Skip to main content

Pääsiäismenun suunnittelun lähtökohta oli vieno toive että jos hengissä pysyttäisiin neljä päivää. Pakastinkortti oli käytetty eli vauvan tulon takia pakastetut ruuat oli kaikki syöty. Pääsiäismenun ja itseasiassa koko pääsiäisen ruokailujen tuli olla niin helppoja, nopeita tai vähätöisiä kuin mahdollista. Toisaalta hento ruokabloggaajan ääni sisälläni vaati tarjoiluja jotka erottaisivat juhlan arjesta. Tässä pääsee taas esiin ruokabloggauksen hullunkurinen puoli: kirjoitan pääsiäispostauksen sen jälkeen kun koko Suomi on tukossa lampaasta. Jemmaan postauksen reseptiarkistoihin ja helppo pääsiäismenu odottaa teitä sitten ensi pääsiäisenä. Tässä meidän pitkäperjantain menu: lampaankare, rosmariiniperunoita ja Baileys-minttu jäätelöä. Helppoudella ja nopeudella on myös hintansa eli halpaa hupia kareet eivät ole. Mutta kerranko sitä pääsiäisenä. Kerranko sitä kolmeviikkoisen vauvan äitinä.

Lampaankare on täydellisimmillään hieman rosena. Huomasin että samalla pannulla saman ajan paistuneissa kareissa oli kypsyyseroja mikä johtunee joko epätasaisesti lämmenneestä pannusta tai sitten karet olivat hieman eri paksuisia. Yritä siis valikoida tiskiltä samankokoisia kareita tai leikkaa huolellisesti samanpaksuisia viipaleita jos leikkaat kyljykset itse kokonaisesta kareesta. Kareet voi myös käyttää hyvin nopeasti kuumalla pannulla ja paistaa uunissa 150 asteessa n 10 minuuttia.

Lampaankare ja rosmariiniperunat

4 hlö

lampaankare

1 kg yrtti-valkosipuli marinoitua lampaankaretta (n. 4 kpl/hlö)
voita
öljyä
vehnäjauhoja
Ostin lihan valmiiksi marinoituna. Tarvittaessa marinoi
Ota liha lämpeämään huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Kuumenna paistinpannu ja laita noin puoli desilitraa vehnäjauhoja lautaselle. Leivitä lampaankaret ohuelti. Paista laampaankareita öljyssä ja voissa noin pari minuuttia per puoli. Laita folion alle hetkeksi lepäämään. Lampaankaret voi valmistaa myös grillissä.

 rosmariiniperunat

1 kg perunoita
0,5 dl oliiviöljyä
2 rosmariininoksaa
sormisuolaa
Lämmitä uuni 150 asteeseen. Pese perunat ja kuivaa huolellisesti. Pilko lohkoiksi. Levitä perunat leivinpaperilla vuoratulle pellille Pirskota päälle oliiviöljyä, sormisuolaa ja hakkeloitua tuoretta rosmariinia. Sekoita lastalla ja levitä perunat yhdeksi kerrokseksi.
Paista 150 asteessa noin 45 minuuttia. Kääntele perunoita tässä välissä. Laita uuni kiertoilmalle ja laske lämpötila 120 asteeseen. Paista vielä noin tunti. Perunat hieman ”kuivahtavat” ja rapsakoituvat. Lisää lopuksi sormisuolaa kuumien perunoiden päälle.


Baileys-minttu jäätelön resepti löytyy Baileys-minttu puffet postauksesta. Jäden voi herkutella simppelisti sellaisenaan tai vaikka mutakakun seurana.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Merja sanoo:

    Ajoitushan täydellinen, koska nyt karitsaa löytää, hyvällä tuurilla jopa kohtuuhintaan. Me ajateltiin ettei koko pääsiäisen kestävien remonttitalkoilujen jälkeen mitään iltaisin jaksa laittaa, mutta kyllä piti pikasulattaa kevätkananpojat pakkasesta kun grillikelit oli niin ihania.

  • Jenni sanoo:

    Sori, että kommenttini on viipynyt! Vauvan kanssa silmät ristissä yht'äkkiä huomaa että on viikko mennyt…ihan älytöntä.

    Mutta juu, hyvä lammas on aina hyvä lammas! Toivotaan että grillaussäät jatkuvat.

Jätä kommentti