luvulta Kenwoodin koneet, jotka surraavat vieläkin iloisesti, eli laadun pitäisi olla ok.

 • Ulla sanoo:

  Kenwood, ehdottomasti. Äidillä semmoinen oli yli 40 vuotta käytössä, ja itselläkin kohta 10 tulee täyteen. Jaksaa vääntää taikinat ja myllätä lihat, eikä kärähdä, vaikka surisee yhtä jaksoa puolikin tuntia.
  Saksasta Technik Direktiltä omamme tilasimme, kun sai paljon halvemmalla kuin Suomesta.

 • Anonyymi sanoo:

  Kenwood cooking chef täällä. Voimaa riittää 1500 watin edestä. Ei ole käyttöaikarajoituksia ja se ei ole urbaani legenda. KA artisan vaikuttaa lelulta 199,- $ hintoineen; hinta oli Wal-Martin myymälässä USAssa toissa viikolla, kun siellä kävin.

  Kenwood on komeasti näkyvillä ja sopii moderniin keittiöön. En edes harkinnut KA'n hankintaa; tehot ovat pienemmät kuin käsivatkaimessa. Lihamylly naurettavan kokoinen. Planetaariliike vajaa. Kenwood on laite, joka hoitaa homman.

 • Päpsy ;) sanoo:

  Kitchenaid ollut vuodesta 2009, eikä mitään ongelmaa ole ollut, pullat ja leipätaikinat onnistunut todella hyvin koneessa. Nyt hankinnassa pastakone siihen ja joskus vielä toinen kannu, kun omaan tarpeeseen yksinei riitä 😉

 • Jari sanoo:

  Nyt olisi kiva kuulla Jenniltä käyttökokemukset hankkimastaan yleiskoneesta.

 • Marsku sanoo:

  Mietin juuri tätä samaa kysymystä. Meillä on KitchenAid Classic ja se alkaa pyörittää jo puolen litran pullataikinat vatkainta pitkin kohti koneistoa. Tuntuu, että koneistokaan ei jaksa pulla- tai leipätaikinoita pyörittää ja koneen yläosa nitkuu sinne tänne. Pohdin, että uskallanko ajatella KitchenAid Artisania vai siirrynkö äitini hyväksi havaitsemaan Kenwoodiin. Hänen koneensa jaksoi 30 vuotta kunnes pääsi ansaitsemaansa lepoon.

 • Liemessä sanoo:

  On päivänselvää että kitchenaid on näistä parempi jos etsit itsellesi konetta millä teet taikinat, sekoitat murekemassat, jauhat lihat/Kalat. Eihän näitä kahta voi edes kunnolla verrata keskenään. Toinen on täynnä muovia ja toinen umpimetallia. Jos haluat kunnon laadukkaan yksinkertaisen yleiskoneen joka kestää ja jaksaa vääntää suosittelen ehdottomasti suoraveto moottorilla olevaa kitchenaidia. Jos taas haluat miljoona erilaista ominaisuutta ja hienouksia koneeseesi, millä teet smoothiet ja yms.. Silloin kannattaa miettiä muuta.

Jätä kommentti