Skip to main content

Kaksi sekuntia piti miettiä blogin salasanaa. Tarkoittaa sitä että blogiloma on lusittu ja syksy huohottaa jo niskaan. Roudasimme viikonloppuna muuttokuorman Suomenlinnasta. Ihan kiva olla kotona. Talo on laitettu nättiin pakettiin, ei tarvitse herätyskelloa kun pora herättää ajoissa ja on mukavan lämmintä. Mini aloittaa kolmen kuukauden kesäloman jälkeen uudessa tarhassa, ja arki alkaa rullailla Herra Simpukan kanssa.

Mutta palataan vielä viime syksyyn. Vihjasin jo silloin instagramissa top secret naurisprojektista. Nyt voin vihdoin paljastaa mistä on kyse. Viime kesästä lähtien olen ollut mukana uutuustuotteen, Valio maustettu voi, tuotekehityksessä. Haluan tottakai uskoa, että olen suuresti vaikuttanut tuotteen lopputulokseen. Ehkä lähempänä totuutta ollaan kuitenkin kun kerron, että tuotekehityksen takana on hurja joukko asiansa tuntevia ihmisiä, loputonta testausta, jatkokehittelyä, analysointia ja olihan meitä tuotetestaajina yhteensä kuusi ruokabloggaajaa. Jos ei nyt maailman, niin ainakin Suomen mittakaavassa, puhutaan uraauurtavasta tavasta tehdä yhteistyötä bloggaajien ja suuren elintarvikeyrityksen välillä. Tuotteet tulevat kauppojen hyllyille vihdoin tänä syksynä.

Armoton testiryhmä valmiina antamaan mielipiteensä

Maku – kaikki kaikessa

Ideasta on vielä aika pitkä matka valmiiksi tuotteeksi. Panostukset ovat kovat, joten kaiken tulee olla täydellistä. Tuotekehittely oli minulle mieluinen vaihe, sillä tässä vaiheessa maku on pääosassa. Maku pitää olla kohdillaan, sitten voidaan miettiä muita asioita. Tässä vaiheessa pääsimme mukaan kuvioihin ja testailemaan kotioloissa erilaisia näytteitä sokkona.

Maustevoin, ainakin valmiin sellaisen, mielsin heti pihvin päälle. Mielikuva maustevoista oli vahvasti grillimausteen makuinen ja suolainen oranssi nappi, joka sisältää aromivahventeita. Toivoin, että bloggaajana voin tuoda kuluttajan ääntä tuotekehittelyyn sekä korostaa itselleni ruuanlaittajana tärkeitä asioita kuten tuotteen hyvä maku ja luonnollisuus.

Valion koekeittiöllä valmistetuista näytteistä kääriytyi kaksi kehitysvaiheessa olevaa makua: valkosipuli ja sitruuna. Molemmista maisteltavana ja testattavana oli kolme hieman eri tavoin valmistettua tuotetta. Nakitin koko perheen mukaan makutestiin. Lahjomattoman Nirson palaute tulisi olemaan armotonta, mutta rehellistä. Mini nyt muutenkin tykkää syödä voita suoraan paketista. Nyt sitä sai tehdä luvan kanssa. Testattaessa en tiennyt miten tuotenäytteet erosivat toisistaan, mutta tunnistin eroja ainakin suolan määrässä, maun vahvuudessa ja valmistustavoissa etenkin valkosipulin kohdalla. Maistelu ja makujen analysointi oli yllättävän vaikeaa. Ensivaikutelma piti kirjata heti ylös. Hetken maisteltuaan tuotteita ristiin rastiin oli pidettävä taukoa, ja tehtävä uusintamaistelu. Testailin myös kesän mittaan miten tuotenäytteet käyttäytyivät meidän arkiruuanlaitossa.

Sneak preview syksyyn 🙂

Reseptien kehittäminen

Sain vapaat kädet kehitellä reseptejä uutuustuotteilla. Molemmat maut, valkosipuli ja sitruuna, soveltuvat suolaiseen ruuanlaittoon, mutta suolaton sitruunavoi toimi myös leivonnassa. Ideoita putkahteli päähän sitä vauhtia, että ennemminkin niistä oli runsauden pula. Maustevoi oli helppo ottaa osaksi ruuanlaittoa. Osalla bloggaajista oli päinvastaisiakin kokemuksia ja reseptit syntyivät alkukankeuden jälkeen kunhan pääsi yli ajatuksesta maustevoista sen ainaisen pihvin päällä. Voihan olla että sinullakin menee aluksi sormi suuhun. Alkukankeuden yli päästäksesi syksyn mittaan julkaistaan bloggaajien reseptejä blogeissa ja Valion sivuilla. Liemessä-blogin koekeittiöstä tulossa teille pitkän tuote- ja reseptikehittelyn tuloksena voinauriit, valkosipuli-sitruunapasta, nektariini-kauravuoka, manteli-sitruunapiiras ja pull-apart tyyliin valkosipulileipä!

Valio maustettu voi tuotekehityksessä mukana: Ruokahommia, Maistuis varmaan sullekin, Vatsasekaisin kilinkolin, Terhin keittiössä ja Oulun vahvistus Kokit ja potit

Yhteistyössä Valio ja Blogirinki

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

7 Kommenttia

Jätä kommentti